Keskustelut Metsänhoito Raivaussahan terän teroitus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 70)
 • Raivaussahan terän teroitus

  Merkitty: 

  Miten hyvin teiltä onnistuu raivaussahan terän teroitus? Itseltäni heikosti. Terä toimii uutena hyvin mutta läheskään samaan ei ole paluuta teroittamalla. Tästä syystä tulee aika usein ostettua uusi terä, joka ei onneksi ole kovin kallis.

  Tällä hetkellä minulla on käytössä Stihl Woodcut 200mm (tuplakolo). Uutena se oli paras terä mitä minulla on ollut ja upposi puuhun kuin veitsi lämpimään voihin. Viime viikonloppuna raivaus oli välillä tuskallista terän heikon purevuuden takia ja välillä se tökkäsi vastaan tavalla joka viittasi liialliseen ottavuuteen.

  Katsoin äsken tämän Metsälehden ohjevideon enkä mielestäni ole tehnyt ainakaan isompia virheitä.

  Ehkä viila pitäisi nostaa ylös takaisinvedossa mitä en ole tehnyt. Haritusta en ole tehnyt yhtä huolellisesti kuin videolla.

  Löytyykö hyviä vinkkejä miten raivaussahan terän saisi pidettyä uuden veroisena?

 • jees h-valta

  No niin, tänään oli raivuulta vapis muiden asioiden hoidon takkia mut äsken kerkesin sahan taas laittaa aamuksi soivaan kuntoon. Eli viilaus avolavan kannen päällä ( loistava työalusta) ja tankkaus valmiiksi. Pieni litteä mehupullo bensaa mukaan ettei aivan tankillisen jälkeen vielä tarvi autolle lähteä. Se menee kätsysti isoon taskuun. Harituksesta olen sitä mieltä että jos rauta menee edeltä kun sahataan tuoretta puuta on aika meltoa terää kyseessä. Muutaman vuoden saa sahata samalla harituksella kunnon terällä. Ja kuten mainitsin, äsken katselin terää pinnaltaan ja siinä ei ollut pienintäkään uraa tai kulumaa vaan aivan sileä, kuin uutena. Ja on sillä jo kolmisen vuotta raivailtu tarpeen mukaisesti. Uutena ollut terä meni erinäisten lainailujen jälkeen niin huonoon kuntoon että vaihdoin heti kun sain sahani takaisin maakuntamatkailusta.

  Tomperi

  Ei kait kukaan tosissaan suhtaudu teroittamiseen noin?

  rööri roope

  On jees kyllä melkonen terottaja.Voittaa noissa höpinöissä alv joovain samoin ammatti arton.Onnee vain raivaajan uralle kyllä se siitä.

  Perko

  Onkohan Visalta jäänyt terä pihteyksiin kun ei  itse guru  tartu juttuun?   Mie ostin tiheähampaisia sirkkeliteriä  joilla tuhoan kurtturuusuja pihassa.  Tarjouksessa sai kolme terää alle yhden  r-sahan terän hinnalla.  Ei ole vuosiin tarvinnut  aukkoja  rassata ja bensaa säästyy !

  PS;   Gla , niin ei  enää ole  isot puskat kun  parina kesänä  oon  juurihoitanut pehkoja.  Juuret puskee uutta  kurttua ei kai  auta  kuin ns  lopullinen ratkaisu ground up hoito.  Tuo  geeni  pitäis hyödyntää metsän jalostustaimiin.  Pari terää on paketissa edelleen!

   

   

  Gla Gla

  Melkoinen ruusupuska pihallasi.

  mehtäukko

  ”Harituksesta olen sitä mieltä että jos rauta menee edeltä kun sahataan tuoretta puuta on aika meltoa terää kyseessä. Muutaman vuoden saa sahata samalla harituksella kunnon terällä.”

  -Tuon perusteella ei ole herralla saha edes käynnissä.

  Gla Gla

  Riippuu ihan siitä, kuinka paljon vuosittain raivaa. Miten usein itse teet harituksen? Ainakaan Stihlin terä ei ole kovin herkkä suoristumaan.

  arto arto

  Joka viikko harituksen tarkastus / korjaus.  Nyt kaadeltu 5-6 cm koivua  pituutta 6-7 m  Ei koskaan tehty mitään suo kuvio.

  mehtäukko

  Joo, viikottain ja kyllä se tuntuu ja näkyy.

  Gla Gla

  Viikko on kovin huono yksikkö, kun joku raivaa yhden tankillisen ja Arto 42 tankillista.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 70)