Keskustelut Tekniikka Rajapyykkien ja palstarajojen paikallistaminen

Tämä aihe sisältää 91 vastausta, 31 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Metsäkupsa 11 kuukautta, 1 viikko sitten.

 • Rajapyykkien ja palstarajojen paikallistaminen

  Useasti olen ollut tilanteessa, jossa olisi mukava tietää millä kohden palstaraja oikeasti menee metsässä. Kansalaisen karttapaikalta tuntuu saavan koordinaatteja ja saa niitä maamittauslaitokseltakin, mutta mites ootte siirtäneet nuo koordinaatit maastoon?

  Onko navigaattori hyvä ja jos niin minkämerkkisellä laitteella tuo homma onnistuu ?

  Yhdessä artikkelissa mainittiin Garmin Oregon, onko tuosta kokemuksia ?

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Alkuperäinen pyykki on oikeassa paikassa aina ,ellei sitä ole siirretty ,taikka sen jälkeen on toimitettu uusi toimitus,jossa syystä tai toisesta ei ole ns.vanhaa pyykkiä todettu.Edellä mainittu pyykinsiirto ,ojan pohjalta sivuun.Silloinkin pyykki sijaiseet fyysisesti siirtopyykkinä määrätyn mitan päässä varsinaisesta kohdastaan,joka on vanhanpyykin paikka ojan nykyisen ojan pohjassa.

  Tosiasia on,että joskus kun parisataa vuotta sitten pystytettyä pyykkiä ei löydy,eikä myöskään mittoja pyykistä pyykkiin,saattaa todellisuudessa uudessa rajankäynnissä paikka ja raja muuttua.Itselle kävi muutama vuosi sitten näin,kun naapuritilalla  rajapyykit yhteismetsän muodostammisen yhteydessä valtion laskuun tarkastivat.Puuttuvat pyykit sitten maanmittaustoimituksella pystyttivät.Ei löytynyt kahta pyykkiä,eikä sijainti mittoja,joten maanmittari sitten pystytti uudet pyykit.Kyllähän minä siinä vähän hävisin,kun naapurikiinteistön omistaja oli tiukkana.En ruvennut sitten kinaamaan,kun maanmittari sanoi,että tuntitaksa juoksee ja puoliksi on maksettava.Totesi kyllä kun toinen osapuoli oli poistunut,että olipa harvinaisen tiukkana maansuhteen.