Keskustelut Tekniikka Rakettiin mäntä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)
 • Rakettiin mäntä

  Merkitty: 

  Hei kaikille

  Metsätöissä ”rakett 621” saha hyytyi ja eikä lähtenyt enään käyntiin (puristukset katosi). Purin sahan ja syyksi todettiin mäntä, johon oli jumittunut männänrenkaat. Mäntää ei saa enään toimintakuntoiseksi, koska tapin sokan ura on särkynyt. Moottorisaha on 60cc.

   

  Jos joku kysyy, että miksi vanhaa sahaa kiusattiin, niin voin sanoa, että raketilla sahattiin rankoja. Oikeat metsätyöt tehdään nykyajan sahalla.

  Mittoja:

  Männän halkaisija 45mm

  Tapin halkaisija 12mm

   

  Linkistä voit katsoa mäntää.

  https://drive.google.com/open?id=1PY0JAXHfZSyeYdXvOxq1OVIbeSZtZ3rF

   

  Kiitoksia kaikille

 • pikkutukki

  Tollompikin tajuaa , että raketeissa ei ole mäntää vaan suihkuräjähdysmoottorit !!!

  Jätkä

  Melkoinen yhdistelmä: ”saha – kautta sahailija”,- kun 50 tankillisen aikana on virtapuoli mennyt uusiksi ja ”sahaaja”, kun saman suoritteen aikana on saanut laipankin vaihtokuntoon. ”Sairaskertomus” viittaa traktorin pyörän alle jäämiseen tai vastaavaan hölmöilyyn.

  50 tankillista Pikku-Tilhillä on metsurille n. viikon sahaukset, jossa ajassa ei vielä ketjukaan ole merkittävästi kulunut.

  Tolopainen

  Minä olenkin aika tarkka työkaluistani. Tietenkin epäonnistuneeseen sahaan vaihdetaan päivitysosat, jotka valmistaja on siihen tehnyt parantaakseen sahan suorituskykyä. Miten sahalehtori ei ole noista mitään kuullut.

  Jätkä

  Minkälainen ”päivitys” on tehty Pikku-Tilhin terälevyyn ? On ehkä Zetori-päivitys!

  husku550xp

  Vai että sahailet 250 stilhillä rankoja. Siinä tapauksessa saihailet lelulla. Kokeileppas joskus huskin 550 tai 560 siihen hommaan.

  Rakettiukko

  husku on varmasti oiva saha semmosiin hommiin. Rakettihan on vanha saha, mutta laatupeli on ollut. Liekkö moni nykyajan saha toimii 40-50 vuoden päästä :/

  wanhajätkä

  Tunnetta mukaan. Saattesimpa Raketilla rankoja sahata. Se tärinä ja ääni tuo muistoja mukaan. Äläkää aina mollakko!

  Enhän minäkään enää tehokas oo. Vaikka veikkaan että joku taipuis rinnalla?

  Pihkakintas

  Mulla on klapikoneen vierellä MS 026. Pelastin sen kaverin perikunnan romulavalta, kauvankauvan sitten kiinnileikanneena. Uudet männänrenkaat, 22€, urat viilasin ja sylinterille näytettiin pallohoonia. Toisella nykäsyllä lähti käyntiin! Nyt toiminut vuoden verran ja alkanut käymään tyhjäkäyntiäkin. Ihan tuntuu kuin olisi tullut vähän tehojakin lisää.

  Kyllä ite reeratulla sahalla on hieno fiilis sahata.

   

   

  Rakettiukko

  Minun mielestä raketilla sahaus luo tunnelmaa, vaikka nopeus onkin hidas ja saha painava+ bensa maistuu. Uudessa stihl sahassa suli öljysäiliö vuoden käytön jälkeen. Sahasin puita silloin ja bensaa meni pari tankillista. Liekkö ollut joku valmistusvirhe. Nyt on toiminut ihan hyvin.

   

  Jos mäntää löytyy rakettiin käytettynä, niin minuun voi ottaa yhteyttä s-postilla, joka löytyy profiilistani:

  S-postini:

  mdhq1@outlook.com

   

  sitolkka

  On tämä ihme palsta kun yksi kysyy asiallisesti varasosia, niin heti aletaan puhua vaikka mitä asian vierestä. Kyllähän sitä osia kysellään vaikka maamoottoreihinkin, eikä kukaan ala vängätä, että ei sellaisella kannata enää ryskiä pyörittää. Kannattaa kysyä vanhoihin koneisiin osia ihan eri palstoilla, näemmä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)