Keskustelut Tekniikka R ja M sahan kaasarin säätö

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)
 • R ja M sahan kaasarin säätö

  Laittakaapa joku ammattilainen vaikka video r tai m sahan säädöstä selostuksineen video nettiin! Siis silleen että saha ulahtaa niin kuin sen pitääkin!

 • arto

  Työkaluliikkessaä sanoivat että niillä ruuvin pyörityksillä ei ole mitään merkitystä, rajoitettu kuulemma. Niitä saa ainostaan auki mutta tiukemmalle Totta… rajoitin rajoitta ne tavan meisselillä….Siksi tarvitaan merkkikohtainen säätömeisseli.       uusia huskuja pitää pyörittää auki päin, niin sitten menee suuttimet tiukemmalle,,,,,,,,,     Huuhaata. Joss aukaisee saha tukehtuu bensaan. Jos taas kiinni saha sammuu. Ilman/polttoaineen puutteeseen

  Jätkä

  Mitä tuo ruuvaaminen ilmansaantiin vaikuttaa?  Kysyn vaan.

  saha1

  Kun käynnistyy hyvin, ottaa kierroksia miettimättä ja riittävän rikkaalla täydellä kaasulla. ( tasainen huuto ilman kuormaa niin liian laihalla)

  Videoita on netissä ollut kauan mistä aloittelija saa vinkkiä ja kuulee äänen. Tuon äänen ja toimivuuden kun sisäistää niin sahaa ei leikkauta helposti kiinni kun tulee jotain ongelmia.

   

  petep

  Vähän sama homma kun traktoreissa…..pikkasen lastutellaan niin vie vähemmän polttoainetta ja voimaa lisää. Ammattimiesten hommia molemmat.

  trimmeri

  Jätkän kanssa samaa mieltä tuosta 10min säätelemisestä, karkealta kuulostaa. Wanhan raivurin saatoin paskoa (meni mäntä, ainakin) liian kovalla ahnehtimisella. Niin saakelisti pisti runkoa poikki, mutta sitten kun rupesin siistimään horsmaa ja risua kolmioterällä täydellä huudolla,niin leipo kiine. Tai sitten meni vain vanhuuttaan. Noit vanhemmat on kyllä helppo säätää. Mites tää fs 410 ja muut stiilit? Ei ole paljo aneemisen moottorin säätely kiinnostanut ja pikimmin kun vilkasin, niin onko edes säädettävissä kotikonstein? Hiukan tarttis saada alhaalle rikkaampaa seosta ja vastaavasti ylös laihempaa. Ei tuo automaagisäätö oikein ole vakuuttanut. Tai sitten on jotain pielessä.

  husku550xp

  Itsellä ollut arton antamat säätöarvot käytössä 545:ssa täytynee kokeilla tuota jätkän säätö tyyliä niin näkee kuinka toimii uusissa sahoissa.

  Puuki

  Onhan ne säätöohjeet ohjekirjoissakin. Kaikille malleille ei sovi samat ohjeet ,merkkikohtaisesti on eroja vielä enemmän , jos ei ole sisarmalleja.

  petep

  Eikai ohjeita kukaan lue….

  Jätkä

  Ohjekirjan perussäätö on VAIN perussäätö, jonka perusteella kone saadaan käymään – jotenkin.

  Jos perussäädöksi on mainittu H-yksi kierros =60 min.) ja L- 3/4 -osakierrista /45 min.) niin se kone käy niillä asetuksilla, mutta korkeintaan 1 kerran tuhannesta se käy hienosti.

  Siis kone käytetään kuumaksi ja tarvittaessa T- ruuvia sisäänpäin 1 – 1,5 kierrosta.

  Sitten alkaa hienosäätö L-suuttimella ja se on nimensä mukaisesti hienosäätöä. Kun päästään lähelle oikeaa, parin minuutin muutoksenkin havaitsee. Sitten T-ruuvista tyhjäkäynti sopivaksi ja H- suuttimen kimppuun.

  Joskun on ollut niin tarkkaa, että kun tuntee, että suutin liikahtaa, käynti muuttuu.

  (artolla kolme päivää – ja arto on sentään AIKA pätevä sahan säätelyssä, vaikka ei teroittaa osaakkaan.)

  Ne oli Homelite-sahurit, joilla oli suutinmeisseli hampaissaan aina sahatessaan.

  arto

  Ohjekirjassa ei ole säätöarvoja, Vain ohje miten säädetään, Tai annetaan sen osaavan säätää,,,,,artolla kolme päivää – ja arto on sentään AIKA pätevä sahan säätelyssä, vaikka ei teroittaa osaakkaan…….Tein säädön metsässä samalla kun sahasin meni aina päivä. sitten hienosäätö,,,, Taas päivä pikkusäätö. taas päivä pikkusäätö….Sitten oli mieleinen. Saha tämän vuon mallia meni hiukka eri säätö kuin edellisen vuoden malin, Miksi en osaa teroittaa.?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)