Keskustelut Tekniikka R ja M sahan kaasarin säätö

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)
 • R ja M sahan kaasarin säätö

  Laittakaapa joku ammattilainen vaikka video r tai m sahan säädöstä selostuksineen video nettiin! Siis silleen että saha ulahtaa niin kuin sen pitääkin!

 • arto arto

  Eipä kiinosta,,,,,Syy menee niin kauan aikaa säätämiseen. Nykyinen 545fx meni 3 päivää ennen kuin tuli oikea MINUN saha. Nyt rääkäisee ihan kivasti.,,Nämä ilmahuuhtelu koneet aika oikukkaita säätää siksi.

  Jätkä

  Kolme päivää sahan säätämiseen – On kyllä aika paljon. Vaikkakin sen kunnolla tekeminen onkin tarkkuutta vaativaa puuhaa.

  Sitten vielä käyttäjät ovat niin erilaisia. Joidenkin mielestä sahan pitää ulvoa heti, kun sen saa käyntiin ja sitten kuumana jatkaa samaan malliin. EI, EI, EI!

  Sahalla sahataan vain kuumana. sen ei tarvitse kylmänä edes käydä tyhjäkäynti ja sen pitää kylmänä tarvita ryyppyä ja härnäämistä.

  Siksi sen hienosäätö on tarkkaa kuin täin naiminen.

  Kun se on saatu tälliin, voi koko suutinmeisselin panna hyllylle odottamaan seuraavaa sahaa.

  Minulle on tullut kaukaisin säädättäjä noin 270 kilometrin päästä – ja kaksi eri kertaa. Toisella kertaa oli sangen uusi HVA 399, josta ei tullut mieleistä – Se ei kertakaikkiaan ottanut varvia kunnolla. Mies vei sahan takaisin seuraavana päivänä ja otti 555:n .

  Syrjälä Jari

  Ihme homma minulla! Husqin  545fx tankki kestää noin 10min pitempään mitä jonskin fc2245, säädöt samanlaiset, Jonseredissa paikallaan 225 terä strand! Husqissa 200mm strand! Vaikuttaako tuo isompi terä  että tankki loppuu vähän aiemmin! 1h40min menee jonskilla ja husqi 1h50min! Tänään testasin samalla palstalla! Pitää vielä huomenna kokeilla Jonskiin eri säätöä!

  Puuki

  Eiköhän se kuulukin mennä enemmän polttoainetta, kun terän kehänopeus on suurempi.

  oksapuu

  Tarvittaessa ajetaan uusi ohjelma, päivitetään. Kai noita tietokonesahoja kohta jo joku ”lastuttaa” 🙂 …

  kuusessa ollaan

  Aika hankalia ”lastutella”. Jos muutat jonkin palikan toimintaa, järjestelmät pyrkii itse korjaamaan seokset. Pitäsi vaihtaa kaikki palikat virtalähteitä myöden, ne kun on koodattu toimimaan vaan keskenään. Ja miksi pitäisi viritellä, jos toimivat? Jos papu loppuu, sitten isompaa versiota käyttöön.

  Metsuri motokuski

  Onko tuolla 10 min mitään merkitystä loppupelissä ? Itse olen käyttänyt perussäätöjä ja rahaa on bensaan riittänyt ja jotain on jäänyt ylikin elämiseen.

  eero heikki eero heikki

  Ee sahhoen tarvii ulvoa,ei oo silloin säädöt kohallaan.

  husku550xp

  Työkaluliikkessaä sanoivat että niillä ruuvin pyörityksillä ei ole mitään merkitystä, rajoitettu kuulemma. Niitä saa ainostaan auki mutta tiukemmalle niitä ei saa, näin ainakin huoltomies väitti. Toisessa liikkeessä sitten väitti myös että näitä uusia huskuja pitää pyörittää auki päin, niin sitten menee suuttimet tiukemmalle, tiedä sitten mikä on totta ja mikä ei.

  Jätkä

  Jos suuttimien säätö on sitä, että väännetään kymmenekin minuuttia suuntaan tai toiseen, eikä siitäkään huomaa mitään, niin silloin ei todellakaan tiedä sahan käynnistä yhtään mitään.”Työkaluliikkeen” neuvot ovat osoitus täydellisestä tietämättömyydestä. ”Toisen liikkeen” neuvot olivat varmasti Tilhinmyyjien houreita.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)