Keskustelut Harrastukset Riukuaidasta kysymyksiä

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)
 • Riukuaidasta kysymyksiä

  Merkitty: 

  Pitäisi jatkaa riukuaidan rakentamista, riukuja on sadoittain haalittuna kokoon. Pari kysymystä kokeneemmille tekijöille:

  Kannattaako hiillostaa pystytolpat? Lisääkö tuo oikeasti käyttöikää?

  Entäs puiden kuorinta? Talvella ja keväällä kaadetut kuuset vaikuttavat todella kuivilta jo nyt, maksaako vaivaa koettaa raapia niistä kuorta irti?

 • Jätkä

  EDIT: viesti poistettu

  arto

  Eilen vesilinnussa erämaa joella. Löytyi kytöpalo. Oli hiiltynyttä puuta paljon kaatuneina malleina oli juuret palannut pois, ukkonen joskus lyönyt ja sytyttänyt. 112 sovellutuksella palokunta paikalle. Tulivat mönkärillä ja pumppu mukana saivat joesta vettä sammutukseen. En kyllä nokipuuta riukuaitaan laittaisi.

  Korpituvan Taneli

  Ei sitä nokeentunutta puuta tarvi ollakkaan kuin maanrajan molemmin puolin 20…25 cm pystytolpissa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

   

  puunhalaaja

  https://aijaa.com/eoZbsR

  https://aijaa.com/l0mrUb

  Alkaa oleen noin 300 metriä aitaa tehtynä. Sivuttaistuet puuttuu osasta aitaa, samoin tuossa kuvassa näkyvässä kohdassa on uupelo lyhyistä alimmaisista puista. Tuo korkeus alkaa olemaan sellainen että se jo ehkä toivottavasti vähän ohjaa peuroja. Alkupään aitoja täytyy korottaa, ne jäi liian mataliksi.

  Yhteen välin rakensin pätkän kiviaitaa ja sen päälle tulee riukuaitaa. Vanhoista kuvista tajusin, että tuollaisiakin yhdistelmäaitoja ennen tehtiin.

  Metsuri motokuski

  Hieno aita. Peurat taitaa vain hyppiä yli

  puunhalaaja

  Peurat taitaa vain hyppiä yli

  Näin olen kanssa ymmärtänyt, pitäisi olla ainakin metri lisää korkeutta, ja siihen ei puut piisaa.

  Olen miettinyt sellaista, että jos tuohon aidan eteen johonkin 1.5 metrin etäisyydelle vetäisi sitä keltaista nauhaa jota on teiden varsilla, niin voisiko se ja tuo aita yhdessä pitää peurat poissa?

  Planter

  Hienoa aitaa on Puunhalaaja tehnyt!

  Peurat kyllä hyppivät yli jos on alle 2 m korkea. Menevät ali, jos alin riuku on 30 cm maasta ja läpi, jos on liian suuri väli. Kun kyllästyin riukujen lisäämiseen veräjässä ja korvasin kevyellä portilla, jossa verkko, niin juoksivat läpi ja rikkoivat portin. Uskokaa vaan, että ovat v…maisia elukoita, niitä ei oikein pysäytä mikään, kun oppivat, että ruokaa on aidan takana.

  p1

  p2

  A.Jalkanen

  Pitäisikö tuohon kaivaa vielä kaivurilla vallihauta, etteivät pääse ottamaan vauhtia? ?

  sitolkka

  Ei se auta kun nämä tuholaiset eivät pysyneet edes ison meren takana!

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)