Keskustelut Metsänhoito Raivaajan saappaat

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 34)
 • Raivaajan saappaat

  Merkitty: 

  Tätä on varmaan käsitelty keskusteluissa, mutta kysyn silti. Mitkä olisi parhaat kumisaappaat sulan kelin raivaussahahommiin? Tärkeimmät kriteerit KESTÄVYYS ja keveys. Ei mitään turvasaappaita tai nahkakenkiä. Eikä pelkästään merkkiä vaan tarkka malli, kiitos.

 • Jätkä

  Näkyy mallit ja numeroinnit muuttuneen, mutta mielestäni ainakin K-raudan luettelossa on Dunlop purofort malleja useampia. RS- hommassa ei tarvitsis olla teräksistä varvassuojaa, mutta näkyy kaikissa olevan.

  Ovat halvempia näköjään kuin minun ostamani (vuosia sitten) – ne kestävät mielettömän hyvin käyttöä ja myös murtumaa saa odotella kauvan.

  Mielestäni saappaat, jotka ovat kevyet, kestävät ja tukevat, ovat hyvä sijoitus metsässä liikkujille. Kun kengät ovat pitkävartiset, voi niillä joskus jopa kävellä ojan pohjaa, vaikka siellä olisi jonkin verran vettä. Jeessi ei siellä kenkiä tarvitse, koska hän kulkee ojia konttaamalla pikku-Tilhin kaa`.

  Puuki

  Mckenzie-merkkiset kanadalaiset neopreenikengät on minulla. Varret neopreeniä ja jalkaosat kumia. Hyvin kevyet ja voi kävellä ojissa konttaamatta.

  jpjulku jpjulku

  Mitenkähän neopreeni kestää oksien tökkimistä? Perus nokialaisetkin kestää kohtuullisesti muuten, mutta oksat tökkii reikiä.

  Tämän linkin takaa löytyy Dunlopin saapasmallistot, on myös Purofort -malleja ilman varvassuojaa. Valinnanvaraa on melkeinpä liikaa.

  https://www.dunlopboots.com/fi

  arto arto

  Mitenkähän neopreeni kestää oksien tökkimistä? Hyvin ainakin sievin kenkä kestää. kesän tai kaksi kestää raivauksilla sitten pohjasta kuluu puhki tai katkeaa.

  sitolkka

  Jalkoja on niin monenlaisia, että mikä sopii yhdelle niin ei sovi toiselle. Eräät kengät, joita monet kehuu ei sovellu minun jalkaani ollenkaan. Jos on vaikka kapea jalka ja ohuempi nilkka sopii eri kenkä kuin paksuun nilkkaan ja leveään jalkaan jne jne.

  jpjulku jpjulku

  Sitolkka saappaat saavat minun mielestä olla sen verran väljät, että lestin muodolla ei ole ehkä samanlaista merkitystä kuin muissa kengissä.

  Jätkä

  Se on tosi, mitä sitolkka sanoo. Eri valmistajilla on erilaiset lestit. Esim. Nokialaisten lesti on muuttunut vuosien saatossa, eikä ole enää minulle niin hyvin sopiva, kuin oli ennen. Nykyinen lesti edellyttää ainakin yhtä numeroa isompaa kokoa, kuin muuten tarvitsisi. Kumiturvasaappaissa sekin jo merkitsee käytön kannalta heikennystä, koska kenkä muuttuu kömpelämmäksi.

  Sievin saapas ei kestä niin hyvin kuin Dunlop – etenkin talvikäytössä ne ovat kantapäältään haljenneet, lisäksi lesti on ollut minulle huonommin sopiva.

  Metsuri motokuski

  Raivuilla kävelee niin vähän että metsurin saappaat ovat ihan toimivat.

  sikari

  Perinteiset metsurin saappaat on maailman ylivoimaisesti huonoimmat jalkineet.

  Jätkä

  Kyllä ne tietysti jalkoja suojaa, mutta ei niitä ole onnistuttu tekemään hyviksi esim kävellä. Olen joskus testannut Nokialaisia, jotka ovat kauppiaan neuvojen mukaan – kaksi numeroa liian suuret. Kyllä ne ovat ihan pätevät jalkineet, jos on tarkoitus kompuroida risukossa ja oksien seassa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 34)