Keskustelut Tekniikka Raivaussahan terän lukitus

Esillä 8 vastausta, 121 - 128 (kaikkiaan 128)
 • Raivaussahan terän lukitus

  Ohjeissa neuvotaan ostamaan aina uusi lukitusmutteri, kun vanha ”nylock” ei enää pidä.

  Itse en ole uusia muttereita ostanut, vaan olen lukinnut sen saman mutterin aina uudelleen ja uudelleen ruuvilukitteella. Ja hyvin pysyy ja saa auki normaalisti.

 • kim1

  Jätkä:kerrankin asiallista tarinan kerrontaa…,pystyt jos haluat…,heh

  jees h-valta

  Jätkä suoltaa aivan täyttä pa..aa edelleen ja katkeamatta!

  jees h-valta

  Hyvin ja herkällä reaktiolla näyttää sopimusasiakkaankin hinnat elävän markkinan mukana. Olen sitä kyllä seurannut ja kuten pieni aika takaperin jossain keskustelussa mainitsinkin ostokin valitteli että kallista tukkia joutuvat nyt minulta sahaamaan. Kun hinta on sen jälkeen roimasti laskenut. Silti tukin talteenotto oli suorastaan hämmästyttävän hyvällä mallillaan. Totta on että sopimusasiakkaat saattavat pitkässä juoksussa olla hiukan ”helpompia” asiakkaita ja pientä yksikköhintojen hiipumista saattaa olla havaittavissa aikaa myöten. Mutta ne lisäturvat ja etuudet pitävät tason kuitenkin puunmyyjälle todella kovana. Ja kyllähän näitä pientilallisia ja kertamyyjiä aina piisaa joten kilpailu kyllä säilyy. Kyllä sivulipsuntaa myös voi sopimusasiakkaanakin harrastaa.

  oksapuu

  Voihan ne boonukset kuitata rahana seuraavassa puukaupassa mutta se on loputon kierre…

  Eräs firma pyysi tuossa taimikon varhaisperkauksesta 500€/ha+alv, toisella taas oli helpossa esiraivuussa sama taksa. Eihän se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa…

  Niillä boonuksilla voi ostaa vaikka taimia jos muut hinnat ei miellytä…

   

  jees h-valta

  Niin, kyllä hinnat ovat isoilla aika hyvin seurannassa. Eivät ne itseään ulos hinnoittele. Tietävät mhy:n pyynninkin erittäin hyvin. Voisi jopa sanoa että yllättävän hyvin. Taimien hinnat myös painetaan muutaman sentin alemmas kuin mhy. Kyllä tieto jostain kulkee. Silloin on ostajan eli metsänomistajan markkinat. Miksi sitä vastaan laittaa?

  Puuki

  Hyvän tuntipalkan saa maastokartan kopioinnista tai paikan näyttämisestä konemiehelle, kun homman tekee ilman välikäsiä. Viimeksi teki rapiat 300 € alennusta yhtiön tarjoushintaan verrattuna .  Paljonko pitää myydä puuta , että saa esim . tuon saman summan bonuksina kasaan ?

  pihkatappi

  Mittasin että 9 metrinen hieskoivu siirtyi vajaan puolimetriä tyvestään pienellä raivaussahan pukkauksella, onko tyven siirto vai nosto, vaiko saatto, kuitenkin kaatui tuon ansiosta sinne minne piti ja vasten luontaista kaatosuuntaa. Voi olla jollekin mahdotonta uskoa, eikä varmaan ihan kaikilta onnistukaan. Ei mulla muuta.

  Jätkä

  Vajaa puoli metriä! Pukkaamisen ymmärrän työntöliikkeeksi, jolloin olisi ehkä suurin vaikutus terän pyörinnällä.

  Onhan noita tyviä siirrelty, esim kun puu halutaan kaataa kohtisuoraa vasemmalle, niin monet onnettomat sahaavat sen poikki vetävällä terällä lievästi alhaalta ylöspäin ja kun puu katkeaa, livauttavat terän pois kannon päältä ja runko tulee terän mukana. Silloin olisi toivottavaa, että terä ei enää pyöri, koska maihinhan se menee, jos ei ole pihkapatilla riittävästi tekniikka hallussa terän kannatteluun. Sahan paino vastapainona ei riitä mihinkään, koska kahvoista nostamalla alkaa valjaat antamaan löysää.

  Puiden paiskominen selän taakse on kuitenkin täyttä pötyä, kuten rungon nostelukin – kannatteleminen terän päällä. Paljon helpompi – nopeampi ja kevyempi toimi on nostaa putkea kannolta vaikka puoli metriä ylöspäin ja nyhjäistä lähtövauhtia sillä oikeaan suuntaan.

   

Esillä 8 vastausta, 121 - 128 (kaikkiaan 128)