Keskustelut Luonto Sienimetsä

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)
 • Sienimetsä

  Kesän kasvu alkaa puiden osalta olla ohi. Sienet ja erityisesti niiden maanpäälliset osat putkahtelevat esiin ja niiden näkemiseltä ei voi metsässä käydessä välttyä nyt kun on saatu kaivattuja sateita.

  Mitä sieniä metsästäsi tai naapurin metsästä löytyy?

  Löytyykö esimerkiksi kuusikosta kuusenherkkutatteja, koivikosta karvarouskuja ja männiköstä tuoksuvalmuskaa?

  Valitsetko puulajeihin erikoistuneiden sienien perusteella kuusikon, koivikon vai männikön?

   

 • MIISU4F MIISU4F

  Kunhan on joku leikkaava =D =D  hätätilassa käy voiveitsikin =D Itsellä on puuvartinen käyräteräinen kääntösieniveitsi, missä on selkäpuolella terää rouhea uritus, millä rapsutella ja toisessa päässä luonnonharjas, millä sutia. Puukko kanssa autossa tai jossain. Käyn tuolla rajan takana, niin auto on siivottu kaikesta, siksi usein minulla ei olekaan autossa teräaseita töissäkään mukana…

  Juu, otan sienet ja tatit kokonaisena maasta voiton maksimoimiseksi, ohuet lastut jalasta eli pintamaa ja hiekka pois, halkaisu. Pillikkeet usein toukkaisia, ne poistan samoin isoimmat etanan/madonkolot. Perkaan keruupaikalla kaikki sienet. Laatutatit, riittää se jalan puhdistus ja halkaisu.

  Suppikset ja kantarellit voi poimia ilman veistäkin hätätilassa. Katkon  sormin multajuuret pois. Onpa kuljetettu puhtaan vaihto T- paidan sisälläkin sieniä. Muovipussiin en laita, paperinen pussi hyvä menee pienessä tilassa, ämpäri ok, matala marjalaatikko ok,  ilmava  pärekori olisi paras, ei ole sitäkään enää.

  puunhalaaja

  Pari nopeaa lenkkiä metsään pohjois-Pirkanmaalla. Rouskuja rutosti, lampaankääpää hyvin sitäkin ja suppikset hyvässä kasvussa.

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)