Keskustelut Tekniikka Rajapyykkien ja palstarajojen paikallistaminen

Tämä aihe sisältää 91 vastausta, 31 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Metsäkupsa 11 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 91)
 • Rajapyykkien ja palstarajojen paikallistaminen

  Useasti olen ollut tilanteessa, jossa olisi mukava tietää millä kohden palstaraja oikeasti menee metsässä. Kansalaisen karttapaikalta tuntuu saavan koordinaatteja ja saa niitä maamittauslaitokseltakin, mutta mites ootte siirtäneet nuo koordinaatit maastoon?

  Onko navigaattori hyvä ja jos niin minkämerkkisellä laitteella tuo homma onnistuu ?

  Yhdessä artikkelissa mainittiin Garmin Oregon, onko tuosta kokemuksia ?

 • Petri Petri

  Olen käyttänyt älykännykässä tilarajoilla varustettua
  http://www.easygo.fi/
  paikannusohjelmistoa.

  Oma wanha Nokia E66 kännykkä skulaa tuolla oikein hyvin. Parhaimmillaan päästään metrin tarkkuustasoon, mikä on kännykän navigaattorille lähes uskomaton suoritus. Tai sitten minulla on ollut kovasti hyvää tuuria…
  :~)

  Pähkäilijä

  Kännykän testaamiseen on näppärä ohjelma esim Sports tracker jne. Testasin kerran nurmikkoa leikatessa ja hyvin näytti pihalla kestäneen ja suunnilleen kohdallaankin vaikka ei olekaan dgps. Samoin verkonlaskussa olen käyttänyt tuota mukana niin jää kuvat missä milloinkin on tullut pidettyä ja kuvankaappauksella lisää ne omaan kalapäiväkirjaan.

  Hiluxmetsuri

  Easygo näyttäis hyvinkin Pro:lta. On pinta-alaa ja rajoja. Varmasti ihan hyvä on tuokin. Mulla tuppaa kaikki laitteet mutaantumaan ja kastumaan, niin siksi kohdistui hankinta vähemmän isäntälinjan koneeseen 🙂 niin ja ihmisellä pitää olla kaikenlaisi vekottimia. Muuten tulee aika pitkäksi 🙂

  6 m3 6 m3

  Ennen sita maastossa eksyessa lahti kotia kun noin paasi tapahtumaan. Tai korttipakkakin auttoi, jos eksyi, niin rupesi pasianssin peluuseen. Heti oli selan takana joku neuvomassa, risti seiska menee ruutu kasin paalle. Nyt tarvii navia. 🙁

  metsänvartija

  Pyykit ja rajat määräävät kapasiteetin jossa toimitaan.

  Heti lumien sulaessa kannattaa pyykit paaluttaa ja pyykit maalata esim. fluorisoivalla sprayllä. Joka keväinen vartiopiirin rajojen tarkastus on hyvä suorittaa.

  Ei muovia metsään, niinpä niin, mutta muovinen aurausviitta jossa on heijastin kestää pitkään ja näkyy pimeälläkin moton valoissa. Punainen muovinauhakin on hyvä, merkkipaaluun kannattaa sahata rako johon nauha solmitaan. Nauhoilla on paha tapa ”valua” irti pyykistä.

  Yksi pitkä paalu jonka ympärillä 4 lyhyempää joista yksi voi olla muovinen takaa että pyykit löytyvät.

  Itse olen täplittänyt pyykin ympärillä olevat puutkin joka puolelta, helpottaa sekin löytämistä.

  Pyykkejä on monenlaisia, kivi, metalli,kiveen hakattu, suolla puupyykki.

  Pyykeistä on hyvä ottaa myös kuvat ja GPS-koordinaatit. Pyykit kannattaa merkata numeroin kuvaankin esim. Tilan nimi, pyykin numero. A4 paperi+ tushi työvälineenä.

  Hiluxmetsuri

  Metsänvartijalla hyvät merkintäohjeet. Mites oot noita rajalinjoja merkannut, etenkin jos on pituutta linjalla esim. 500+ metriä?

  Pähkäilijä

  Olen käyttänyt älykännykässä tilarajoilla varustettua
  http://www.easygo.fi/
  paikannusohjelmistoa.

  Lähetetty: 21 h, 35 min sitten
  Lähettäjä: Petri
  ############

  tuohan onkin näppärä

  ”Peruskartta kiinteistörajoilla
  Peruskartta on saatavissa kiinteistörajoilla ja tilatunnuksilla varustettuna. Rajat näkyvät sekä Peruskartassa että Peruskartta PLUSsassa.

  Tilarajoista on poistettu taajamien alueella olevat tontit ja niiden ulkopuolella olevat alle 3000m2 tilat ja kiinteistöt.

  Aineisto on tuotettu Maanmittauslaitoksen v.2008 kiinteistöraja-aineistosta.

  Kiinteistöraja-aineisto on maksullinen lisäpalvelu (hinta 28.90€). Aineisto ostetaan Oma easyGO -osiosta. Ei erillisiä vuosikustannuksia. ”

  Mielenkiintoista vaan etteivät sitten päivitä kun karttapaikan kartoissa kiinteistörajat päivittyvät kerran kuukauteen.

  metsänvartija

  Valitettavasti varallisuuteni ei riitä tarkan GPS-laitteiston hankkimiseen.

  Pitkät rajat ovat todellakin ongelmallisia. Pienikin virhe alussa riittää että linjasto ”heittää”.

  Perinteinen ojalinja kepitys on hyvä, rajahan on suora linja. Samalla uittokaluston sprayllä voi rajaa merkitä puihinkin.

  Joka vuotisen kevät tarkastuksen aikana voi kepityksen uusia.

  Sthil Combisahan ketjusahalla ylettyy n. 3een metriin, sillä voi karsia rajalinjan puustoa oksistoista.

  arttuu

  Itsellä on karttaselain ohjelma xexus 7 tabletissa. Hyvin on toiminut, mutta jos alkaa rajoja vetään niin suosittelen syksyä tai kevättä jos lehtipuita hirveästi rajoilla.

  6 m3 6 m3

  Tuohon pitkien linjojen vetoon auttaa kolme pitkaa riukua, teleskooppi ongen vavatkin 6 metriset kay. Paahan hyvin nakyva viiri. Nakyy yllattavan hyvin peitteisessakin maastossa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 91)