Keskustelut Metsänhoito Raivaajan saappaat

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 34)
 • Raivaajan saappaat

  Merkitty: 

  Tätä on varmaan käsitelty keskusteluissa, mutta kysyn silti. Mitkä olisi parhaat kumisaappaat sulan kelin raivaussahahommiin? Tärkeimmät kriteerit KESTÄVYYS ja keveys. Ei mitään turvasaappaita tai nahkakenkiä. Eikä pelkästään merkkiä vaan tarkka malli, kiitos.

 • Visakallo

  Märällä kelillä  raivatessa Nokian Winter Ultra on ollut aika miellyttävä jalassa.

  Rane

  Nämä on kestäneet ainakin omassa käytössä.Kaikilla keleillä urheilusukka +villasukka.Kevyet.

  https://www.sievinet.fi/sievi-kevytsaapas-light-boot-laces-o4-(koot-39-48)-kumisaappaat/p/95-41212-113-95O/

   

  Remie

  Minulla Hankkian Tallisaappaat. pitää vettä ja on pitoa. Hieman sirommat saisivat olla. Kompuroin suurilla lamuskoilla ja se ei oikein sovi metsätöihin.

  Tallisaappaissa on tarra jonka voi vetää tiukalle ettei lumi ja neulaset mene saappaaseen jos lahje nousee ylös. Sahata ei tietenkään saa omaan jalkaan. Poikiani opetin että terän paikka pitää aina tiedostaa ettei jalka ole siellä missä terä pyörii. Turvajalkienita olen kerran kokeillut mutta se jäi kokeiluun ja pysyykin jo.

  Syrjälä Jari

  Dunlopin purofort, on turvakärki ja aika hyvä pito, kestävät!

  wanhajätkä

  Mie oon tykästyny raivuussa suunnistajn kortsuihin. merkkiä en nyt muista, pito on erinomainen ja kilo per kenkä vähemmän on huonojalkaselle mannaa.Kestävät kyllä. Tietysti helteelä hikoilee ja pakkasella kylmät. Ei se nii haittaa ku minun oma kone ei oikeen laukkaa jos ei hikoile. Pakkasrja on viiden huitteilla miinusta. Jos kehtaa ja voi pitää vauhtia ees minun fysiikan verran, ei palele. Pitääkin käydä hakemasta kaupast uudet parit…yhen ja kahen sukan. Kevään yöpakkasilla hangella piristelen sievin nahkasaappailla. Ei se kuitenkaan lumikengät jalassa nii näppärää se liikkuminen oo. -20 on ihan kiva keli ku aurinko nouse taivaalle ja ruppa pysyy kuivana.

  kiva ku tuli puheeksi koska viimeksi oon käyttäny suunnistuskenkiä vuosikymmeniä sitte…armeijan jäläkeen….kannattaa kokeilla.

  Persjalakasena kömyränä en saa millään sahattua raivurilla jalkoihin. Jos valjaat on säädetty oikein vaatis multa spakaatin. Siksi turvajalkineet painavina on turhaa…

  Visakallo

  Kun ensimmäisen kerran käytin Nokian Winter Ultra -saappaita, tajusin miten suuri ero jalkineiden pohjamateriaalilla voi olla. Ko. saappaiden pohjissahan ei ole isoja kuvioita, mutta ne pitävät yllättävän hyvin jopa märällä jäätiköllä. Kerran aikaisemmin sattui jalkaan ihan hyvännäköiset ja pohjiltaan kuviolliset talvisaappaat, mutta nepä olivat kuin luistimet! Menivät suorastaan hengenvaarallisina roskiin.

  Jätkä

  Ei oikein karheat pohjat pidä hyvin kuin pehmeässä lumessa. Pohja pitää olla pehmeää materiaalia ja ikäänkuin lamelloitu, jolloin se saa otteen pinnasta kuin pinnasta.

  RS-hommassa turvasaappaat on ylimitoitettu, kuten myös viiltosuojahousut ja voimakkaat huomioväritykset ja heijastimetkin. Työssä pitää kävellä suhteellisen paljon maastossa, jossa jalkoja pitää nostella normaalia enemmän. Kun nokian turvasaappaiden jälkeen laitoin Dunlopin uretaanisaappaat metsään, niin tuntui siltä, että jalat eivät koskeneet maahan lainkaan, painoero oli niin suuri.

  Olen kokeillut monenlaisia kenkiä ja pidän noita Dunlopin saappaita parhaina, jos pysyttäydytään vain yksissä jalkineissa. On eri juttu, jos eri olosuhteisiin on aina eri kengät, mutta sekin tuntuu hieman liioitetulta.

  wanhajätkä

  Jätkältä taas asiaa. Mulla ny vaan on vaa ne raivurihommat jatkossa miltei päätyötä. Ei ois liiottelua kokeilla uudelleen jo kauan sitten opittua. Täällä palstallahan on myös suunnistajia ja tietoa varmasti löytyy. Kertokaapa viimesimpiä siltäpuolen.

  Miten ne ojat on nykysin niin paljon leveempiä ja vastapenkka liukkaampi ku ennen… mättäät ja kivekki suurempia. Tuntuu että jos havunneulaset on ristissä ni on kompastumisen vaara.

  Varmasti raivuuvarusteista ihmettelemällä voi saada liki sahan painon pois ja se on paljon se..

  Kaikkihan me ei olla enää nuoria, ketteriä ja riskiä… kuitenkin jälkiäkin tulee…

  jpjulku

  Jätkä, mikä Dunlopin malli? Niitä näyttää olevan aika paljon.

  pihkatappi

  Joskus olen raivannut suunnistus nastareissa ja kait sitä päivä menee vaikka sukkasillaan. Mutta kun joka päivä sahaat pitkään, pitää välillä olla jäykkä pohjaisempi kenkä. Tuo nastari on kyllä hyvä, jos joskus pitää pomppia jäisillä alustoilla. Näkyy nokian suunnistussaapas olevan nimeltään finntrim, siihenkin saa piikit pohjaan, kevyt kenkä on mielekäs ja niinkauan kun jalat kestää. Taidan nokian suunnistussaappaat ostaa, monenlaiseen käyttöön. Raivaus työhön kuitenkin pääsääntöisesti joku tukevampi kenkä ja ei tuo suunnistussaappaan varsikaan aina riitä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 34)