Keskustelut Metsänhoito Raivaussahatyön hinta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 134)
 • Raivaussahatyön hinta

  Merkitty: 

  Missä hintahaarukassa liikkuu?

  Kaikki olosuhteet vaikuttaa, kyllä.

  Vaan missä hintahaarukassa liikutaan.

 • pikkutukki

  Varhaisperkaus 240 +alvi . taimikonhoito 320+alvi .

  jonssi

  Varhaisperkaus 320 €/ha, taimikonhoito 400-600€/ha, nuoren metsän hoito 500-800€/ha+alv

  husku550xp

  Jos minä saisin tehdä jonssin ilmoittamilla hinnoilla niin olisin kohta miljonääri. Pikkutukin ilmoittamat hinnat ovat aikalailla oikeat jos puhutaan yrittäjä hinnasta. Mutta nuohan voivat olla yhdityksen veloittamia hintoja mitä jonssi ilmoittaa

  wanhajätkä

  Jonssin hinnoittelu on kustannustietoista. Ei kulu saha, terä eikä viilat.

  pihkatappi pihkatappi

  Tasaisella jäkäläkankaalla 2000 3 metristä poistettavaa mäntyä hehtaarilla, 100 euroa/ha. 40000 runkoa/ha 10 metrinen hieskoivu sekapuska 700 euroa/ha. Ja siinä välillä sitten jotain muuta. Ja nämä laskutettavia hintoja, kun työtunnin hinta noin 30 euroa.

  jonssi

  Miksi alihinnoittelette itsenne tai työn arvon? Työ on kohtuu raskasta, sitä voi tehdä vain noin 9 kk vuodessa, työn hankaluus (maasto, sää, puuston tiheys) vaikeuttaa paljon. Ja väitätte että 500-800€/ha+alv on paljon? Ja miljoona tuloihin kuvittelette pääsevänne tuolla hinnalla? Husku550xp tekisi silloin 2000 ha vuodessa kiinteällä 500€/ha hinnalla, nostan hattua.

  Pikkuisen lisää arvostusta raivuumiehille jos teette työksenne tai jos tilaatte työtä joltain.

  Millä ihmeellä investoitte 300€/ha tasolla uuteen sahaan, palkkaatte toisen henkilön työhön, maksatte eteläsuomalaisen vuokran, elätätte perheen, pidätte sairasloman kun siihen aihetta, kerrytätte eläkettä?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Olen maksanut yrittäjämetsurille 32€/h +ALVi, ei muita kuluja. ei tarvitse nuuskia puskien tiheyksiä eikä edes pinta-aloja etukäteen, pitää vain rajata työalue. Mielellään sillä palkalla hän tekee. Minä olen tuohon tyytyväinen myös, työvauhti on kunnollinen ja työjäljen tarkkuuden ja esim kannon pituuden määrittelen minä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Tanelilla ja metsuriyrittäjällä on reilu kauppa. Nostan hattua molemmille ja muistutan, että kunnon yrittäjä, jollaisia täällä palstalla ei montaa ole, tekee myös tuntipalkalla työtä samalla tahdilla kuin urakalla. Palkanmaksajan toiveiden mukaan.

  Kuitenkin tuo palkkausmuoto edellyttää siedettävää työmatkaa, koska siitä Taneli ei taida maksaa aikapalkkaa?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tosiaankin vain työtunneista maksetaan. Matka minun tapauksessani toiselle palstalle n. 15 ja toiselle 27 km. Eipä niitä kukaan taida paljon alle 30km työkohteita löytää.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  husku550xp

  Emme alihinnoittele. Metsänhoitoyhdistys on vain ruvennut polkemaan hintoja. Puhuttelinkin entistä metsuria ja sanoi että homma oli noin paljon parempaa kun maksoivat jopa 500e hehtaari. Nykyään on 350e lujilla, sanovat heti että oma metsuri lähtee raivaamaan ja täälläpäin ei isännät uskalla ottaa kuin mhy:yn kautta palveluja. Itse teen kyllä 12kk vuodessa hommia. Itse kyllä joudun investoimaan 300e/ha hinnalla mutta onneksi teen muitakin metsätöitä joissa paljon parempi hinta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 134)