Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 227)
  • Sijoittaminen

    Laitetaan tulille tästä oma ketju. Mihin sijoitatte mieluiten, metsän ostamiseen vai muualle? Mietittekö tuoton ja riskin suhdetta? Pitääkö pääoma olla turvassa? Entä sijoitushorisontti: kuukausia, vuosia vai vuosikymmeniä? Entä oma asunto: mikä on sen rooli kokonaisuudessa?

    Itselläni salkku sisältää tällä hetkellä: omakotitalo, yksi sijoitusasunto, yksi metsäpalsta, kesämökki (yhteisomistuksessa), tontteja. Tarkoitus olisi siirtää varoja pois asunnosta jonnekin muualle, mahdollisesti takaisin metsään ja siitä kenties metsäyrityksen sijoitustuotteisiin. Pääoman tuotto ei ole välttämättä aina rahaa, vaan elämänlaatuun (itsen ja läheisten) sijoittaminen myös tärkeää, ja siksi oman kesäpaikan hankinta asialistalla.

  • Tolopainen

    Kaikki sijoituksilla voittoa tekee, kuka sitä nyt tappioilla kehuisi. Muistaakseni Nokiaa ostettiin kuitenkin yli 60€ hintaan. Meillekin ostettiin ensimmäiset metsäliiton B osakkeet 70-luvulla. Halvimmillaan kävivät jossain 40 sent/kpl, jolloin ostettiin enempi. Niitä olikin aika komea läjä. Myytiin pois jossain 12€ kantturoissa ja ostettiin Sampoa kun se listautui.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyvä että tuli esille nuo sijoitusrahastot ja niiden kulut. Ammattisijoittajatkin suosittelevat ja harrastavat indeksirahastoja. Periaatteessa mitä vanhempi henkilö ja mitä lyhyempi sijoitusaika, sitä vähemmän painoa pörssiosakkeisiin. Jos aikoo jättää ne perinnöksi, sitten tällä ei ole niin väliä.

    Jakauma olisi tällä hetkellä (nettovarallisuus, prosenttia): asunto 37 metsä 16,5 tontit 16 käteinen 14,5 sijoitusasunto 8 mökki 8. Tase ei siis ole tällä hetkellä oikein tuottava.

    Puuki

    Jokainen on joskus tehnyt turskaa osakkeilla, jos on pidempään ollut mukana vaikka muuta väittäisi.  Jossain talouslehdessä oli viime viikolla haastateltu sijoittajia jotka kertoi missä on eniten tullut takkiin.   Esim.  Nokia, Lehto, Finnair, Outokumpu  ja Talvivaara oli olleet suurimmat turskasaalispaikat useimilla haastatelluista.    Talvivaaran Perän ylioptimistiset ulostulot aiheutti monelle kotimaiseen sijoitaneelle tappioita.  Itsekin hävisin suuren osan niiden osakkeiden arvosta (ei onneksi ollut kovin iso määrä) myydessä mutta kuitenkin ehdin jotain saada takasinkin.  Moni ei saanut muuta kuin verovähennyksiin sen n. 30 % .  Nokia oli haastattatelun perusteella ollut yleisin ja kaikkein huonoin sijoitus . Useat oli hävinneet tonneja ja jotkut paljon enemmänkin  ja oli muutamalla  nytkin 40 % miinuksella salkussa.

    Kerran seurasin sijoitusneuvontapalstaa ja sen mukaan joitain osakkeita ostelin.  Sitten tuli kehiin Martelan mainostusta oikein 3 ”tietäjän” tekstissä yhtäaikaa .  No tietysti piti kokeilla ja ostaa niitäkin osakkeita, kun aiemmat arvioit oli heillä osuneet suht. hyvin kohdilleen. Martela alkoi laskea seuraavalla viikolla ja lasku jatkui n. 80 % ostoarvosta.  Oppirahat tuli maksettua siinäkin mutta vain tonnin seutuun tuli turskaa , kun varovaisesti ostan  yhtä lajia.    Ei olleetkaan silloin 3 idän eikä lännen viisasta miestä astialla.     Ns. ammattineuvojia kannattaa pääsääntöisesti välttää , sen opin ainakin.  Vielä enemmän kannattaa välttää erilaisten  keskustelupalstojen neuvojia ellei ole itse ottanut selvää ko. kohteesta eikä tunne sijoituskohdetta .

    Viim vuonna oli suht. helppo lisätä tuottoja kunhan ei hätiköinyt liiaksi laskusuhdanteessa . Vähäkuluiset indeksirahastot on tuottaneet keskimäärin paremmin kuin huippujen kyttääminen .   Joskus tein sitä että ostin hajauttamalla ja myin sitten, kun nousua oli tullut  tietty %määrä sen hetkisestä trendistä välittämättä.  Jotkut osakkeet ei tietenkään nousseetkaan  mutta suurin osa kuitenkin ja se korvasi reilusti tappiot.     Erikoisrahastotkin vaikka kulujakin tulisi tavallista enemmän voi olla hyvä kohde, jos tuottopot. on tarpeeksi hyvä pitkällä aikavälillä.

    Tolopainen

    AJ, kyllä sinulla onkin hieno tuo profiilikuva nykyisin.

    Jänkhäjoonas

    Markkinat ovat tuottaneet pitkällä aikavälillä lähes kymmenen pinnaa vuosittain, jonka on voinut itse kukin saavuttaa sopivalla indeksirahastolla

    Yksittäisiin osakkeisiin sijoittaminen sisältää aina riskiä ja silloin otetaan huomattavasti näkemystä yksittäisen firman tulosnäkymiin.

    Tottahan on, että suosituimmat kansanosakkeet ovat tuottaneet todella heikosti viime aikoina. Lukuisat pienemmät firmat, tekno, uusiutuvat ym ovat lentäneet taas urakalla ylöspäin

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Näkyy toisilla olevan omaisuuserät aika tarkoin selvillä, kun puolenprosentin tarkkuudella lasketaan. Meikäläisen kyllä suurpiirteisemmälä penselillä ja mutulla mennään.

    Metsä nykyisin liian kallista, mutta kyllä laskin siskonperheelle myytävästä tilasta tarjouksen, pois pyyhittiin arvonalennukset, vähän vielä ” tyhjästäkin” lisättiin, kahden viikon päästä ratkeaa tuleeko kauppoja. Syy miksi näin, koska rajatiloja harvoin tarjolla hyvällä sijainnilla. Ei sitten tarvitse katua, on tarjottu minkä siitää, tuli tai ei.

    Puuki

    No ei ne niin tarkkaan ole puolet prosentit sinne tai tänne. Ne voi pyöristää jos haluaa, sinnepäin se on puolen %-yksiköiden hujakoillakin.

    jees h-valta

    Metsäkupsan linjoilla, en tosiaan ala prosenttuaalista omaisuuserottelua tekemään vaan näillä nykyisillä suurinpiirtein mennään ja jos hyvä metsätila sopivassa paikassa osuu myyntiin se tarjotaan. Sen enempää sijoituspeliä ei enää viitsi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tarkkoja omaisuusarvoja saa vain myydessä tai ostaessa, joten osa on tietenkin mututietoa, mutta kun piti saada summautumaan rosentit sataan.

    Olisiko ajatuksia mihin muuhun voisi sijoittaa?

    kim1

    Keskity nyt vaan ensi alkuun vaikkapa niihin etf sijoitus rahastoihin ,jotka jo mainitsitkin…,itsekin saatan jossain määrin harkita…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 227)