Keskustelut Tekniikka R ja M sahan kaasarin säätö

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)
 • R ja M sahan kaasarin säätö

  Laittakaapa joku ammattilainen vaikka video r tai m sahan säädöstä selostuksineen video nettiin! Siis silleen että saha ulahtaa niin kuin sen pitääkin!

 • Jätkä

  En minä syytä tiedä. Kai se on vaan, että on pienenä heitetty kolme kertaa ilmaan, mutta saatu koppi vain kaksi kertaa?

  Ohjekirjoissa on usein perussäädön ohje. taikka suuttimien viereen on teipattu ohjearvot. Jo suuttimien liike on rajoitettu, se on silloin perussäätö.

  arto on askaroinut HNA: eri mallien kanssa, mutta ne parisataa muuta merkkiä / mallia on jäänyt kokematta. Vahinkoa siinä ei toki ole tullut, koska ne lähes kaikki ovat lähes kelvottomia oikeaan työhön.

  Syrjälä Jari

  Mulla oli joskus 2000-luvun alussa sthil fs 450 raivaussaha! Muuten ihan hyvä, siinä ei pystynyt säätään muuta kun tyhjäkäyntiä! Tankilla sai olla yhtenään! 2 vuotta sillä sahasin ja muuten hyvin pelasi! Kerran kesään pakoputken kun poltti niin taas mentiin! Nuista uuvemmist tiileistä ei kokemusta, hyvinkö niissä pelaa ne tietokonesäädöt.? .mukava ois kyllä kokeilla esim stihl 490 sahaa! Jos oisi hyvä, niim voisi vaikka ostaa ensi vuonna kokeeksi! Tosin sen verran tottunut kyllä noihin Ruotsalaisiin merkkeihin!

  Jätkä

  Syrjälä. Jos vielä parinkymmenen viimeisen vuoden aikana olet tuntenut tarvetta polttaa pakoputkia auki M – ja R-sahoista, niin suosittelen tutkimaan kaksitahtiöljyn laatua – kaasuttimien säätöä – ja sahaustyyliä.

  Sieltä löytyy vastaus pakoputkiin, ei suinkaan saunakiukaan tulipesästä – enää nykyaikana.

  Syrjälä Jari

  Oli sthil öljyä 2.5% seos, kyseisessä mallissa ei voinut säätää kuin tyhjäkäyntiä, eli lieneekö sitten ollut sahuu tyylissä vika! Sahaan silleen että saha harvoin menee tyhjäkäynnille, ns pumppauskaasutus, lieneekö miten vika tyyli?

  Jätkä

  Poltin koulun sahasta viimeksi pakoputken varmaan 25 vuotta sitten. Se oli aikaa, jolloin pakoputki oli vielä isonkokoinen. Se ei kuumentunut tarpeeksi.

  Kun siirryttiin aikoinaan tuhkautumattomiin öljyihin, loppui pakoaukon ja -putken karstottuminen.

  Pumppauskaasuttaminen pitäisi olla tyyli, jolla saa sahan kuumaksi ja savuttomaksi.

  Jos rehellisiä ollaan, niin meillä ei ole tainnut olla kuin yksi 450 – mallinen Tilhi. kaikki muut ovat olleet ”isompia”. Se malli tuntui niin ”hengettömältä.

  Puuki

  Ihan hyvät ohjeet alkuun on ainakin Jonseredin ohjekirjassa. Korvakuulolta sitten hienosäädöt niin ihan kohdalleen menee.

  Jätkä

  Noinhan sen pitää mennä, jos ei ole tuttu värkki.

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)