Keskustelut Tekniikka Raivurin terät

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 105)
 • Syrjälä Jari

  Kuluvia osiahan net kaasarin kalvot on! On niitä minullakin mennyt takuuseen! Tänään katkesi husokista 545fx kaasuvaijeri! Käytössä kuluu tavara:)

  husku550xp

  Samalla kun hain sahan huollosta niin sattui samalla olemaan stiilin edustaja siellä. Meinas että vaihda merkkiä niin ei tarvi huollossa sahoja kuljetella ja kehu stiilin maailman parhaaksi. Meinasin siihen tuumata että muuten vaihtaisin mutta tuo ergonomia puoli on perseellään stiilissä.

  Jätkä

  Lukijoiden kuvissa joku onneton on laittanut kuvan Tilhin terästä, johon on tullut muutama halkeama ja hän esittää, että ne olisivat ongelma.

  Karu totuus on kuitenkin, että tuollaisella terällä ei takuulla kukaan ole sahannut minkäänlaisella menestyksellä puita. Kyllä sillä on vedelty kivennäisiin ja hartaasti. Teroitusta ei ole osattu tehdä lainkaan, liekö niitä viilaajia, joille riittää, että viila pitää sellaista ääntä, kuin muillakin viilailijoilla.

  Sen lisäksi terä on selvästi ollut löyhästi kiinni laippojen välissä, ja laipat ovat hanganneet keskiosan lähes irti.

  Terässä ei ole ollut mitään vikaa, mutta käyttäjä on totaalisesti pilannut sen. Jos tuo terä on ihan raivauskäytön jäljiltä, kannattaa ehdottomasti lopettaa puuhastelu ja mennä Jeessin kanssa Kullaan ”Metsäopistoon” (Koskahan sellainen laitos on perustettu?) – Ehkä kolmen vuoden oppijakso hieman auttaisi terän kunnostustaidoissa.

  MJO

  Rööri Roope: On pojila murheet.Normi peltiterä viilaus 3ke/pv.Tankkauksia 4.Työaika tehollinen 4h.

  Hehtaareja 1,8(aartolla 1,7)eikun roilottaa.

  Ei ole Roopella montaa risua katkastavana, jos 4 tankilla lähes 2 ha raivaa.

  rööri roope

  Kehuskelen joutavia kuten tuo savon sahuri.Savolaiasten jutuissa vastuu siirtyy kuulijalle tai lukijalle.

  arto arto

  Lapsellista touhua, Kaikki me olemme tulleet tietystä reiästä, Aika täynnä menemme taas samasta kolosta,,,,,Mutta jos päässä ei muu liiku niin minkäs mahtaa.

  husku550xp

  Ootteko minkälaiseen kulmaan viilanneet nuita Strandin teriä ja ootteko viilannut sen toisen hampaankin? Tuli ostettua kokeille, muuten tuntuu purevalta mutta pienessä vesakkossa aika agressiivisen oloinen. Sylkee kauheasti pikku silppua naamalle, johtuneeko lie suuresta rintakulmasta?

  pihkatappi pihkatappi

  Scarlett terässä oli jokaisen hampaan selässä kova patti. Koitin lattaviilalla putsata tuon selän ja varmistella suoruutta, niin huomasin että siellähän onkin kovametalli nystyt selän alapäässä, eli ei purevassa päässä. Ei pystynyt viilat, rälläkällä oikaisin nystyt ja sitten viilalla selkä tasaiseksi. Ihan niinkuin olisi leikkuussa tärinä vähentynyt, voi olla luuloakin, tuntui kuitenkin ihan hyvältä tänään tuo terä. Olikohan virhe terässä, kovametalli pattia ei pitäisi varmaankaan olla koholla pinnassa.

  Jätkä

  Onko kyse kovapalaterästä?

  pihkatappi pihkatappi

  Ei kun tavallinen peltiterä.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 105)