Keskustelut Tekniikka Raivaus-sahojen,1.pyssy.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 986)
 • Raivaus-sahojen,1.pyssy.

  Olen hankkimassa uutta raivussahaa.
  Itselleni kuutioita pitäisi olla yli .50.cm
  terä.230.mm.vaihtoehdot tilhi .490-560.
  Onkokäyttökokemuksia sahoista.
  200.MM. en huoli lapset sahaa sillä.
  paputikkuja ja alle 50cm.sahaa.
  Löylyä pitää olla vastassa välillä.
  Yliikäistä leimikkoa. isosta sahasta
  on hyötyä kuin jodut sahaan kaatolovella.
  Siitä 4.M parenpi kuin moottorisahalla.
  Kontaten risukkoa nurin. niihän laulussa.
  Lauletaan jälkeen pirtulekkerin pyykäisin.
  Kokohetaarin. reean kutosalilla .3.kertaa
  Viikossa parini kanssa tosissaan talonpiikki.
  Metsurit Meillä lukee lupuissa Tilhi timbersports,

 • raivaussahaaja

  Miisulle: No mitäpä sitä sitten suotta merkkiä vaihtamaan, jos Jonseredin huollon kanssa homma toimii hyvin.

  MJO

  Yli 50 cm3 raivuri voi olla jollekin Ok. Joidenkin täytyy osaaminen korvata voimalla.

  MIKANDER

  Ketjuun vastaus ei osaamista.
  Korvata raivurin kuutioilla.
  Kuin joudut tekemään urakalla.
  Isostasahasta hyötyä joudut.
  Sahaan kaatolovella pätkiin.
  4M.määrämittaan että
  mahtuu kyytiin.
  Meillä nusaajat ja
  Mustienkantojen
  sahajaat pistetään
  kassankutta kotio.
  Opettelemaan hommaa.
  Kuin työnjohto totesi hörpätään.
  Kahvit ja pistetetään pataässä matkaan.
  Tarkoitti minua.

  hus560

  Mulla menossa nyt 555 ja oon tosi tyytyväinen. Tankki piisaa 1h30min-2h eli kulutus on tehoihin nähden hyvä.Vääntöä on ku piänes kyläs ja kuitenkin hyvä käsitellä. Ei oo entisiä värkkiä tullu ikävä. Vaikia keksiä paikkoja missä se olis turhan iso. Helepommas paikas vaan mennähän pintakaasulla. Sen väännön takia on justiin mukava sahaalla, ei tartte aina kiljuttaa eikä se laulu lakkaa ku seinähän vaikka vähä terä aharistaaskin. Ainut vika mikä on tullut on että runkoputken/aksilan laakerointi/puslat on vissiin irronnu. Tekee sen että ravistaa käsiille. Senkin saa kyllä takuuseen ku jaksaas kiikuttaa huoltoon. Kokemusta huskun 345 ja tilhin 480. Kaikki laillansa ollu hyviä vehkeitä….

  jees h-valta

  MJO voi olla varma että ennakkoraivauksessa tulee eteen paikkoja joissa tarvitaan voimaa. Kun tuollaiset liki neljäkymmentäkin vuotta aika varovaisilla hoitotoimilla ollutta sekametsää avaat hakkuukuntoon joutuu ottamaan koneesta rauhallista tehoa koska puut usein ryppäissä ja saat jäämäpuuta leikkaamatta vääntävällä koneella napattua reunoilta heikommat pois. Usein nekin todella hankalia kun kallistavat voimakkaasti sahaussuuntaa kohti. Varsinkin suotyypin reunoissa usein voimakkaita hieskoivuryppäitä ja niitä ei tee mieli heikolla yrittää nysvätä. Kun saa terän lykätä puolilla kierroksilla rauhallisesti pohjaa myöten ja hiukan toiselta kulmalta apusahaamalla tuupata edeltä kumoon. Silloin on saha eikä leikkikalu.

  Koukku

  Samat kokemukset Arton kanssa, isolla sahalla ei tule yhtään sen enempää pinta-alaa päivässä, bensaa vaan palaa enemmän ja itsensä väsyttää helpommin.

  Sahasin pari viikkoa 490 Stihlillä ja silloin oli käytössä 480. Päivätuotoksessa ei ollut mitään eroa vaikka työn alla oli varttunutta taimikkoa ja ennakkoraivausta. Bensaa tosin kului paljon enemmän, ylimääräisellä kulutuksella olisi ostanut uuden sahan parin vuoden päästä, jos työkseen sahaa. Tällä hetkellä sahailen Stihlin 460, 225mm terällä, kertaakaan en ole isompaa sahaa kaivannut vaikka hehtaareja tuli viime vuonnakin kymmeniä sahattua.

  Jos taimikonhoitoa tekee silloin kun se on järkevintä, eli varhaisperkausta, oma valintani olisi joku mahdollisimman kevyt raivuri, 35-40cc koneella ja 200mm terällä. Pitkällä runkoputkella ja herkällä kierroskoneella.

  Hiluxmetsuri

  Miisu:”En vaihda merkkiä. Luottomyyjäni on Jonseredin edustaja. Lisäksi paikallisen Stihl -ja huskymerkkien myyjä on huono asiakaspalvelija sekä pitää ylihintoja tuotteille ja huolloille. Huolto on lisäksi epäpätevää *valohoitoa*. Ennemmin lopetan työt kuin vaihdan kilpailijaan.”

  Tästä on konekauppiaan hyvä lähteä parantamaan, ei ole kuin melkein kaikki pielessä. Muutenhan Miisu sahaat Husqvarna-konsernin koneilla, koska J on osa H:ta ja tuotot menee Taalainmaalle 🙂

  oksapuu

  Niin

  Tosta pintakaasulla raivaamisesta (hus 560) sen verran että säästää
  kyllä polttoainetta mutta käy rankasti kytkimen päälle.
  Itse en viitsi pikkurisujen takia huudattaa täysiä, onneksi tilhin
  kytkinpalikat on halpoja.

  Hiluxmetsuri

  Tässä ketjussa taisi alunperin Mikanderilla olla haussa isotehoinen raivaussaha sellaiseen paikkaan, jossa on ennakkoraivattavaa ja hiukka paksumpaakin. Tuossa ei taida tehosta olla haittaa, mutta ei liene tarpeen leikellä heiniä ja pientä vesaikkoa jättisahalla.

  Oikea vekotin oikeaan paikkaan. Mikanderille suurin norsutykki mitä löytyy ja meille muille sitten jotain kevyempää?

  Koetin surffata isotehoisia raivaussahoja, mutta ei ole kovin suuria maailmallakaan. Jos ison haluaa, niin sitten täytyy varmaan tehdä itse asentamalla normiputken jatkeeksi vaikka Stihl 880:n kone. Sitten on millä pyörittää laikkaa 🙂

  pvma

  Mitä teriä käytätte? Minulla nyt kokeilussa
  http://strandverktyg.se

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 986)