Keskustelut Puukauppa Pystykaupasta polttopuut

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
 • Pystykaupasta polttopuut

  Helle iltaa

  Kannattaako omasta pystykaupasta ostaa itselle talven polttopuut? Eli puut jotka muuten menisivät melkein ilmaiseksi . Tarkoitan lahoja , haapoja ynm energiaksi luokiteltavaa. Mitä metsäyhtiöt ovat veloittaneet moisesta toiminnasta. Aina silloin tällöin törmää näihin metsänomistaja puukasoihin, teiden varsilla.

  Terveisin melkein pakurikeisari

 • Burl

  Eräät väittävät sitkeästi, että korjuukustannukset piilotetaan kantohinnan taakse. Tuo Planterin kertoma esimerkki tuo tapauskohtaisen hintatiedon julki.

  Kun tiedetään, että keskiraskaan harvesterin tuntihinta pyörii tällä hetkellä kai jossain sadan euron tietämissä ja tunnissa tekee 80-litraisia puita satakunta runkoa, hakkuukustannus on runkoa kohti euron luokkaa ja 12,5 euroa kuutio (100 € / (100 kpl * 0,08 m^3 /kpl)). Ajo tähän päälle, Stetsonin kaavalla 5,5 euroa per kuutio, niin tienvarsikasassa korjuukustannus on 18 euroa per kuutiometri.

  Planterin leimikon polttopuurunkojen kokoa en tiedä, esim. pystyynkuivuneet näreet voivat olla isojakin ja alarajaa ei oikeastaan ole.

  Ensiharvennuskuidun hankintahinta oli ennen vallitsevaa korkeasuhdannetta siinä 28 euron tietämissä ja pystykauppahinta 10 rahaa. Kuinka ollakaan kun tienvarsihinnasta vähennetään em. laskelman tuloksena saatu korjuukustannus, ollaan pystyhinnassa.

  Jos moottorisahan kanssa saisi kaksikin kuutiota polttopuurankaa kasalle tunnissa, niin pidän tuota konetyön hintaa edullisena vaihtoehtona. Tietysti vetorullan jälki on takkapuussa negatiivinen laatuseikka huolelliseen sahakarsintaan verrattuna, ja harrastuksena polttopuiden teko lienee halvimmasta päästä.

  Edit: korjaus laskukaavaa Edit 2: ”polttopuurankaa kasalle tunnissa”

  Tolopainen

  Onhan noita rankaläjiä joku tullut tarjottua ilmaiseksi pois vietäväksi metsätien varresta, ei ole kelvannut kenellekään. Levittelin takaisin metsään kun omat puuvajat on täynnä.

  isotee

  Minulle teki korjuu-urakoitsija latvuksista polttopuurankaa. Latvapöllin jälkeen surautteli vähän pidemmälle vaan. Taksasta oli puhe että 10/m3 mutta eipä se siitä loppujen lopuksi mitään suostunut ottamaan kun oli niin pieni homma. Vein kiitokseksi hirvipaistin. Ajoin rangat itse traktorilla.

  jees h-valta

  Kyllä se sellufirmakin tarvitsee energiapuuta ja myy sitä eteenpäin myös. Mutta kait se varmasti kuuluu kaupanteon perusasioihin ettei varmasti mikään firma hakkuuta niitä ilmaiseksi puunmyyjälle tienvarteen. Kun se niin tekee ja maksaa ”olemattoman” hinnan siitä menee sille koneurakoijalle myös oma osansa. Kyllä minulla ainakain on usien ollut esim. hakkuutähteet yhtenä myyntilajina ja saanut siitä 4-5 euroa motilta. Eikä silti tee yhtään mieli ruveta niitä itse hakkuuaukolta korjaamaan ja myymään vaikka saisikin varmaan yli kaksikymppiä motilta. Olen NIIN kallis mies etten katso tuota kannattavaksi vaan otan mieluummin rahat.

  Apli

  Tämä on niin ostofirma kohtaista kautta korjuufirma kohtaista että hoh hoijaa.. jotkut ei ota mitään jotkut ottaa täyden hinnan.

  Jätkä

  Sinällään on yks hailee, surauttaako hakkuukone latvan karsintaterien läpi vai ei. Asiasta pitää vain sopia kuskin ja jopa urakoitsijan kanssa, ettei tule mitään seuraamuksia.

  Rullien repimä latvaranka toki kuivuu nopeasti, eikä sellainen sovi esim Jeessille, koska hän polttaa märkää puuta – ei tuoretta, vaan märkää.

  Harvennussavotasta tulee yleensä helposti reippaasti polttorankaa, avohakkuussa latvat ovat suhteellisen kehnoja ja herkkiä katkeilemaan.

  reservuaari-indeksi

  Kyllä noita hommia on kokeiltu, monenlaisilla tuloksilla. Pääosin onnistuneet.

  Mieleenpainuvin oli tapaus jossa kone-kuljetus teki komean kasan (ei pinon), missä oli jos jonkinlaista vänkyrää ja kaksihaara-kohtaa. Erottui kyllä amatöörinkin silmään muodollaan ja sijainnillaan. Ehdin sen näkemään ja suunnitelmat kuljetukseen oli itsellä valmiina.

  Kun rekka oli käynyt hakemassa myyntipuut niin samalla oli vienyt minun kasankin. Soittelin perään mutta siihen se asian selvittely jäi ja asia vaiettiin kuoliaaksi. Liekö autokuski myynyt omaan lukuunsa vai tarvinnut itse, en sitten tiedä. Kasa oli sen kokoinen että ei olisi siinä ajassa ehkä ha-peräkärri -yhdistelmällä siirto onnistunut.

  Nico,
  Reva-ryhmän puuvarkausosasto

  Puuki

  Joskus euroajan alussa  erään harvennusleimikon latvojen karsinta polttopuuksi motolla olisi kustantanut   20 s / kpl.   Liian kallista polttopuuta sillä taksalla.

  harrastelija harrastelija

  Ajelin rajanaapurin aukkohakkuulta ( n. 16 ha) useamman tr-kuorman. Oli puolilahoa, vänkyräpuuta ja jättöpölkkyjakin jäänyt talvikorjuulta. Etukauha oli hyvä, koska tyveyksiäkin oli kauhaan noukittavana yllättävän paljon.

  Jätkä

  2 s/ kpl olisi ehkä oikeampi taksa. Jos kuski pystyy päättämään asiasta, kannattaisi kokeilla sitä Vodkapullo-taktiikkaa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)