Keskustelut Metsänomistus Sähkölinjakorvaus

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sähkölinjakorvaus

  Mieleeni tuli sähkölinjojen lunastuskorvausasioista lukiessani kysyä, onko kellekkään maksettu tien varteen siirretystä sähkölinjasta aiheutuvasta puun varastoinnin estymisestä koituvaa haitankorvausta? Käytännössähän sähkölinja voi pidentää lähikuljetusmatkaa varastopaikalle huomattavastikin, ja lunastuslain mukaan tästä olisi maanomistajalle maksettava lunastuslain 35 §:n mukaisesti haitankorvaus kantorahatulon laskiessa nousseiden korjuukustannusten johdosta.

  Tulisiko tällöin haitankorvauksen suuruus olla mielestänne keskiajomatkan pidentymisestä johtuva kuutioperusteinen korvaus, vai uuden/uusien liittymän/liittymien tekemisestä koituvat todelliset (arvioidut) kustannukset. Käytännössähän uusia, rekan mentäviä ja vähintään muutaman kymmentä metriä pitkiä liittymiä/pistoja, tulisi rakentaa parinsadan metrin välein tällaisessa tilanteessa.

  Näistä asioista tulee kaiketi sopia lunastustoimituksen yhteydessä. Miten olette itse toimineet?

 • tuottoarvo

  Metsäkupsa  sähkölinjan pohjalla olevan puuston ja odotusarvon korvaaminen ovat kohteenkorvaukseen kuuluvia asioita. Varmasti lunastustoimikunnan jäsenenä tämän myös itse ymmärrät. Maaoikeuteen tuskin tarvitsee lähteä. Yhtiölle on varmasti edullisempaa turvata asiallinen varastointimahdollisuus yhdelle kuin tehdä vaatimuksesta isoa numeroa.

  Nuori isäntä, hyvä tietää että neuvottelemalla ja sopimalla voi päästä kaikkia tyydyttävään reiluun ratkaisuun.

  Jätkä, tässäkin puupinot ovat yksityistien varressa millä nyt ei sinänsä taida olla merkitystä lopputuloksen suhteen.

   

  r.ritva r.ritva

  Täällä käytiin muutamiavuosia sitten näistä linjoista ja korvauksista keskustelua.Mielellään korvaukse ajetaan mahdollisimman mitättömiksi.Joulukuusia voi kasvattaa ja se siitä.

   

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)