Keskustelut Tekniikka Rajapyykkien ja palstarajojen paikallistaminen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 91)
 • Rajapyykkien ja palstarajojen paikallistaminen

  Useasti olen ollut tilanteessa, jossa olisi mukava tietää millä kohden palstaraja oikeasti menee metsässä. Kansalaisen karttapaikalta tuntuu saavan koordinaatteja ja saa niitä maamittauslaitokseltakin, mutta mites ootte siirtäneet nuo koordinaatit maastoon?

  Onko navigaattori hyvä ja jos niin minkämerkkisellä laitteella tuo homma onnistuu ?

  Yhdessä artikkelissa mainittiin Garmin Oregon, onko tuosta kokemuksia ?

 • 6 m3 6 m3

  Onks sulla alykapulaa? Omaan Samsungin Duudson malliin latasin Trackerin karttaohjelman, 59 ekua vuosi lisenssi. Rajat ja kadonneet pyykit hain alkukesasta silla. Tarkkuus tosin huonompi kuin oikeilla navigaattoreilla. Positiivista on se etta uusimmalla versiolla saa esille myos ilmakuvat. Rajat kylla kannattaa tarkistaa myos naapurin kanssa ettei tule rajariitoja. Jos kokonaan rajat hukassa, kannattaa kaantya Maanmittauslaitoksen puoleen, ei tosin ilmaista.

  Hiluxmetsuri

  Juu, älypuhekone löytyy. Latasin kokeilumielessä siihen karttaselaimen ja toimiihan sekin, mutta ei anna koordinaatteja eikä näytä tilajakoa niinkuin mml:n kartat. Näkyykö tuossa Trackerissä rajat ja koordinaatit Etrs / Gkn muodossa ?

  6 m3 6 m3

  Heitit pahan, koordinaatit saa kyllä esille sijaintipaikasta. Toisinpäin en ole kokeillut, että saako koordinaatit naputeltua kapulaan.
  Kiintopisteen suunnistusta varten kyllä saa toiminnosta vaikkapa rajapyykille.
  Siten löysin ajokoneen maan sisään polkeman vanhan kivipyykin joka oli kokonaan kadoksissa.

  Ojitukset ja tiet voivat tuottaa ongelmia, useimmiten jos ne kulkee rajalinjaa, niin rajan pitäisi kulkea keskellä tietä tai ojaa, ainakin siihen useimmiten pyritään, käytäntö voi vaihdella.

  Hiluxmetsuri

  Hyödyllisin olis sellainen vekotin, johon saa mml:n tilajaolla olevan kartan ja taottua sisään pyykkien koordinaatit. Sitten vaan merkkikeppien ja rajanaapureiden kanssa kävelylle. Siinä tulee samassa sekä naapuruussuhteet, että raja kuntoon. Vielä paremmaksi homma menee, jos toinen vaikka tulee perässä raivaten linjaa 🙂

  Tarkkuus vaatii Waasin tai Glonassin, muuten ollaan +- 10 metrin sisällä. Toki paikallistuntemuskin auttaa.

  Kattelin tuossa sellaista Garminin GLO- Bluetooth mokkulaa, jolla saa Glonassin tarkkuuden ja sen voi yhdistää iPadiin tai muuhun laitteeseen. Tulee vaan romua paljon kannettavaksi.

  6 m3 6 m3

  Tosta Trackerista löytyy tilarajat, ne näkyy myös ilmakuvissa.

  Mutta kun älykapulassa pyörittää navigaattoiria, mukana kannattaa pitää varavirtalähde, syö nimittäin akkua yllättävän nopeasti GPS:n käyttö.

  tervaHauta

  ultrapoint tarjoaa saman tyyppisen kuin trakkeri mutta vuodeksi ilmaiseksi. Sen avulla hain kadonneita rajalinjoja tarkkuus riippuu montako sateliittia on havaittu. Molemmat toimivia ohjelmia nykytilannetta ohjelman ilmaisuudesta en osaa kertoa, mutta ultrapointin sivuilta saa infoa. Kohdassa maasto saa ohjeet latukseen ja ominaisuuksiin.

  Hiluxmetsuri

  Ultrapointin Dogps latasin ja siinä on tilarajat. Kartta 1:10000 on vaan niin toivottoman pieni,että ainakaan sillä ei voi kovin pieniä länttejä mittailla. Ei vaan osu sormella, on niin paksut nakit, että peittää aarin alan 🙂 mutta positiviinen kokemus. Lisenssi on muuten jatkettu ilmaisena 2015 puolella, joten siitä vaan käyttelemään.

  Tää oli hyvä ja ilmainen, mutta vieläkin saisi olla parempi…

  6 m3 6 m3

  Kokeile kosketusnäyttökynää. Tarkkuus paranee huomattavasti. 🙂
  Sama vika rahikaisella, sormet kuin nippu nakkeja. 🙁

  Onko Ultrapointissa ilmakuvat?
  Kova tarjous josta ei ole voinut kieltäytyä?
  Valinta kohdistui omalta osalta Trackeriin, oli edustus lähistöllä ja pääsi demoilemaan ennen ostopäätöstä.

  Hiluxmetsuri

  Nii, ihan ilmainen tuo Ultrapointin ohjelma on. En usko, että kynä auttaa kun näyttö on niin lilliputtinen. Mutta kyllä tuo eksymisen estoon sopiii. Ilman isonäyttöistä laitetta ja differentiaalikorjausta ei sovellu ihan hukassa olevien pyykkien hakuun, koska tuohon ei saa syötettyä koordinaatteja sisään eikä tarkkuus riitä.

  Mutta ilmaisen ohjelman suuhun ei ole katsominen… 🙂

  6 m3 6 m3

  OK.
  Tuo ilmakuva muuten auttoi hahmottamaan rajalinjoja paremmin.

  Paljonko karttaruutuja Ultrapointtiin kuuluu.
  Trackerin lisensissä 59 ekulla saa ”rajattoman” latausoikeuden.
  Vanhassa versiossa ruudut piti ostaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 91)