Keskustelut Tekniikka Raivurin terät

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 105)
  • Nimetön

    Ihan normi teroittaminen riittää, alempaa hammasta en ole teroittanut ja 5,5mm viilalla normi viilanohjurilla olen pyhkinyt. Ei taida sellasta viilanohjuria ollakkaan johon 6mm viila sopis? Tuplahammas terän terotusohje löytyy tuosta alla olevasta linkistä pdf-tiedostona.

    http://www.lakeudenkone.fi/tuotteet.html?id=17/1295

    arto arto

    Nyt uusi husse ja alkuperäinen peltilätty, Mutta ei ulise puussa minun terät. Jos sahasin videon terällä nälkä tulisi. Nyt ollut savotalla pihlajaa poistuman paksuus 3-9cm valtavasti, Järven takana jokin toinen sahailee kookkaalla raivarilla terä ulisee ja lyö jumiin…Olisin käynnyt antamassa oppia mutta järvi välissä.  Sen verran teristä viilalla saa vaikka kuinka ottavan joka terästä, hyvä pikkumetsille alta 5cm  käytän niillä sellaista viilausta. Järeille taas sitten ihan omansa.

    MJO

    itse viilaan ylähampaan normi ohjurilla ja alemman hampaan toisella viilalla ilman ohjuria. Alempaa hammasta ei tarvitse viilata joka kerta.

    petep

    Artoko ei ole kokeillut Strandia tai mitään muutakaan vaan ihan normaali peltilätty ja jälkeä syntyy?

    arto arto

    On sahattu aikoinaan muutama Strand testailu mielessä.

    pihkatappi pihkatappi

    Uuden sahan mukana tulee valmiina terä, harva kai sitä heti alkaa vaihtamaan, sehän jäisi sitten käyttämättä ja ei kait noissa nyt ihan älyttömiä eroja, etteikö voi välillä sahata erilaisen terän loppuun. Itse ostin tänään uuden 460:n ja ajattelin kyllä sahata tuolla terällä, mikä liikkeessä oli laitettu, Strandin terä on varmasti parempi.

    petep

    Arton arvio Strandista on se että ei lisää tuottoa mitenkään ?

    Nimetön

    Kyllä se Artolta nyt kesällä jossain ketjussa lipsahti että Strand peltiterä on hyvä;)

    arto arto

    Parashan se on… Lisää se päivätuotosta joskus tietyillä metsillä…..Mutta nyt hussen peltilätty sahataan se loppuun sitten terävalinnat auki mutta menee hurriman teriin takuulla.

    Jätkä

    Viilanohjuri: En ole löytänyt 6,3 milliselle viilalle valmista ohjuria, mutta on niitä tullut muokattua. 6,5 millisellä poralla, taikka pyöreällä viilalla voi hyvinkin sovittaa ohjurin ja viilan toisiinsa sopivaksi. Tosin paluu ohuempaan viilaan onkin jo vähän mutkikkampi.

    Ohjurin käyttö on ihan paikallaan uuden terän aloittelussa, eli pari kertaa voisi nykäistä teroituksen ohjurilla ja sen jälkeen vaikka vapaalla kädellä. Kyllä sen oikeasti näkee silmällä, onko hampaassa oikea muoto.

    Olen vähän toisinaan teroitellut tutuille teriä ja myönnän, että kyllä ne voi taitamaton viilailla melko onnettomaan kuntoon. Totuus on se, että kun viilaa, niin pitäisi ihan oikeasti tietää, mitä on tarkoitus tehdä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 105)