Keskustelut Tekniikka Stihl FS460 tärinä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)
 • Stihl FS460 tärinä

  Jonkun verran sahannut mutta tekniikasta melko tietämätön kyselee. Sahauspäivän viimeisellä tankillisella alkoi tuntua sahassa selkeä tärinä sekä äänenä jurina, joka kuulosuojainten läpi peitti moottorinkin huudon. Lisäksi putki kuumeni voimakkaasti heti kahvojen kiinnitys-/säätöruuvin alapuolelta. Terä pyörii normaalisti enkä huomannut tehoissakaan alentumaa. Nyt saha odottaa avaamista ja haluisinkin kysyä, että mitä on odotettavissa. Jotain kytkimeen liittyvää? Saha on arviolta 4-6 vuotta vanha ja ollut metsätilan satunnaisessa käytössä. En ole sahaa itse hankkinut, joten en myöskään tiedä tarkkaa historiaa.

 • Jätkä

  arto. Kyllä muuten taipuu…

  Joku kuvitelee, että ratakiko ei taivu, mutta kyllä sekin menee omasta painostaan lengoksi.

  Minkähän takia akselille on laitettu tukilaakerointi, jos se ei taivu? Eikö se ole ihan suotta?  Akselissa yleensä käytön jälkeen näkyy hankausjäjkiä. Paitsi arton akselissa, koska se joko ei hankaa, taikka sitten se ei ole koskaan pyörinyt. Toki ehjä voiteluainekalvo akselissa estää kosketuksen, mutta käytännössä akseli – pyöriessään tärinäalueen yläpuolella, ei koske laakerointiin lainkaan, mikäli runkoputki on suora.

  SamiK83

  Kiitos vastauksista ja keskustelusta!

   

  Vein sahan suosiolla Stihlin huoltoon ja syyksi paljastui jumiin ruostunut kytkin.

  Jätkä

  arton yksi vaihtoehto oli kytkinkenkä jumissa. Se sattui kohalleen. Ensimmäinen kerta, kun kuulen kytkimen ruostuneen jumiin. Ehkä sahan säilyttämisolosuhteet ovat olleet hieman huonosti tilanteeseen sopivat.

  Hyvä kuitenkin, että vika korjaantui.

  petep

  Mikä oli remontin hinta ja laittoivatko uutta osaa?

  Puu Hastelija

  ”Terä pyörii normaalisti enkä huomannut tehoissakaan alentumaa. ”

   

  Pyörikö terä tauotta, vai irroittiko kytkin? Joku Sihl on mennyt yksipuiseksi, kun oli innokkailla ruohon leikkaajilla käytössä – ja loppukesän ulkona. Jossain vaiheessa varastoon. Tuli laitettua terä paikoilleen, todettua tilanne ja metsästä palatessa jätettyä huoltoon. Koko kytkin vaihtoon, eivät olleet saaneet suosiolla auki.

  Kone ei kyllä lämmennyt, värissyt tai äännellyt ylimääräisiä.

  Jätkä

  Eiköhän ruosteisen kytkimen saa helposti ruosteettomaksi, ellei se ole kulunut epätasapainoon.

   

  petep

  Kyllä virallisilla liikkeillä on valitettavasti sellainen leima että uutta osaa aina kun vaan voi.

  Puu Hastelija

  En ole ko kytkimen rakenteisiin tutustunut, mutta sanoivat pulttien katkenneen  jolloin halvempi ratkaisu laittaa koko paketti. Olisiko hintaluokka ollut kuutisen kymppiä osalta?

  Jätkä

  Mikä yhteys pulttien katkeamiseen on ruostumisella? Osa sinänsä aika halpa.

  SamiK83

  Uusi kytkin tuli tilalle. Nyt ei ole kuitti hollilla mut muistaakseni tunnin työ (60 €) ja kytkin noin 80 €. Tuli tulppaa, bensasuodatinta ja ilmanputsaria samalla, niin ei pysty nyt suoraan loppusummasta johtamaan.

   

  Terä ei siis pyörinyt tyhjäkäynnillä ja noita mainittuja oireita lukuun ottamatta saha tuntui toimivan normaalisti. Noin 10 minuuttia uskalsin oireiden kanssa sahata enkä nyt muista oliko siinä esimerkiksi mitään puuhun jumiutumisia tms.

   

  Säilytysolosuhteet voi hyvin olla syynä vikaan. Taivasalla se ei ole koskaan mutta kylmässä vajassa suurimman osan vuodesta. Voisi kuvitella, että jos se työmaalla kastuu, niin ainakaan kylmässä varastossa ei kuiva nopeasti.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)