Keskustelut Tekniikka Raivausasut/vaatteet

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 244)
 • Raivausasut/vaatteet

  Alkaa olla taas se aika vuodesta että kaivellaan ,asusteita käyttöä varten! Millaisia vaatteita käytätte raivaussaha töissänne? Asuja on markkinoilla reilusti joten valinnan varaa ainakin riittämiin! Itse kuitenkin kaipaisin anorakki mallista metsurin takkia markkinoille, muistatte varmaan legendaarisen sini oranssi reiman valmistaman metsurin takin?

 • Jätkä

  Vaatetus on kelin mukaan. Tärkeintä on mielestäni hengittävä materiaali ja pitkät hihat.

  Se vanha Jonssin pusero, jossa oli joustava, hengittävä selkäosa ja kevyt tiivis etuosa, oli todella hyvä metsuripusero, edessä ei ollut vetoketjua.

  Housuina olen käyttänyt Core-tex housuja, jotka pitävät vettä ja hengittävät.

  pihkatappi pihkatappi

  Tähän asti mennyt ohut suunnistushousu ja Dimeksin raivaushousu yhdistelmällä, sekä armeijan kenttäpaita, jonka päällä ensimmäisen tankin ajan metsurin pusero. Eilen oli aamulla nollassa ja iltapäivällä 12 plussan puolella, jolloin housua oli jo liiaksi, vaikka aamulla oli hiukan vilu ennenkö pääsi vauhtiin. Nyt lämpiää päivä nopeasti, kun routa alkaa olemaan sulanut ja aurinko nousee niin jyrkästi. Kun aamulla alkaa olemaan selkeästi plussaa ja kuiva keli, pitää laittaa ohuemmat housut ja märällä kelillä nuo raivaushousut pelkiltään ja paidan päälle tarvittaessa sadeviitta. Tuota armeijan ”peltipaitaa” voin suositella.

  Metsuri motokuski

  Urheilukerrasto alle.  Takki on vielä vanha tilhin pusero joka tuntuu vain kestävän. Housuja menee joka kesät vähintään yhdet ja olen ostanut nykyään ihan perinteisiä työhousuja IKH:lta tai mistä vain rautakaupasta. Niillä kyllä pärjää. Sadekelillä sitten normaali sadeasu päälle vaikka se ei paljoa autakkaan kun kastuu sisältä, mutta onpahan vähän lämpimämpi kuin ilman.

  Itse  en laita puuvillaa oikein mihinkään en varsinkaan ihoa vasten.

  Pete

  Itsellä aikaa omatoimiselle raivaamiselle ei suuremmin ole kuin kesällä. Käytän ”navettahaalaria”, joita myydään maatalouskaupoissa. Jalassa on turvasaappaat ja sukkina sopivan ahtaat jalkapallosukat. Ne on muuten hyvät, ei pyöri sukat jaloissa ja ne on niin pitkät että ne voi taittaa saappaan varren päälle. Ja kestävät. Kuuma tulee, mutta kesäkuumalla ei alla ole välttämättä mitään, kalsarit korkeintaan. Kangas on sen verran tiivistä että paarmat ei siihen pysty eikä hyttysetkään kun pitää taukoa.  Offia kuluu monta purkkia kesässä niskan ja ranteiden käsittelyyn, jotenkin tuntuu että paarmat ja hyttyset ovat erityisen kiinnostuneita minusta.

  koillis lappi

  Joku vuosi sitten juttelin metsurin kanssa hyttysistä.Tykkäs,valkoinen kylpypyyhe pään ja hartioiden suojaksi tauolla niin saa hetken rauhan.

  Sadeviitta oli mielestäni hyvä silloin kun hakkasin ja otin sen mukaan rakennuksellekin.Suojas selkää peffaa jalkaa ja käsiä.Isot lihakset pysy lämpiminä.Kypärähuppu oli hyvä lisä suojaamaan sadekelillä.Kelonveistovuosina huppu suojasi puseronkaulusta ettei muhat valunu paijan alla pitkin selkää.

  wanhajätkä

  Mulla olijoskus kauan sitte oikeen kevyt anorakkimallinen .erittäin ohut metsuripusakka. Mui  staakseni h ankkija möi. Kangas oli ihan silkin kaltaista,hyvä verkko hartioissa ja selässä. Lopuksi se oli paikattu ku .röllip eikon raasut. Viimesenäsiitä oli jäljellä vain punaset hartijat ja hihat. Käytin sitä hirvijahdissa koiran kans, ei kahissu eikä viheltäny…

  onko muilla nestoreilla tommosesta kokemuksia?

  jos löytäisin semmosen ni ostaisin viis!

  sateella siihen vaan viitta päälle. Mitään kalvokankaita en huoli puseroksi. Housuissa jokseenkin ok. Kalvokangaspuseroissa jo pikkupakkas kelillä on jääpalikoita nivelten kohalla…

  koillis lappi

  Hankkijalta itekki ostin kerran moisen.Tais olla sininen pääväreiltään ja selästään punainen. Kevyt kantaa ja kesti hyvin kulutusta.Mutta lopettihan ne 451.senkin tekemisen kun ei menny uutta kaupan.

  Jätkä

  gore-tex- puseroa kannattaa käyttää vain vesisateella. Housut on hieman eri juttu, kun usein aamutuimaan aluskasvillisuus on kastelevaa.

  Se wanhajätkän pusero oli todennäköisesti juurikin Jonseredin tuote. Samassa sarjassa oli avohaalarit, jotka olivat todella kevyet pitää.

  Ainakin meilläpäin Agri-market möi sekä Jonssia, että Huskua, mutta sitten Huskun myynti eriytettiin, ilmeisesti silloin maahantuonti muuttui.

  koillis lappi

  Lopettihan ne 451.senkin tekemisen kun ei menny varaossaa kaupan.Yrittelin sanoa,mutta en kerralla osannu.

  Jätkä

  Lähitienoon sahakauppias, jolla taisi olla Ruotsalaissahojen myyntiennätys / vuosi, sanoi aikoinaan: ”Jonsered on pirun hyvä saha. Menee hyvin varaosia”.

  Tietenkin hän vertasi Huskuun ja Partneriin, joita silloin myös möi. Siihen aikaan Itä- ja Pohjois-suomessa oli jostain käsittämättömastä syystä olivat jonssit ylivoimaisen suosittuja, mutta suosio romahti yhdessä yössä, kun samat kauppiaat alkoivat myymään vain Sthl-rakettia. Tilhi muuttui ”Maailman parhaaksi sahaksi”, vaikka sillä ei oikeasti tehnyt yhtään mitään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 244)