Keskustelut Metsänhoito Raivaussahan kestäminen

Tämä aihe sisältää 122 vastausta, 23 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Jätkä 6 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 122)
 • Raivaussahan kestäminen

  Alkaa Stihl 450 olla jo miehen iässä ja mielessä

  käynyt sahan uusiminen.

  Kun ynnäilin sahattuja tankillisia, alkoi epäilyttää tuo vaihdon järkevyys.

  Paljonko tankillisia, hehtaareja tai tunteja olette sahanneet tämän kokoluokan sahoilla, ennen kuin se alkaa olla valmis Pärnäsen korjaamolle ?

 • Ola_Pallonivel

  Ja kun huomio verotuksen, niin 500€ vs. 900€ hankinta muuttuu oleellisesti (Alv/vähennykset).

  Naarasteeri

  Minulla on Stihl FS 450, ostettu v. 2010, ja hyvin toimii edelleen. Olen sahaillut joka kesä keskimäärin 150 tankillista, pienempää ennakkoraivausta ja taimikoidenhoitoa.  Huollossa se on pari kertaa käynyt, muutama tavanomainen korjaus. Olen käyttänyt koko ajan valmista pienmoottoribensiiniä, puhdistanut tarvittaessa ja ohjeen mukaan käyttänyt. Hyvin toimii. Tämä on sopivan kokoinen 165 cm pitkälle naishenkilölle, valjaat myös  mukavat.

  Minulla on myös toinen saha, Stihl FS 460, 2 vuotta vanha, vähän turhan painava minulle, mutta tehokas kyllä. Yksi korjaus ollut. Pienemmällä käytöllä kuin tuo 450. Saattaa joskus yllättäen jättää käynnistymättä kesken päivän, mutta kun odottaa että kylmenee niin sitten taas starttaa. Valjaat ei ihan sopivat mielestäni naisihmiselle, puristaa rinnuksista.

  sitolkka

  Paljonkos niissä on painossa eroa?

  Jätkä

  RS-valjaissa pitäisi olla myös kuppikoko ?

  arto

  Nyky valjaat melkein kaikki sopii myös naisille. Jää rinnus vapaaksi.

  Ola_Pallonivel

  Tulpan ku vaihtaa, ni loppuu tuo lämpimänä käyntiinlähtö ongelma.

  Metsuri motokuski

  Välttämättä se ei ole tulppavika vaikka näinkin voi olla. Yleensä kun saha moottori väljenee niin käyntiin lähtöongelma tulee juuri lämpimällä moottorilla.

  Pavekka

  Onpa uhoa taas. Kova paikka nämä puristuskeventimet ja kuttaperkka asiat?

  Väljyys ei suoraan tee käyntiinlähtö ongelmia vaan sen seurannais ongelmat. Eli väljyys kertoo myös muusta kulumisesta. Siinä puristuspaine mittari kertoo paljon. Ei pari vuotta vanha varasaha kovin väljä vielä pitäisi olla.

  Jätkä

  Puristukset alkavat olla tarpeettoman heikot, jos saha alkaa omalla painollaan voittaa puristukset, eli ei pysy ylhäällä käynnistysnarun varassa.

  Aktiivisessa käytössä sahasta heikkenee puristukset merkittävästi jo vuoden käytöllä, eli kun sillä on sahattu loppuun parikymmentä teräketjua ja muutama laippa.

  arto

  Nyky husset 2 männän renkaalla. Ei väljene, ennemmin loppu kuoret ympäriltä. Riipppuu tietty minkälaista 2t öljyä käyttää ja miten huoltaa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 122)