Keskustelut Tekniikka Raivaus-sahojen,1.pyssy.

Esillä 10 vastausta, 961 - 970 (kaikkiaan 986)
 • Raivaus-sahojen,1.pyssy.

  Olen hankkimassa uutta raivussahaa.
  Itselleni kuutioita pitäisi olla yli .50.cm
  terä.230.mm.vaihtoehdot tilhi .490-560.
  Onkokäyttökokemuksia sahoista.
  200.MM. en huoli lapset sahaa sillä.
  paputikkuja ja alle 50cm.sahaa.
  Löylyä pitää olla vastassa välillä.
  Yliikäistä leimikkoa. isosta sahasta
  on hyötyä kuin jodut sahaan kaatolovella.
  Siitä 4.M parenpi kuin moottorisahalla.
  Kontaten risukkoa nurin. niihän laulussa.
  Lauletaan jälkeen pirtulekkerin pyykäisin.
  Kokohetaarin. reean kutosalilla .3.kertaa
  Viikossa parini kanssa tosissaan talonpiikki.
  Metsurit Meillä lukee lupuissa Tilhi timbersports,

 • Tolopainen

  Sunnittelin tuonkin aamuyöllä. Autoon voi laittaa halvan invertterin, jolla 12v muutetaan 230, jolloin pystyy autossa lataamaan, vaikka  48v  akkuja, joten enää ei tuota mitään ongelmaa käyttää tuollaista akkusahaa metsässä. Pari akkua mukana ja kaksi latautumassa autossa.

   

  Hiluxmetsuri

  Litiumioni-akut tarttee omanlaisensa laturin, mutta eipä tuokaan ole ongelma. Autopuolen sovelluksista löytyy vaikka kuinka tehokkaita.

  Koska näemme prototyypin?

  Tolopainen

  Nämä on kaikki hyllytavaraa, tavallinen litium akuston laturi käy, kun invertteri muuttaa auton akusta tulevan virran 230 vaihtovirraksi. Tällä vain ratkaistaan tuo ongelma, että voi 12v jännitteellä ladata 48v akkua. Nuo pienet invertterit eivät monta kymppiä maksa.

  Panu Panu

  Siis onko kunnollinen akkuraivaussaha olemassa ja saatavilla?

  Joudun nyt ostamaan uuden raivaussahan ja jurppii suunnattomasti ostaa polttomoottorivehje. Vai tarkoitatko Husqvarnan ratkaisua, jossa varren päässä on teräketju? Se sopii huonosti ennakkoraivaukseen, jossa kannot pitäisi saada lyhyiksi.

  Jätkä

  Naputtele Guukkeliin hakusana vaikkapa akkusaha. Tai akku raivaussaha. Kyllä siellä niitä on – jopa Liisattavaksi asti. Kun tehoja löytyy jopa kahteen kilowattiin asti, on asia jo pohdinnan arvoinen.

  Tietenkin työkalusarja, jossa on jänniä laitteita samanlaisille akuille, on kiehtova. Alan tosissaan suunnitella porakone – käsisirkkeli – pulttipyssy – lehtipuhallin – jne sarjaa, jonka akkumoottori – ja -raivaussaha täydentäisivät mukavasti.

  Panu Panu

  Pellenciä olen tutkinut ja jutellut maahantuojan ja myyjän kanssa. Käsitykseni on, että se soveltuu vain muutaman cm läpimittaisten vesojen raivaukseen. Pellenc itse kuvailee raivausteräänsä ”For gently trimming shrubs” mikä ei oikein vakuuta vaikka tosiaan 2kW pitäis johonkin riittää. Esittelyvideolla lähinnä trimmaillaan ruohoa. Yksi ehkä 3 sentin paksuinen puu siinä laitetaan poikki ja sitäkin sahaillaan vähän aikaa.

  Olikos jollain siis kokemusta Pellencistä tai jostain muusta akkuraivaussahasta?

  Nimetön

  EN TIETÄN LYÖKÖN AKUN SAHA,LÄPIN E1 VIELÄN AINANKAN OLE.ASIJAA URAKA RAVUULEN E1,RIITÄ LÖYLY VOI TULTA,URAKA MIEHELEN VILU SEKÄN NÄLKÄ.TÄNÄ PÄINÄNÄ TAKSAT ON KIRETÄ ON,PITÄÄ SAATA ALUETA A1KANSEKSI.MIKANTERI VIELÄKÖN OLET TEHTYT,RAVUU HOMAA ONK0N SAHA,PELANTUT HYVIN.EN TIETÄ ONKON HUSELTAN TULOSA,AKU SAHA JOS ON TULOSA NIIN.ON TUNTI MIHEN SAHA E1,PÄRIÄÄ HUIPU URAKA TASOLA ON,PITÄÄ OLTA PENSA SAHA.

  Jätkä

  Polttomoottorikäyttöistä ketjusaha-raivuria olen kokeillut viikonpäivät. Kokeilun perusteella käsitys on, että ei missään tapauksessa.

  Kun pyöröterällä menee säteen vahvuinen puu hipaisemalla, ketjuterällä sitä pitää sahat, eikä sen kanssa voi käyttää terän pyörimissuuntaa oikeastaan mitenkään kaadon suuntauksessa. Lisäksi siinä katkesi tarälaippa varsin mitättömässä kaadonsuuntauksessa.

  Arvioni oli : Paska mikä paska.

  Tolopainen

  Vaikuttaa, että käyttäjän taidoissa on hiukan puutteita. Ei tuollainen laippa ihan pienellä väännöllä katkea, mutta jos käyttää rautakankena ehkä silloin.

  Jätkä

  ”Vaikuttaa, että käyttäjän taidoissa on hiukan puutteita. Ei tuollainen laippa ihan pienellä väännöllä katkea, mutta jos käyttää rautakankena ehkä silloin.”

  Kun mistään mitään tietämätön avaa sanaisen arkkunsa, hän paljastaa vain sen, mikä on ollut tiedossa jo kauan.

  Jo kaikkein tyhmimmänkin olisi pitänyt tajuta, että laippa oli erikseen tuohon tarkoitukseen tehty ja karkaistu liian kovaksi. Siihen oli työstetty myös käytävät kantokäsittelyä varten. Niin meni poikki, että napsahti, eikä siihen tarvittu Tollopaista.

Esillä 10 vastausta, 961 - 970 (kaikkiaan 986)