Keskustelut Metsänhoito Rahat Sisiliaan ja hiilinielut Hannoveriin?

  • Tämä aihe sisältää 83 vastausta, 23 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Avataroksapuu toimesta.
Esillä 3 vastausta, 81 - 83 (kaikkiaan 83)
  • Rahat Sisiliaan ja hiilinielut Hannoveriin?

    EU:n tukipakettia on leivottu vuoden päivät ja näyttää, että Suomen nettomaksut ovat jossakin neljän miljardin luokassa, jos sitä nyt kukaan tietääkään. Italia esimerkiksi on Suomea vauraampi maa, mutta valtion veronkeräyksessä tuntuu olevan ongelmia, joten Suomi joutuu avustamaan Italiaa suorilla tulonsiirroilla (ikäänkuin toimeentulotuella).

    Samalla EU on kansallistamassa vai ”eustamassa” metsien hiilinieluja, jotta kivihiilellä voidaan tuottaa energiaa Bratislavassa ja, että Saksan autoteollisuus ei kärsisi liikaa. Suomen metsien hiilinieluarvo päivän CO2-päästöoikeuden hinnalla on noin 10 miljardia vuodessa (metsien kasvu karkeasti).

    Tuntuisi, että Suomen neuvottelijat pystyisivät niputtamaam tällaisia asioita ja neuvottelemaan meille kohtuullisen sopimuksen kokonaisuutena. Samaan sopimukseen voitaisiin laittaa ainakin rahtialuksille kaavaillut päästömaksut.

    Nämä ovat tietysti mediasta otettuja tietoja ja tunnetustihan media poimii kardemumman pullasta, mutta ilmeisesti ääritapauksessa tulee iso lasku.

Esillä 3 vastausta, 81 - 83 (kaikkiaan 83)