Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen

Esillä 7 vastausta, 201 - 207 (kaikkiaan 207)
 • Sijoittaminen

  Laitetaan tulille tästä oma ketju. Mihin sijoitatte mieluiten, metsän ostamiseen vai muualle? Mietittekö tuoton ja riskin suhdetta? Pitääkö pääoma olla turvassa? Entä sijoitushorisontti: kuukausia, vuosia vai vuosikymmeniä? Entä oma asunto: mikä on sen rooli kokonaisuudessa?

  Itselläni salkku sisältää tällä hetkellä: omakotitalo, yksi sijoitusasunto, yksi metsäpalsta, kesämökki (yhteisomistuksessa), tontteja. Tarkoitus olisi siirtää varoja pois asunnosta jonnekin muualle, mahdollisesti takaisin metsään ja siitä kenties metsäyrityksen sijoitustuotteisiin. Pääoman tuotto ei ole välttämättä aina rahaa, vaan elämänlaatuun (itsen ja läheisten) sijoittaminen myös tärkeää, ja siksi oman kesäpaikan hankinta asialistalla.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Visakallon mainitsema sijoitus lienee metsätalousmielessä hyvä, kasvihuonekaasutase todennäköisesti myös positiivinen. Alueen monimuotoisuus heikkeni, koska avosuot ovat alueella harvinaisia nykyään.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Visakallon sijoitus suolle on tuonnut hyvän lopputuloksen, niin taloudellisesti ja myös mielestäni maisemallisesti. Mitä sitten tulee siihen, mitä vastaava raha, joka suon metsähoidollisiin toimenpiteisiin mennyt, on toinen juttu. Tolopainen olisi talousihmisenä laittanut Koneen osakkeisiin ( miljonääri), joku toinen olisi muutaman humalan samalla rahalla ottanut, siinä äärilaidat. (haudassa) Jos vielä jatketaan, vihersuojelija saattaa nähdä Visan puupeltokuusikon monimuotoisuuden tuhoamisena,avosuo tuhottu, minä taasen ihailen, että jotain näkyvää, kansantaloudellisest hyvää työtä tehty.

  Tolopainen

  Suomessakin palkitaan noita tyhjänpäiväisiä urheilijoita, mutta vähemmän metsänomistajia, jotka tuovat talouteen rahaa. Lisäksi vielä syyllistetään luonnon turmelemisesta.

  Visakallo Visakallo

  Tolopainen luki vähän huonosti alkuperäisen kysymykseni, jossa kerrottiin, että ko. suo oli 60-luvulla lähes arvoton, eli se ei maksanut juuri mitään. Tämän jälkeen metsänomistaja ei ole sen kunnostamiseenkaan tarvinut käyttää omaa rahaa juuri lainkaan. 100 motin hakkuukertymä /ha on hyvin kattanut metsänomistajan omat kulut.

  Tolopainen kysyi, missä olisi parempi suo. Sellaisia lehtomaisia soita löytyy löytyy ainakin lounaisesta-, eteläisestä ja kaakkoisestakin  Suomesta. Täällä Päijät-Hämeessä ollaan jo ilmastollisestikin huonommalla alueella.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos laskisi pyöreästi tuotokseksi 400 mottia per 60 vuotta, saisi vuosikasvuksi yli 6 mottia eli melko hyvä. Tuohon vielä tuhkaa lisäksi uudistushakkuun yhteydessä?

  Tolopainen

  Ylittää aika reippaasti metsien keskimääräisen tuoton.

  Visakallo Visakallo

  Tolopainen: ”Ylittää aika reippaasti metsien keskimääräisen tuoton.”

  Ylittää kyllä, kun mukaan luetaan valtakunnan huonokasvuiset metsämaaksi luettavat kitumaat. Omilla maillani tuo suo alittaa reippaasti keskikasvun, mutta siinä pitää huomioida ojituksen jälkeinen pitkä muuttumavaihe. Viimevuosien kasvu on ollut jopa parempi kuin vastaavilla kivennäismailla.

Esillä 7 vastausta, 201 - 207 (kaikkiaan 207)