Keskustelut Tekniikka Raivaus-sahojen,1.pyssy.

Esillä 10 vastausta, 971 - 980 (kaikkiaan 986)
 • Raivaus-sahojen,1.pyssy.

  Olen hankkimassa uutta raivussahaa.
  Itselleni kuutioita pitäisi olla yli .50.cm
  terä.230.mm.vaihtoehdot tilhi .490-560.
  Onkokäyttökokemuksia sahoista.
  200.MM. en huoli lapset sahaa sillä.
  paputikkuja ja alle 50cm.sahaa.
  Löylyä pitää olla vastassa välillä.
  Yliikäistä leimikkoa. isosta sahasta
  on hyötyä kuin jodut sahaan kaatolovella.
  Siitä 4.M parenpi kuin moottorisahalla.
  Kontaten risukkoa nurin. niihän laulussa.
  Lauletaan jälkeen pirtulekkerin pyykäisin.
  Kokohetaarin. reean kutosalilla .3.kertaa
  Viikossa parini kanssa tosissaan talonpiikki.
  Metsurit Meillä lukee lupuissa Tilhi timbersports,

 • Nimetön

  ONK0N KETIU RAVURI TEHTYN TUNTI,MIEHILEN E1KÖN KATKIA PUU KERTAN,SIPASULA.TÄNÄN PÄINÄNÄ ON URAKA,RAVUU HOMISA TAKSAT HINTONTELTU NIIN.ETÄ ON PITÄÄ PUUN KATKITA,KERTAN SIPASULA E1 OLE A1KOJA,JÄÄTÄ SAHALEMAAN.EN TIETÄ ONKON KETIU,RAVAU SAHA HYVÄ OJAN RAVUULA,ONKON KUKA KOKEILTUT.JÄTKÄ PA1NATKON URAKALA VAIKON,OLETKON TUNTI MIEHIÄ.

  Jätkä

  Minä en paina enää millään. Oikeaan jalkaan asennettiin keinonivel – särkee ja jomottaa vielä varmaan pari viikkoa.

  Hiluxmetsuri

  Ammattimies, metsiemme viimeinen dinosaurus ja puualan Titanic, taitaa tietää mikä saha toimii missäkin. Olen sitä mieltä että sähkösahat kyllä tulevat vielä ihan urakkahommiinkin kelpaaviksi. Tarvitsevat ehkä vaan hieman kehittelyä.

  Metsuri motokuski

  Pitkä matka on siihen että akut saadaan sellaisiksi että sähkösahoissa toimivat varsinkin metsätöissä. Itse asiassa akku teknologiassa ei olla saavutettu sellaista mullistusta, jossa akkujen todellinen kesto kasvaisi merkittäväksi. Vielä toimitaan lyijyakkujen ja litiuma akkujen kanssa jotka jo keksittiin  -40 luvulla. Pientä viilausta niiden ominaisuuksiin on tullut mutta ei mitään mullistavaa. Ainostaan kehitystä on tapahtunut sähköä tarvitsevien laitteiden virrankulutuksessa.

  Visakallo

  Minulle ei ole oikein valjennut, miksi sahojen pitäisi olla akkukäyttöisiä. Nykyiset polttomoottorihat, polttoaineet ja öljyt ovat niin laadukkaita, ettei voi kyllä oikein niiden aiheuttamista haitoista puhua. Toista se oli silloin ennen, mutta eipä niistä sen enempää, ne asiat kuuluvat museoon.

  Tolopainen

  Aika paljon mukavempi olis katkaista tuulenkaato sähköshalla, joka on neljä metriä pitkän varren päässä kuin mennä moottorisahalla sahaamaan kolme metriä korkean juurakon viereen. Parantaisi työturvallisuutta. Sähkömoottori on ominaisuuksiltaan aivan ylivoimainen verrattuna polttomoottoriin.

  Visakallo

  Voisi olla moto kuitenkin järkevämpi käsittelemään noin suuria tuulenkaatoja, joissa on kolme metriä korkea juurakko. Voi siinä vähän ikävä tulla sen kokoista tyveä poikki jurskuttaessa neljän metrin päässä heiluvalla ketjusahalla. Saattaisit vaivihkaa kuitenkin hakea työmaalle perinteisen mottikoneen!

  Tolopainen

  Ei siihen motoa tarvittu, kun alkuviikosta sellaisen katkoin. Ei sitä sähkösahaa olis koko aikaa tarvinnut, riittää kun olisi voinut sahata viimeiset parit sentit, onneksi oli tarktori ja kaksi moottorisahaa.

  Jätkä

  Tolopainen:Aika paljon mukavempi olis katkaista tuulenkaato sähköshalla, joka on neljä metriä pitkän varren päässä kuin mennä moottorisahalla sahaamaan kolme metriä korkean juurakon viereen. Parantaisi työturvallisuutta. Sähkömoottori on ominaisuuksiltaan aivan ylivoimainen verrattuna polttomoottoriin.”

  Tuo nyt ainakin paljastaa sen, että eipä ole tullut tuulikaatoja tehtyä, enkä suosittele niihin hommiin ryhtymistäkään. Paitsi motolla, jos osaa sellaistakaan käyttää.

  Tehtiin joskus Teijon kanssa tuulikaatoja yhteen pötköön yli neljä kuukautta. Taksassa oli 25 % tuulikaatolisää ja niitä sai tehtyä ainakin 30 % enemmän kuin pystypuita.

  Joka ikinen puu oli tukkipuu.

   

  Tolopainen

  Kaikkiin  omassa metsässä olleisiin tuulenkaatoihin ammattitaito on riittänyt ja riittää hyvin kun ottaa kuormaajan mukaan. Nyt oli juontokoura kiinni rungossa, tuo oli tarkoitettu vihjeeksi sellaisille, joilla on käytössään vain puutarhatraktorit metsähommissa ja rautaa lonkissa.

Esillä 10 vastausta, 971 - 980 (kaikkiaan 986)