Keskustelut Tekniikka Raivaussahan terän lukitus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 128)
 • Raivaussahan terän lukitus

  Ohjeissa neuvotaan ostamaan aina uusi lukitusmutteri, kun vanha ”nylock” ei enää pidä.

  Itse en ole uusia muttereita ostanut, vaan olen lukinnut sen saman mutterin aina uudelleen ja uudelleen ruuvilukitteella. Ja hyvin pysyy ja saa auki normaalisti.

 • Kumikettu

  Ranen ruuvissa näkyisi olevan kierre väärinpäin tähän tarpeeseen nähden..

  Tolopainen

  Kulla on taas ihmeellisiä asioita, kun kulmavaihteen mutterissa on vastakierre, sehän ei sahatessa irtoa vaan menee tiukemmalle. Mistä sen tietää paljonko kulmavaihteessa on vaseliinia, sehän käy aika lämpimänä sahatessa, kyllä sieltä ylimääräiset rasvat kiehuu pois. Sahaa pitää säilyttää moottori ylempänä kuin kulmavaihde, niin rasva ei valu vaihteesta pois.

  Kumikettu

  Kulla irtosi.

  petep

  Ja KUULEMMA Stihlin kulmavaihdetta  ei voi eikä tarvi rasvata ,pitääkö paikkaansa ?

  Kumikettu

  Joo,  näin ohjeistettiin 490:n ostajaa.

  Jätkä

  Taneli. Siksi muutamissa sahoissa on ”Mutterin suojakupu”, jopa vakiona, taikka saatavissa lisävarusteena. Sitä tarvitaan, jos on pakko jyrsiä kannot maata myöten ja maasto on kivistä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ensimmäisessä sahassani sellainen suojakupu oli, muissa ei.

  Aina olen lyhyestä kannosta tykännyt, mutta ei ole silti tarvinnut isommin muttereita vaihdella.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  kim1

  Jätkänpolkujen raivaus raivaussahalla voisi olla sellainen kohde ,jossa mutterin suojakupu voisi olla ihan jees…jännä homma kun yleensä jätkänpolulla kasvavissa männyissä ensimmäinen tuore oksa myötäilee ihan maatamyöden…( soraa/raidesepeliä)…

  trimmeri

  Eikös tilheissä ole tuo suojakuppi vakiona aina. Siis  410, 460 ja 490 sahoissa ainakin. Niitä kuppeja on myös kahta kokoa: kolmio/ruohoterille isompee ja raivausterälle pienempi.

  Jätkä

  Taitaa olla. Minulta lähti kuukausi sitten viimeinen Tilhin raivuri, kun tyttären miehellä on joku talkoohomma ja tarvitsi veljelleen sahan, jossa etusormikaasu. En ole yleensä niitä kuppeja käyttänyt, kun mieluisin kannonkorkeus on sellainen 30 – 50 senttiä. Minulla on niin pitkät jalat, että ei vielä tartu rypäleet kantoon, vaikka se olisi niinkin korkea.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 128)