Keskustelut Tekniikka Raivausveitsi vai raivausvitsi

Esillä 3 vastausta, 91 - 93 (kaikkiaan 93)
 • Raivausveitsi vai raivausvitsi

  Tänään käyttelin x-merkkistä raivausveistä, siis sellaista viikatemiehen työkalun näköistä mutkaa.

  Miten tuon kalun pitäisi toimia? Tätä teroitettua hakkua saa vetää ihan oikeasti hartiavoimin ja sittenkin toiminta on raskasta. Katkaisee kyllä vesan, mutta joskus ei katkaise vaan laitteen jatkeena on vesa juurineen. No haluttu lopputuloshan se on tuokin, mutta sääliksi käy jos ammattilaiselle tuollainen epätyökalu annettaisiin kouraan.

  Heiniä tuolla hakulla voi jotenkin niittää, mutta heikosti niitäkin.

  Missä menee vikaan? Teroitusta? Tekniikkaa?

 • mehtäukko

  Kun se reikäperattu roska hujahtaa vuosittain vajaa metri lisää pituutta ja alkaa taas piiskata latvoja tai rötkistyy lumen painosta latvan päälle, onhan se mukava kahlata aiemmin kaadetussa rytöläjässä…

  Gla Gla

  Ylipäätään ylimääräisiä raivauskertoja silloin, kun raivattava tavara on vähänkin järeämpää, kannattaa viimeiseen saakka välttää. Itse olen yrittänyt jättää tiheäksi sillä ajatuksella, että luontainen kuusi nitistää vesakkoa.  Kun sitten palaa työmaalle toteamaan vesakon kasvaneen  hyvin umpeen kasvaneiden kuusten seassa, ymmärtää taktiikan heikkoudet. Lehtipuuvesakon raivaus on paljon nopeampaa kuin kuusenturrien.

   

   

  Visakallo Visakallo

  A.Jalkanen: ”Jos Visakallo taimikoissasi ei olisi hirviä liikaa, tekisitkö varhaisperkauksen eri tavalla?” 

  Aiheellinen kysymys! Ensinnäkin, jos hirviä ei olisi, miksi yleensäkään enää kylväisin männiköitä? Istuttaisin 2000 kpl mäntyjä ja varhais perkaisin muutaman vuoden kuluttua kaiken ylimäärisen pois. Mitään reikäperkauksia en harrasta. Taimikonhoito tehdään sitten myöhemmin, jos tarvetta siihen ilmenisi. Lehtipuun raivaan yleensäkin pitkään kantoon. Se on osoittautunut vähätöisemmäksi menetelmäksi silloin, jos tarvitaan seuraava raivauskerta. Kuuset on vetäistävä niin läheltä maanpintaa, ettei varmasti jää yhtään elävää oksaa kasvamaan.

Esillä 3 vastausta, 91 - 93 (kaikkiaan 93)