Keskustelut Puukauppa selvitys metsärahoista

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)
 • selvitys metsärahoista

  Onkohan muilla sama kokemus että joutuu tekemään selvitys rahansiirrosta esim metsän myynnistä? Omalla kohdalla nyt vaativat kuittia/kauppakirjaa UPM.n kanssa tehdyn kaupan rahasummasta jonka UPM maksanut tililleni.  En lähettänyt mitään kuittia koska oletan lukutaitoa pankin puolelta koska kuitenkin näkevät rahan lähettäjän.  Pankkina tässä tapauksessa OP, lähinnä onko muilla pankeilla yhtä typerä käytäntö.

 • Tolopainen

  Kyllä on niin naurettavia nuo opiskelijoiden mielenosoitukset. Ovat muka niin itsenäisiä taloudessaan, vaikka suurin osa saa vanhemmiltaan rahaa. Pääosa suomalaisista perheistä on hyvin toimeentulevia kahden tulonsaajan perheitä, joissa on pari lasta.

  Ei ole mikään ongelma antaa lapsille käteistä rahaa, kun heitä tapaa ei kukaan kysele mitään. Pieniä remonttejakin voi teettää käteisellä, nyt saa nopeasti kirvesmiehiä töihin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Epäilen että Visakallo on käynyt ruplakaupoilla Neuvosto-Virossa.

  Meillä Suomessa pankit ovat ryhdistäytyneet – ilmeisesti liikaakin. Toisinaan pankit ovat sitten täysin kädettömiä, eli suurrikolliset ovat pystyneet pesemään rahaa esimerkiksi Maltalla, Kyproksella ja Sveitsissä.

  Luen Bill Browderin kirjaa Freezing Order. Siinä on keskiössä ns. Magnitski-laki, joka auttaa viranomaisia jäädyttämään ja takavarikoimaan rikollista rahaa ja omaisuutta. Laki joka suututti venäläiset perin juurin, ja suututtaa edelleen kun takavarikoita tehdään Ukrainan sodan vuoksi.

  Nostokoukku

  Tavallista asiakasta on hauska kiusata selvityspyynnöillä ja tarkastuksilla. Kun isoraha astuu kehiin, kyllä pankit ymmärtävät, että nyt on viisainta ja kannattavinta olla hiljaa ja tehdä vaivihkaa isojakin tilisiirtoja. Onkohan esim. venäläisten kiinteistökauppojen hulluimpana aikana yksikään pankki vaatinut selvitystä rahoista. Epäilen, että niissäkin kaupoissa käytetystä rahasta jokainen lantti ei sietänyt päivänvaloa.

  Puuki

  Tuo on totta, että tavan asiakasta juoksutetaan turhaan selvittämässä omien rahojensa alkuperää ja tilisiirtoja mutta iso raha saa liikkua miten tahtoo. OP on pahin syynäämään tililiikennettä , sekin pitää paikkaansa.

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)