Keskustelut Tekniikka Raivausveitsi vai raivausvitsi

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 93)
 • Raivausveitsi vai raivausvitsi

  Tänään käyttelin x-merkkistä raivausveistä, siis sellaista viikatemiehen työkalun näköistä mutkaa.

  Miten tuon kalun pitäisi toimia? Tätä teroitettua hakkua saa vetää ihan oikeasti hartiavoimin ja sittenkin toiminta on raskasta. Katkaisee kyllä vesan, mutta joskus ei katkaise vaan laitteen jatkeena on vesa juurineen. No haluttu lopputuloshan se on tuokin, mutta sääliksi käy jos ammattilaiselle tuollainen epätyökalu annettaisiin kouraan.

  Heiniä tuolla hakulla voi jotenkin niittää, mutta heikosti niitäkin.

  Missä menee vikaan? Teroitusta? Tekniikkaa?

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos Visakallo taimikoissasi ei olisi hirviä liikaa, tekisitkö varhaisperkauksen eri tavalla? Eli pyrkien tasaisen harvaan tilajärjestykseen, poistaen pääpuulajia (tai -lajeja) haittaavia sivupuulajeja, kuitenkin jonkin verran sekametsäisyyttä suosien? Jos varhaishoidossa vain reikäperkaa ja harventaa männyn kylvötuppaat, taimikonhoito joudutaan tekemään rehevällä paikalla todennäköisesti sen jälkeen kaksi kertaa.

  Huomataan että tässäkin vaiheessa hirvet vaikuttavat metsänhoidon päätöksentekoon, ei pelkästään uudistamisvaiheessa puulajin valinnassa.

  pihkatappi pihkatappi

  Rane, ruotsalaiset tutkinut. Reikäperkaus ohjeissa viitattu. Ohjeet löytyvät netistä, mitään linkkejä en ala kaivamaan, kiinnostuneet googlettaa: reikäperkaus.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Sarjassa huonot metsänhoidon keksinnöt: reikäperkaus ja pienaukko. Ei jatkoon.

  pihkatappi pihkatappi

  Reikäperkausta tekee hehtaarin päivässä tuolla pahoissa paikoissa, kun täysperkausta tekee alle puoli hehtaaria. Ruotsalaiset reikäperkaa paljon, metsureita on liian vähän ja/tai työ kallista.

  Gla Gla

  Periaatteessa Annelin kanssa samaa mieltä, käytännössä varaisperkuun ja heinäyksen raja on häilyvä. Silloin tulee tehtyä reikäperkauksen tyyppistä raivausta raivausveitsellä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Glan tapaan itsekin toimisin heinäysvaiheessa, jossa ei puhuta vielä puhtaasta varhaisperkauksesta.

  Tomperi

  Reikäperkaus on täysin toimiva systeemi kun muistaa että jos  taimia on 2000 ja jokaisen taimen ympäriltä raivaa puhtaaksi 5 neliötä.

  pihkatappi pihkatappi

  Just näin, sopii paremmin näihin nykyää suositusten harvaan istutettuihin taimikkoihin, 1200 tainta sillä sinun 5 neliön reiällä on jo järkevää.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tomperin 5 x 2000 on täysperkaus.

  pihkatappi pihkatappi

  Joo ja kun 1200 reikää perkaa, säästyy aikaa rutosti vrt. täysperkaus. Tukholmassa kellottivat reikäperkaus työmaan, reilu 3 tuntia meni hehtaarilla aikaa.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 93)