Keskustelut Tekniikka Sähkö 64 c/kwh

Esillä 7 vastausta, 441 - 447 (kaikkiaan 447)
 • Sähkö 64 c/kwh

  Merkitty: 

  Onko kukaan vielä pörssisähkössä, itse olin vielä syksyllä mutta tuli pahoja aavistuksia niin siirryin kahden vuoden sopimukseen, 5,85 oli silloin. Hinta yli kymmenkertaistunut nyt. Ei oikein taida tuulimyllyt näin pakkasilla jauhaa sähköä.

  Ei muuta kuin puita uuniin.

 • Rane

  Teukka on tänään liekeissä…

  Nimetön

  Puukin kannattaa lukea tuo Palterin linkki jossa on myös kaksi teoria miksi lentokoneen siipi kantaa koneen. Helppo vastaus että alipaine siiven yläpuolella tuottaa 2/3 nosteesta ja paine siiven alapuolella 1/3 nosteesta. Huomattavasti vaikeampi asia kokonaisuus että siipi ohjaa ilmavirtaa alaspäin ja se tuottaa nostovoimaa.

  Teufelin Zumi

  ”Huomattavasti vaikeampi asia kokonaisuus että siipi ohjaa ilmavirtaa alaspäin ja se tuottaa nostovoimaa.”

  Äläkä edes yritä.

  Nimetön

  Äläkä edes yritä….Siipi siis pakottaa ilman takanaan alaspäin . Newtonin toisen lain mukaan voimalla on aina yhtä suuri mutta vastakkaissuuntainen vastavoima. Siipi kohdistaa ilmamassaan voiman, joka lisää sen liikemäärän alaspäin suuntautuvaa komponenttia. Tällöin siipeen itseensä kohdistuu vastavoima ylöspäin. Tämä voima on siis se, jota kutsumme siiven kohdalla nostovoimaksi.  Suoralla levylläkin saadaan aikaiseksi nostovoima. Ilmavoimissa ja harrasteilmailussa monesti vähän eri näkemykset nostovoimasta.

  Teufelin Zumi

  Sisältynee tuohon 1/3 osuuteen, muuten saadaan lopputulos yli 1. Luulisin että siipi sakkaa helpommin jos suhdetta muutellaan, maaefektialukset ovat sitten erikseen.

  Nimetön

  Taas peukku Zumille…

  Puuki

  Onhan  se vaikeampi käsittää kun siiven alapuolelle tuleva   voima nostaa siipeä ja konetta ja kuitenkin Newtonin mukaan sen aiheuttama vastavoima  on juuri yhtä suuri. Nehän kumoaa silloin toisensa 1/1 .     No lentäähän  se tasasiipinen lentokonekin joten toimii noste ilman paine-eron yläpuolelle aiheuttamaa ”vaatimatonta” 2/3-osan lisäboostiakin.

  Mutta : Kävin intin tuliasemapuolella patteristossa, niin en hallitse kuin morkulan lentoratojen laskemisen.  Tyydyn paremmin lentokoneista tietävän Lassen ilmataistelija ässän (Hawkillako operoit vai Horneteilla??)  koulutuksessa saamaansa parempaan tietoon.

Esillä 7 vastausta, 441 - 447 (kaikkiaan 447)