Keskustelut Harrastukset Riistaruokinnan ekologiset vaikutukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 30)
 • Riistaruokinnan ekologiset vaikutukset

  Merkitty: 

  Ruokintapaikka vetää puoleensa pieniä jyrsijöitä, hiiriä, myyriä, rottia. Ruokintapaikalle ja sen ympäristöö kehittyy niiden kantamien tautien keskittymä, joka levittää tauteja ympäistöönsä mm. myyräekinokokki, borrelioosi, brusellabakteeri ja lintujen salmonella.

  Ruokintapaikka vetää puoleensa supikoiria, variksia, närhiä harakoita. Myös ruokintapaikan jyrsijät vetävät puoleensa kaikkia edellä mainittuja, lisäksi kettuja ja ilveksiä. On monipuolinen kattaus ruokaa, myös proteiinia.

  Riistakameratutkimusten mukaan suurimmat sinisorsan pesänhävittäjät ovat harakka, varis, supikoira ja närhi. Voisi olettaa, että samat tuhoavat yhtälailla muidenkin maassa pesivien riistalintujen pesiä. Näitä kaikkia ruokitaan ruokintapaikoilla talvella ja kesällä ne levittäytyvät ympäristöön nauttimaan taivaalliselta maistuvia lämpimiä aamiaismunia. Ei ihme, että metsäkanalinnut ovat lähes hävinneet täältä. Peuranmetsästäjät ovat näyttäneet muille metsästäjille närhenmunat!

  Villisiat käyvät ruokintapaikoilla. Ruokintapaikat ovat erittäin tehokkaita levittämään sikaruttoa, jos tauti pääsisi Suomeen.

  Hirvieläinten näivetystautia on jo tavattu Suomessa, se leviää esimerkiksi syljen välityksessä, eli ruokintapaikka ja nuolukivi ovat tehokkaita taudin levittäjiä.

  Onkohan tämä ”riistanhoidoksi” kutsuttu toiminta hyödyllistä vain haitallista, jos ajattelee omaa nenäänsä pidemmälle?

 • Planter Planter

  Kuvauskopterin käyttöä ei ole erikseen mainittu metsästyslainsäädännössä.

  arto on varmaakin soveltanut metsästyslain 32 pykälän 1 momenttia. Siinä todetaan, ettei riistaeläintä saa pyyntitarkoituksessa hätyyttää tai jäljittää ilma-aluksella taikka maalla kulkevalla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla eikä aluksella tai veneellä moottorin käydessä.

  arto on käyttänyt laajaa lain tulkintaa ja päätynyt ennakkotapaukseen, että drone on lain tarkoittama ilma-alus pyyntitarkoitukseen ja hätyyttämiseen.

  Samanlaisen laintulkinnan mukaan moottorikäyttöisellä laitteella ajelu metsäautotiellä tarkkaillen näkyykö hirviä tai hirvenjälkiä, tarkoituksena tulla metsästämään, jos näkyy, on kielletty.

  Tai sitten hän on soveltanut metsästyslain 33 pykälän 1 momenttia, jossa on kielletty ääntä synnyttävän koneellisen laitteen käyttäminen metsästyksessä.

  Kyllähän dronesta kuuluu pieni humina.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Visakallo: ”Ihmisten lisääntymistä on säädelty kemialliseti jo lähes 60 vuotta. Kertokaa jokin syy, miksi sorkkaeläinten määrää ei voitaisi säädellä kemiallisesti.”

  Jos esität keinon jolla aineet voidaan antaa suoraan eläimelle, niin ettei sitä mene hallitsemattomasti luontoon.

  Ei se ihmisten lisääntymisen sääntelykään ole ollut pelkkää tieteen voittokulkua. Ongelmia on tullut ihmisille ja luonnolle. Jäteveden puhdistamojen lietteestä on mitattu huomattavan suuria hormonipitoisuuksia, joiden vaikutusta luonnon tasapainoon voidaan vain arvailla

  Ei siis pitä huiskia kemikaleja suruttomasti ympäriinsä, kun ei tiedetä kokonaisvaikutuksia.

   

  Toisaalta hierot vallan väärää lapaa tässä asiassa.

  Tuo kemiallinenkin torjunta vaatisi päätöksentekoa korkealla tasolla. Nykyisessäkin tilanteessa pullonkaula on nimenomaan tuossa päätöksenteossa. Vanhoillakin konsteilla homma, ainakin vielä, hoituisi kunhan niitä voisi vapaasti käyttää.

  Pitää ensin tehdä seuraavat päätökset:

  1. Kaikenlainen villiläinten ruokinta ja on kiellettävä

  2. Valkohäntäpeuran metsästys on vapautettava kaikista rajoituksisata lukumäärän ja ajankohdan suhteen. Vain metsästyksen turvallisuuteen kohdistuvaa sääntelyä tarvitaan.

  3. Hirvien kaatolupamaksut poistetaan. Jokainen seura saa kaataa Metsänomistajien määrittelemän määrän hirviä.

  Kun nämä päätökset ovat olleet voimassa 5 vuotta niin tilannetta voidaan tarkastella uudelleen. Jos tilanne vaatii, pitää keinovalikoimaa lisätä.

   

  Terveisin: Korpituvan Taneli

   

  Visakallo Visakallo

  Ainahan on myös mahdollista että hirviuroksetkin seuraavat aikaansa ja ”ruotsalaistuvat” ihan itsestään…

  Varsi

  Nyt on etelä ja länsi Suomessa niin paljon lunta, että kauris ja peura kannan kasvua se jo rajoitaa. Kauriit tulee pihoihin lintualaudoilta etsimään ruokaa, joten on ravinnosta puutetta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Nii ja Humppilassa oli kuvattu pari sutta hölkkäilemässä valtatiellä. Ehkä nekin tulevat taajamiin kun lumessa on mahdotonta metsästää. 🤣

  Metsuri motokuski

  Eihän ne pitäisi tulla. Täällähän on kirjoitettu että hirviä ja muita sorkkaeläimiä on niin paljon metsissä että ruokaa niille piisaa. Niiden ei tarvii tulla asutusten lähelle. Niinhän täällä on opetettu.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Humppilassa paljon metsää ole, peltoja vaan. Voi olla raskas työ murkinan saanti sudella.

  Metsänmies

  Susi on kova liikkumaan. Voivat olla jo huomenna Urjalan metsissä. Ja susi kestää syömättä viikkotolkulla, syövät sitten kerralla enemmän, kun saavat saalista.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Varsi: ”Nyt on etelä ja länsi Suomessa niin paljon lunta, että kauris ja peura kannan kasvua se jo rajoitaa. Kauriit tulee pihoihin lintualaudoilta etsimään ruokaa, joten on ravinnosta puutetta.

  Ei täällä Etelä-Pohjanmaalla ainakaan mitenkään erikoisen paljon lunta ole tällä hetkellä. Ja kartan mukaan koko etelä- ja Länsi-Suomessa on alle 50 cm. Tosin aiemminkin todettu etteivät kartat lumitilanteesta kerro koko totuutta.

  Nyt on kyllä Huomiseksi luvassa oikein kunnon lumipyry tännekkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  puunhalaaja

  ”Susi on kova liikkumaan. Voivat olla jo huomenna Urjalan metsissä.”

  Olisivatkin. Ois jokunen tuhat peuraa vielä syötäväksi.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 30)