Keskustelut Metsänomistus Savinen peltotie kesäliikennekelpoiseksi?

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)
 • Savinen peltotie kesäliikennekelpoiseksi?

  Pitäisi rakentaa 400m pistotietä.Yksiköity tie ,jossa oma osakkuus yli 50%.Viimeinen 100m moreenipohjalla,mutta ensimmäiset 300m savista maata,yksi ojankin ylitys,jossa nykyisin 300mm betoniputki.Millähän reseptillä ensimmäiset 300 saisi kesäajokelpoiseksi.Muilla tieosakkailla eiole kiinnostusta(taloudellista intressiä) tien ajokelpoisuuden parantamiseen.Jos korjaan tiekunnan tietä yksinäni( omaan piikkiin),onko kustannukset metsäverotuksessa vähennyskelpoisia?

 • Ola_Pallonivel

  Osta vaan 8m putki. Ikävä huomata asentaessa, että on liian lyhyt. Kokemusta löytyy ja jälkikäteen jatkettiin. Kyllä varmasti kestää, kun on maata päällä. Itse laitoin rankaa putken päälle, sitten maata.

  Gla Gla

  Laita mursketta, mutta jos käytät tien rakenteessa karkeaa, esim. 0-63…125 mm, laita putken ympärille esim. 0/32 mm tavaraa. Putki rengasjäykkyydeltään sn8 ja puolimetriä peittosyvyydeksi. Silloin kestää. Perusmaasta riippuen putken alle myös kunnon arina. Suht kantavassa paikassa riittää 10-15 cm, pehmeässä 30 cm. Suolla voi käyttää esim. profiilipeltiä tms. jäykistettä, tee-se-itse ratkaisu on lankkuarina putken alle murskeen lisäksi.

  Pituuteen tosiaan vaikuttaa luiskan kaltevuus ja korkeus. Piirrä poikkileikkaus, niin hahmotat riittävän putken pituuden.

  tamperelainen tamperelainen

  Kiitokset Glalle hyvistä rummunteko-ohjeista !

  oksapuu

  Laitetan tähän nyt vähän omakohtaista kokemusta…

  Suodatinkangasta kannattaa käyttää aina jos tien pohja on pehmeä. Pöllikuskin spesiaali on 0-90 kalliomurske jos pohjat alkaa pettämään. Rummut Sn 8 maantielaatua ja mielummin liian isot kuin pienet…

  Suodatinkankaan voi myös laittaa rumpuputken alle jos pohja on pehmeä. Nykykoneet vaatii sen 8m. rumpuputken…

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)