Keskustelut Luonto Sienimetsä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)
 • Sienimetsä

  Kesän kasvu alkaa puiden osalta olla ohi. Sienet ja erityisesti niiden maanpäälliset osat putkahtelevat esiin ja niiden näkemiseltä ei voi metsässä käydessä välttyä nyt kun on saatu kaivattuja sateita.

  Mitä sieniä metsästäsi tai naapurin metsästä löytyy?

  Löytyykö esimerkiksi kuusikosta kuusenherkkutatteja, koivikosta karvarouskuja ja männiköstä tuoksuvalmuskaa?

  Valitsetko puulajeihin erikoistuneiden sienien perusteella kuusikon, koivikon vai männikön?

   

 • puunhalaaja

  Nyt on lampaankääpää lujasti.

  Apli

  Joo niin on, suppilovahveroita en vielä löytänyt..

  jees h-valta

  Eipä ole Satakunnassa lampaankääpää ainakaan runsaasti. Kaikenmaailman muita kyllä mätänee metsiin aivan mielettömät määrät. Vielä ei suppiksiakaan. Kanttarelleja pari kertaa jo syöty hyvä määrä.

  kim1

  Ensimmäinen kerta vuosiin,ettei lampaankääpää runsaasti….paras kantarelli kausi alkaa olemaan takanapäin..

  puunhalaaja

  kim1, missäpäin liikut? Pirkanmaalla noita kääpiä ainakin nyt on. Mutta alueelliset vaihtelut sateiden takia voinevat olla suuria??

  kitsas

  Mustatorvisienet puuttuu tyystin. Aiempina kesinä olivat melkeinpä märkänä aikana veden alla rinteessä ja nyt kun ei vettä ole, niin eipä ole torviakaan.

  Kanttikset löysin sellaisesta rääsiköstä, jossa oli notko ja selvästi märkyyttä tarjolla. En olisi niin tihkusta paikasta niitä löytäväni, mutta notkosta kyllä. Kuiva kivinen soramoreenipohja on aiemmin ollut hyvä, mutta nyt ei juuri kuin kastikkeen ainekset pääty reppuun.

  Suppilovahverot on nousussa ja osa on jo poimintakunnossa.

  Gla Gla

  Luken mukaan sieniä ei ole, mutta kyllä täällä lounaassa ainakin on. Suppiksetkin jo kerättävän kokoisia.

  https://yle.fi/uutiset/3-10979326

  Rane

  Avohakkuita välttelevät vain amatöörit.

  https://www.tuomas.salste.net/doc/korvasieni/korvasienipaikat.html

  kim1

  Puuhhalaaja:etelä -pirkanmaalla…,taisi olla kesän aikana kutakuinkin yksi vartin kevyt sadekuuro / viikko ,tyypillisesti.. pitempiaikaisia kunnon sateita ei ollut…,nyt vasta viikon aikana niitä lampaankääpiä ilmestynyt vähän…,ja epäilen kun sen verta syksyistä keliä pitelee,ettei niitä tänä vuonna ainakaan omaan metsään kerkiä tonni kaupalla kasvaa..p.s.parina edellisenä vuonna omassa metsässä oli kaikenlaisia sieniä pirusti…onneksi sinne harva ” ulkopuolinen” eksyy niitä keräämään…

  MIISU4F MIISU4F

  Minulla on muutama herkkutattipaikka, mutta en useinkaan ehdi oikeaan aikaan etsimään. Niiden pulpahtamista pitäisi päivystää kaksi kertaa viikossa heinäkuusta syyskuuhun. En jaksa juuri töitten lisäksi vaeltaa metsiin. Lomaviikoilla toki katsastan mökin lähitienoot.

  Sieniä joita kerään ei ole montaa lajia. Rouskuja en yhtään vaikka niitä on aina jossain isoja esiintymiä. En jaksa ryöppäämistä suolaamista. Haperot saa jäädä myös.

  Paistettavat: Herkku, punikki, voi- tatit, kantarelli, suppilovahvero, musta torvisieni (harvoin löytyy, en vaan näe niitä (!), orakkaat, lampaankääpä.  Ukonsieni. Mustavahakas.

  Taimikosta löytyi yllättäen paljon herkkutattia, vaikka oli vastaviisivuotias varhaisperkuualue. Kosteissa sammaleikoissa kaiken lehtipuuvesaikon keskellä oli useita kelpo tatteja. Minulla ei ollut mitään paperipussia, eikä sieniveistä/puukkoa mukana. Lisäksi töiden yhteydessä pitäisi saada kädet puhtaaksi tai puhtaat hanskat käteen, kun kerää sieniä. Pitää katsoa ensi viikolla, vieläkö on noussut.

  Näemmä sadekuurot, pakkanen ja lämpimät päivät on taas nostattaneet uusia ja madottomia tatteja esiin. Suppiloita ja kantarelleja saa pitkin syksyä. Marraskuussakin olen niitä pominut, kun vastaan tullut.

  Usein, jos vartavasten lähden sieneen, en löydä mutta töiden  lomassa kyllä. Siksi en juuri lähde vapaa-ajalla koluamaan..

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)