Keskustelut Tekniikka Rakettiin mäntä

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)
 • Rakettiin mäntä

  Merkitty: 

  Hei kaikille

  Metsätöissä ”rakett 621” saha hyytyi ja eikä lähtenyt enään käyntiin (puristukset katosi). Purin sahan ja syyksi todettiin mäntä, johon oli jumittunut männänrenkaat. Mäntää ei saa enään toimintakuntoiseksi, koska tapin sokan ura on särkynyt. Moottorisaha on 60cc.

   

  Jos joku kysyy, että miksi vanhaa sahaa kiusattiin, niin voin sanoa, että raketilla sahattiin rankoja. Oikeat metsätyöt tehdään nykyajan sahalla.

  Mittoja:

  Männän halkaisija 45mm

  Tapin halkaisija 12mm

   

  Linkistä voit katsoa mäntää.

  https://drive.google.com/open?id=1PY0JAXHfZSyeYdXvOxq1OVIbeSZtZ3rF

   

  Kiitoksia kaikille

 • trimmeri

  ^juuri näin. Täällä on kertakäyttökultuuri oikein huipussaan. Ehdottomasti peukku (ylöspäin) raketin kunnostukselle, toivottavasti löytyy. Omaan rakettiin (jonssi oikeasti) löyty uusi pakari ihan palvelevasta husqvarna kaupasta. Eikä v*ttuiltu.

  Rakettiukko

  Näyttäisi ulkomailta löytyvän uusikin mäntä kaikkineen hiluineen. En tiedä sitte, että jos tuon hankkii, niin joutuuko vähän ajan päästä uusimaan kiertokangen laakerit? Hinnaksi tulisi 47-57€ sisältäen kaikki mahdolliset kustannukset.

   

  Linkki mäntään:

  arto arto

  Jos uutta tarvitset mene paikaliseen husgvarnan liikkeeseen osta sieltä uusi mäntä. Löytyy varmasti ja maksaa alta 50e pitkälti.

  Rakettiukko

  Mäntiä löytyy varmasti joka moottorisaha liikkeestä mutta helmojen pitäisi olla samanlaiset ja tapin halkaisija oikea. Pitää etsiä joku husku liike ja kysyä sieltä.

  Jätkä

  Sano liikkeessä, että arto takasi, että oikea mäntä löytyy – ja halvalla , hyllystä…

  sitolkka

  Vanhojen sahojen kunnostelu on ihan kiva harrastus kaamosaikaan iltapuhteina. Ulkomailta saa melkein kaikkiin osia kun netistä tilaa. Tuolla nurkassa odottaa kolme projektia. Hyviä sahoja menneiltä vuosilta ja kun ne kuntoon saa, niin vaikka urakalle.

  Rakettiukko

  Ehjä käytetty mäntä on löytynyt. Pitää kasata ensi viikolla raketti ja kokeilla käyntiin.

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)