Keskustelut Tekniikka Raivaussahan terän lukitus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 128)
 • Raivaussahan terän lukitus

  Ohjeissa neuvotaan ostamaan aina uusi lukitusmutteri, kun vanha ”nylock” ei enää pidä.

  Itse en ole uusia muttereita ostanut, vaan olen lukinnut sen saman mutterin aina uudelleen ja uudelleen ruuvilukitteella. Ja hyvin pysyy ja saa auki normaalisti.

 • Nimetön

  Varmaan pysys kiinni ilman nylokkiakin niin kuin rälläkkänlaikkakin kiristyy vaan käynnistäessä…

  petep

  Eihän mutterikauppa käy jos ei ohjeisteta.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  En ole lukitusmutteria vaihtanut,usein saha loppussa ennen .

  Jätkä

  Jos mutteria ei ihan alvariinsa veivaa, niin se kestää kyllä hyvin pitkään. Tosin sen hinta ei varmasti kenenkään taloutta kaada.

  Nyrkkisääntö on, että jos sen saa sormin kierrettyä pohjaan ja ainoastaan kiristys tehdään avaimella, niin mutteri pitäisi vaihtaa.

  Jos terä pyörähtää löysien laippojen välissä, siihen leikkautuu jälki, joka aiheuttaa pyöröterässä joskus ”Reikäleipäilmiön”.

  arto arto

  Ruotsin sahoihin mutteri maksaa 2.70e . Sahan mukana tuleva avain vaan aika huono. Itse pidän ihan normi lenkkiavainta mukana työkalu pussissa. Jos tulee terän vaihto tarvetta metsässä. Samoin 1 mutteri kulkee repussa mukana. Ei kyllä ole tarvinnut mutteria vaihdella koskaan. Mutta milloin se menee on varalle.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ei ole ollut mutterin vaihtotarvetta. Eihän tuo juuri mitään maksakkaan jos vaihtaisi, mutta miksi pitäisi vaihtaa?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  petep

  Kyllähän Jätkä taisi kertoa sen minkä jokainen tajuaa . Jos se  Nylon-osa  on jo niin väljä että ei pidä mitään niin lienee mutteri valmis vaihtoon. Ei se kyllä taida ihan heti siihen jamaan mennä

   

  Ja eikös täällä jotkut sankarit sahaa vuosia samalla  terällä niin ei kulu mutteritkaan  😀

  Jätkä

  Normaalisti terää ei tarvitse irroitella, vaan sen teroitus ja haritus tapahtuu terän paikoillaan ollessa.

  Eniten pitää kiinnittää huomiota mutterin oikeaan kireyteen. On joitakin jehuja, jotka on vetänyt mutterin niin kireälle, että kiinnityslaippa on painunut ”Illoksi”. Silloin terä ei pysy kunnolla paikallaan, eikä myös silloin, kun mutteri on liian löyhällä.

  Joskus taisi suositus olla, että kymmenen irroitus – kiinnityskerran jälkeen vaihdetaan mutteri.

  Kyllä oppilaitoksella jouduttiin muutama mutteri vaihtamaan, mutta siellä käyttö on pätkittäin normaalista poikkeavaa, kun opetellaan sahojen käyttöä.

  tamperelainen tamperelainen

  Kyllä se kymmenen kerran jälkeen lukkomutterin pidot loppuu.Ruohikon raivuulla vaihdellut siimapäätä ja 3-lapaista ruohoterää.Taisi pienkoneliike pyytää 4-5e vasenkätisesta lukkomutterista.Se ei ole kilotavaraa

  Kumikettu

  Kerran antoi yhteismetsän palstalta lähdön,  kun Husu 345:n terä ei pysynyt paikallaan iteksiiään löysenevän mutterin takia ja varamutteri oli kaupassa. Ei ollut marja-aikakaan. Tilanne alkoi jotensakin salakavalasti, pyytämättä ja yllättäen. Laitoin sen äkkinäisyyden piikkiin ja korjasin kaupassa tilanteen.

  Nykyisellään sahailen sakujen 490:llä ja vain omiani,  jota ei ole paljon. Vaihtoa tulee vesakkotähtiterän ja tavan 225 mm:n kesken,  mutta alkuperämutteri on vielä virassaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 128)