Keskustelut Tekniikka Raivaussahan käyntiongelmat talven jälkeen

Esillä 2 vastausta, 61 - 62 (kaikkiaan 62)
 • Raivaussahan käyntiongelmat talven jälkeen

  Käynnistelin Stihl FS480 -raivaussahaa talven jälkeen. Saha lähti käyntiin, mutta ei ensin reagoinut kaasuun ollenkaan ja sammui nopeasti. Ryyppy päällä kävi, mutta sammui heti, kun ryypyn otti pois. Saha alkoi reagoimaan kaasuun, mutta ei käy juuri yhtään tyhjäkäyntiä. Jätin syksyllä tankkiin pienkonebensaa. Missä vika? Mitä tuolle voisi tehdä?

 • Jätkä

  Niin! Sahan moottoriin ja tekniikkaan ei koskaan ole vielä tullut säilytyksen aikana sellaista vikaa, että pitäisi purkaa ja vaihtaa mäntää taikka sähkölaitteita. Jos vikaa on, se on ollut siellä silloin, kun saha on telakalle pantu.

  Nykybensiinit aiheuttavat kyllä kaasuttimissa tukoksia, joten kannattaisi ainakin viimeksi tankata sillä ja käyttää konetta sen verran, että kaasuttimeen jää pienkonebensa.

  Jotkut luulevat olevansa neroja, kun ”neuvovat” tyhjentämään tankin ja polttoainejärjestelmän. Nytkin minulla oli pikku-Tlhissä kaasutin tyhjänä Nesteen litkun (ilmeisesti) -jäljiltä ja tehosuutin tuntui olevan tukossa ja lukossa.

  Tankkiin laitoin kuitenkin Shellin pienkonebensaa ja ihmettelin, kun ei kestä antaa kaasua lainkaan. Yön se huilasi ja KATSO – saha toimi viimeisen päälle, jos ei lasketa sitä, että teräketju sai hintelästi öljyä. Terälevyn öljyreikä oli kuivunutta puunpölyn ja pihkan seosta täynnä, eli kun käytteli ilman terälaitteita, tuli öljyä ihan hyvin.

  Huomenna laitan Huskun tulille ja alan pätkimään hellapuiden mittaisia pöllejä isoista rauduskoivuista. Tukkikokoista koivua pistän klapeiksi ainakin kolmekymmentä kiintoa. Onneksi on liiterissä tilaa ja kaksi isoa peräkärryä odottamassa kunnon kuormaa kuivumaan taas pari  + kesää. Taitaa mennä kolme – neljäkin kesää, olis mummoille klapeja.

  Salonpoika

  Toisella nykäisyllä heräsi Huski puolen vuoden talvilevolta töihin tänä aamuna. Mainiot olosuhteet oli alottaa kesän taimikonhoitohommia.

   

   

   

Esillä 2 vastausta, 61 - 62 (kaikkiaan 62)