Keskustelut Tekniikka Raivausasut/vaatteet

 • Tämä aihe sisältää 242 vastausta, 48 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten VisakalloVisakallo toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 242)
 • Raivausasut/vaatteet

  Alkaa olla taas se aika vuodesta että kaivellaan ,asusteita käyttöä varten! Millaisia vaatteita käytätte raivaussaha töissänne? Asuja on markkinoilla reilusti joten valinnan varaa ainakin riittämiin! Itse kuitenkin kaipaisin anorakki mallista metsurin takkia markkinoille, muistatte varmaan legendaarisen sini oranssi reiman valmistaman metsurin takin?

 • Syrjälä Jari

  Joo! Olikohan tuo jätkän muistelema pusero mallia jonsered agro safety! Siinä pusakassa ei ollut alas asti vetoketjua! Pro line malli oli muistaakseni alkuun samanlainen puolivetoketjulla, muuttivat sen jossakin vaiheessa koko vetoketju malliksi! Hyviä puseroita olivat kyllä! Harmi kun ei saa enää nuita puolivetoketjullisia pusakoita! Vanhan ajan flanelli paitaa, riihipaita olen myös pitänyt kesällä!

  Jätkä

  Se oli juuri sellainen anorakkimallinen ilman huppua. Oli myös ”tissitasku” tuossa edessä, ei niin kovin hyvä paikka senaikuisille HVA:n valjaille.

  En oikein kauheasti tykkää tästä takkimallisesta juuri tuon vetoketjun takia.

  HVA:n ja Jonssin huonon sään takki on kyllä syksyn sateisiin – nimenomaa lumisateisiin ihan oikeasti hyvä.

  Kesähelteellä RS- hommissa on verryttelyhousut hyvät, koska ne ovat kevyet ja joustavat.

  koillis lappi

  Jätkä. Muistan oikein hyvin tuon ajan.Tuli 510 jonssi ja 520 tais olla toinen.Kovasti paljo oli kevennety kaikin puolin.Viimenen niitti oli omalla kohalla kun runko halakes toisen kerran takapotkun seurauksena.Eka kerran yön yli sataneen lumen alla olevan tukin päähän ja toisella kerralla ronin oksan nokkaan.Kävelin huskukauppaan.

  Jätkä

  Nuo 500-sarjan sahat olivat kyllä valitettavan kepuleita. Jonsseissa oli kehnohko tärinänvaimennus, aina joku tyyny hajalla, Ketjujarru takoi kampiakselin mutkalle, samaa teki takapotkut. kuoret rapistuivat nopeasti, Käynnistinlaite surkea.

  Kone oli vahva ja voimakas.

  Rane2

  Raivaushousuna olen käyttänyt vanhoja kalvollisia moottoripyörähousuja joista on otettu lämpövuori pois.Kangas kestää ja polvipehmusteet suojaa risuilta eikä kosteus mene heti läpi.Puserona se joka naulakosta löytyy ja sateella sadeviitta.Eipä semmoista kampetta taida olla vielä keksittykään että ihan kuivana selviäisi,joko hiki tai sade kastelee.

  pihkatappi pihkatappi

  Peltipaita on sikälikin hyvä, että siinä ei ole nappeja rinnuksessa, pysyy roskat ulkopuolella. Lisäksi peltipaita kestää kovia tökkäisyjä ja kulutusta vuositolkulla.

  MaalaisSeppo

  Raivaushousuina vanhat farkut. T-paita aluspaitana. Sitten vanha pehmeä kauluspaita, jonka kauluksen nostan pystyyn, jos aurinko paahtaa tai valjaat painaa niskaan. Päällimmäisenä joku vanha pusero jos viileää. Jalassa kärkivahvistetut saappaat, jos vaikka isompi puu tippuu kannolta varpaille. Aurinkolasit näillä keleillä.

  tamperelainen tamperelainen

  Raivaushousuna Stilin se vahvempi musta-ruskea housu.Housuissa säärisuojatskut ja taitaa oikealla olla linkkasuojakin.Säärien etupintakosteussuojattu..Housut hyvät talvella,kesällä jkv kuuma ja vähän kankeatkin.Pusakkan Stihlin dynamic,jkv kankea ja painava,hyvää neljä vetoketjullista taskua,vetoketjut vaakatasossa,pysryvetoketjullisessa taskussa tavarat huonossa turvasss

  Tolopainen

  Muistakaa laittaa vaatteet päälle kun lähdette ulkotöihin. Ei tarvitse olla mitään merkkitavaraa kuten teineillä. Ja valjaat kannattaa myös ottaa mukaan jos meinaa sahata.

  pihkatappi pihkatappi

  Yhtenä päivänä raivasin suunnistus nastarit jalassa, kun oli paikoin jäistä ja kaltevaa pintaa, oli kevyt askeltaa ja hyppiä ojien yli. Varustus olosuhteiden mukaan.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 242)