Keskustelut Tekniikka Raivaussahan terät/ teroitus

Esillä 6 vastausta, 91 - 96 (kaikkiaan 96)
 • Raivaussahan terät/ teroitus

  Merkitty: 

  Hei vaan metsien miehet/naiset!

  Mielenkiinnosta kyselen millaisia teriä käytätte raivureissanne? Pelti, vaiko kovapalateriä?. Jos Arto viitsisi vastata sen teroitus ohjeen? Vaikutti mielenkiintoiselta kun jostakin sen luin aiemmin, mutta en oikein saanut sitä älliini,miten se tapahtui! Oletteko vertailleet esim strand ja kovapalaterien leikkaavuutta! Kertokaa ihmeessä kokemuksistanne ja teroitusvinkkejä! Käytättekö 200mm vai 225 mm teriä?

   

 • Jätkä

  On toki metallin sahausteriä, (Jollainen minullakin on käsisirkkelissä). Kattopeltejä on kuitenkin sahattu normaaliterillä aika paljon, Rannilan kattoasentajien vinkki – ”Silloin, kun ei pellinsahausterää ole saatavana”. Jiirisahalla saa hyvin alumiiniputken /listan poikki, kun syöttää äärettömän varovasti.

  sikarille. Puhuin teroituskulmasta nollana. Metallia sahattaessa mennääVarmaa ainut synnyttänyt mies maailmassa .n rintakulmissa miinukselle.

  Halkaisuterässä rintakulma on säteen suunnasta noin 20 astetta

  petep

  No jos nyt kysytään sellaista että millaisella terällä olette ”pientä” pajukkoa sahaillut? Oman kokemuksen mukaan aika perkeleen hidasta sahailla taipuvia pajua ihan tavallisella terällä . Kolmioteräkin löytyy mutta kun välillä siellä on seassa ihan sellaisia johon ei  kolmioterällä ole asiaa.   Luulen nähneeni jossain kuvan jostain ”uudesta” terämallista tai sitten se oli unta…

  Jätkä

  Ihan tavallisella terällä, mieluiten 225 millisellä, jossa haritus on takuulla kunnossa ja hampaat tosi terävät.

  Jos terässä on hiukankaan toivomisen varaa, niin paju väistää terän kosketusta.

  Sitä pajupöheikköä pitää kiertää vastapäivää ja sahaus vain vetävällä terällä.

   

  petep

  https://www.uittokalusto.fi/v-klinga-raivaustera.html

   

  Onko tästä kokemuksia pajukossa ?

   

  https://youtu.be/aMc2XXHribU

  Näyttää toimivan muuallakin kuin pajukossa …

  pikkutukki

  On ! Hyvä terä . Turisee mukavasti kun työntää puskaan ja imee vesat , kokeileppa myös isoon puuhun , menee mahtavasti . Voi ampua pikku paloja kohti eli kannattaa raivata vaatteet päällä !

  Pete

  V-Klinga on juuri tuollaisessa tosi ohuessa pajukossa aivan ykkönen. Ja menee minkä kokoinen puu vaan ihan sujuvasti. V-Klinga tosiaan suorastaan ”imee” vesat sisään. Samalla menee kastikat ja vadelmat sujuvasti. Aivan ykkösterä varhaisperkaukseen. Terä on melko pehmeää materiaalia, vaatii enemmän teroitusta paitsi kun terottaa joka tapauksessa joka tankillisella niin eihän se sitten työmäärää lisää ja hampaita on vähemmän. Kivikosketuksissa menee helpommin ”peruskorjattavaan kuntoon” kuin tavallinen terä. Suosittelen kuitenkin, kannattaa ainakin kokeilla!

Esillä 6 vastausta, 91 - 96 (kaikkiaan 96)