Keskustelut Puukauppa selvitys metsärahoista

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 34)
 • selvitys metsärahoista

  Onkohan muilla sama kokemus että joutuu tekemään selvitys rahansiirrosta esim metsän myynnistä? Omalla kohdalla nyt vaativat kuittia/kauppakirjaa UPM.n kanssa tehdyn kaupan rahasummasta jonka UPM maksanut tililleni.  En lähettänyt mitään kuittia koska oletan lukutaitoa pankin puolelta koska kuitenkin näkevät rahan lähettäjän.  Pankkina tässä tapauksessa OP, lähinnä onko muilla pankeilla yhtä typerä käytäntö.

 • Visakallo Visakallo

  Yksityistiekuntien rahaliikenne tuntuu olevan pankeille erityinen ongelma, ja kaiken lisäksi eri pankit tulkitsevat nykyistä yksityistielakia hieman eri tavoin. Toiset vaativat tiekunnalta Y-tunnuksen, toiset taas eivät. Yksi metsä-/mökkitien pätkä piti rekisteröidä Maanmittauslaitoksen rekisteriin ja digiroadiin, jotta voitiin jatkaa tilinkäyttöä. Kerran taas jouduttiin varapuheenjohtajan kanssa käymään näyttämässä naamamme pankissa, ym. pientä kivaa. Yhden tiekunnan tilinkäyttöoikeus oli jokin aika sitten katkolla, mutta onneksi minulla oli tallessa tiekokouspöytäkirja vuodelta 1985, jossa asiasta oli päätetty.

  Tolopainen

  No ei S pankki kovin pienistä summista ole kiinnostunut, ainakaan 40k€ tilisiirto ei aiheuttanut mitään kyselyjä.

  Nostokoukku

  Eihän se kyselyjä aiheuta, jos tuon kokoinen rahaliikenne on joka päiväistä, kuten Tolopaisella. Kun aukaisin tiliä aikoinaan uuteen pankkiin, tilisopimuksen yhteydessä sovittiin rahaliikenteessä kuukausittainen katto jonka ylittävät tapahtumat aiheuttavat selvityspyynnön.

  Visakallo Visakallo

  Meilläpäin ei taannoin yksi vanhempi isäntä oikein luottanut pankkeihin. Säilöi muutama satatuhatta euroa puunmyyntirahoja hirvenlihavakuumiin ja laittoi paketit seinänväliin talteen.

  Visakallo Visakallo

  Eihän meillä rouva autokauppoja rahoita, vaan tämänkin autokaupan ovat rahoittaneet Marin ja Orpo yhdessä 100% verovaroista.

  Perassic Park Perassic Park

  <p>Rouva & autoasiasta toiseen… (vaikka tärkeä aihe sekin.)</p><p>-Vanha rahastototeamus taitaa päteä metsärahastoihin ja erityisesti niihin.</p><p>Kun rahastojohtajat ja -hoitajat esittelevät purjeveneitään, kysymys kuuluu missä asiakkaiden purjeveneet viipyvät tai ovat?</p><p>Jos takavuosina arvonnousu oli kombinaatio myyntituotoista ja tasearvon noususta, onko herrahissin suunta tänään mikä?</p><p>Kun päivittäin noteerattavan pörssiyhtiöiden kurssitaso on ollut voimakkaasti laskenut ero on kasvanut rahasoihin joiden omaisuuden arvostus tulee ulkopuolisen arvioitsijan toimesta  muutaman kerran vuodessa. Puu on toki pärjännyt vuokrausta paremmin, mutta korkotason vaikutus riskittömän koron vertailuarvona ei näy kunnolla metsässä.</p><p>-Vielä.</p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p>

  Visakallo Visakallo

  Aloittajan kysymykseen palatakseni, ei puunmyyntitilityksistä ole vielä tähän asti tullut pankeilta kyselyjä. Hieman ihmetyttää, jos pankki tulkitsee tunnetun metsäyhtiön suorittaman maksun  selvitystä edellyttäväksi. Oliko UPM:n maksu tullut Nordeasta?

  Raivaaja

  En muista minkä pankin kautta UPM maksoi. Mutta joo, luulisi maksajalla jotain merkitystä onko syytä selvittää rahan alkuperä. Kyselivät kuitin kopiota maksutapahtumasta.  Minulla ärsytyskynnys ylittynyt koska tätä joutunut niin usein tekemään. Vastasin että kysykää UPM:ltä mistä ovat maksaneet minulle.  Tässä ärsyttää sekin että syntyy tunne urkkimisesta, henkilökohtaisia asioita täytyy selvittää jollekin kyylääjälle. Joo, täysin tunneperäinen reaktio mutta kun  tätä tapahtuu usein niin mitta täyttyy.  Esim ostin kalliimman puoleisen auton niin piti tästäkin tehdä selvitys. Moton möin, selvityspyyntöä pukkasi taas…

  Visakallo Visakallo

  Minkälainen yritysmuoto sinulla Raivaaja on? Toimitko yksin, vai onko muitakin osakkaita? Voisiko kyselyt jotenkin liittyä tähän?

  Raivaaja

  <p>Ihan toiminimellä yksinyrittäjä. Itse oletan että oman pankin virkailija ei osaa vetää rajaa mistä vaatii selvitystä ja ilman mitään järjen käyttöä on nyt pyytämässä selvitystä kaikesta missä vähänkin isommat summat rahaa liikkuu.   Isoin vitsi oli kun OP:ssa arvo-osuustili josta möin osaketta X, OP kaupan välittäjänä. Sitten OP:lta tuli selvityspyyntö rahan alkuperästä.  🙂  Kun en vastannut, kuukauden päästä tuli puhelu että pitäisi selvitystä tehdä. Sanoin että eihän tässä mitään järkeä ole, myin pörssiosaketta jonka kaupan välittäjänä te olette ja tästä teidän palvelusta olen maksanut. Eipä sieltä kuulunut kuin vaivaantunutta naurua, tietokoneohjelmaa syytti. Mutta pitäisi virkailijalla sen verran järkeä päässä olla että tutkii itse ensin rahaliikennettä ennen kuin lähettää selvityspyyntöjä.  No osakekaupoista ei tuon jälkeen ole enää yhteyttä otettu joten ainakin tuossa on opittu tavoille.</p>

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 34)