Keskustelut Harrastukset Riukuaidasta kysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)
 • Riukuaidasta kysymyksiä

  Merkitty: 

  Pitäisi jatkaa riukuaidan rakentamista, riukuja on sadoittain haalittuna kokoon. Pari kysymystä kokeneemmille tekijöille:

  Kannattaako hiillostaa pystytolpat? Lisääkö tuo oikeasti käyttöikää?

  Entäs puiden kuorinta? Talvella ja keväällä kaadetut kuuset vaikuttavat todella kuivilta jo nyt, maksaako vaivaa koettaa raapia niistä kuorta irti?

 • Jätkä

  Kyllä ne riu`ut aisata pitäisi. Alapään hiillostaminen on osoittautunut ihan kelpo keinoksi kestoa ajatellen.

   

  Metsuri motokuski

  Itse olen tehnyt myös riukuaidan tontin rajalle, Itse aisasin ne moottorisahalaa kun karsin riut. Tuo hiillostaminen autaa varmasti ja kannattaa tehdä. Itse olen joutunut uusimaan juuri pystytolppia kun tyvet ovat lahonneet.

  Jätkä

  Eikös Pustytolppien tai pystyriukujen uusimisen yhteydessä koko aita pidä purkaa, että voi sitten laitella vaaka- tai vinuriu`ut näresiteiden päälle?

  arto

  Meillä päin näkyy vieläkin todella vanhoja pisteaitoja. Ennen toiminut lehmäaitana, Isä vainaa teki muutamat. Niissä (koti polttotervalla) kyllästetii maan kanssa kosketuksissa olevat puut. kasteltiin pää tervassa siltä osin mikä meni maan alle .

  Metsuri motokuski

  Totta on jos aita on tehty näresiteillä. Nehän kuivuvat aidassa ja purkaminen ilman särkymistä ei varmaan onnistu. Itse laitoin vain toisen tolpan rinnalle ja naulasin sen kiinni vanhaan riukuun.

  puunhalaaja

  Metsäpalovaroitus poistui ja pääsi viikonloppuna hiillostamaan tolppia. Pientä epävarmuutta jäi itselle edelleen siitä, että kuinka paljon niitä oikein tulee polttaa? Onko tähän mitään yleisohjetta, mistä näkee koska sen riun kannattaa sieltä nuotiosta nypätä pois?

  reservuaari-indeksi

  Mieluusti enemmän kuin vähemmän, se nokeaminen ei riitä vaan kuori saa palaa kokonaan pois (jos ei jo kuorittu). Melko kuivia saisi riut olla että nopeasti käy. Onnistuu tohollakin jos et halua nuotion kanssa turata. Tosin nuotion koosta riippuen useampikin pää menee samalla.

  Ja reilusti, esim. 20 cm maanpinnan yläpuolelle saakka. Muuten voi käydä niin että lahoaa poikki maanpinnan tasalta ja kovaa olisi ollut vielä maan sisällä. Väri tasoittuu kyllä, jos on kovin tarkkaa sen kanssa.

  rööri roope

  EDIT: viesti poistettu

  Jätkä

  Kyllä sen tyviosan pitää kuumentua kunnolla, hiiltyä pinnalta ja vaikka pari-kolmekymmentäsenttiä maanpinnan yläpuolelle asti. Hienompi aitahan siitä tulee, jos ne pystyriu`ut ovat hiillostettu.

  Bakaraga

  EDIT: viesti poistettu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)