Keskustelut Tekniikka Stihl FS460 tärinä

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
 • Stihl FS460 tärinä

  Jonkun verran sahannut mutta tekniikasta melko tietämätön kyselee. Sahauspäivän viimeisellä tankillisella alkoi tuntua sahassa selkeä tärinä sekä äänenä jurina, joka kuulosuojainten läpi peitti moottorinkin huudon. Lisäksi putki kuumeni voimakkaasti heti kahvojen kiinnitys-/säätöruuvin alapuolelta. Terä pyörii normaalisti enkä huomannut tehoissakaan alentumaa. Nyt saha odottaa avaamista ja haluisinkin kysyä, että mitä on odotettavissa. Jotain kytkimeen liittyvää? Saha on arviolta 4-6 vuotta vanha ja ollut metsätilan satunnaisessa käytössä. En ole sahaa itse hankkinut, joten en myöskään tiedä tarkkaa historiaa.

 • Jätkä

  Kytkimet ovat raivaussahassa kulutustavaraa, eikä kaikilla sahaajilla aina kytkinremontti jää yhteen kertaan / saha.

  Oikein hyvän kiihtyvyyden omaavalla sahalla saattaa harkitsematon käyttäjä päästää kierrokset putoamaan jopa niin alas, että terä pysähtyy. Siitä hyvä kone lähtee niin rivakasti nostamaan kierroksia, että kytkin luistaa ennenkuin keskipakovoimat nousevat niin korkeiksi, että kenkien ote pitää.

  Tietenkin on myös sellaisia sahaajia, jotka jurnuttavat kaasulla, vaikka terä onkin jumissa puun ja kannon välissä. heillä ei kytkin kauvaa kestä.

  Käyttäjien välinen ero kytkinpuolella on huimaava. Pahimmat tekevät kytkinrempan kolmen kuukauden välein, jotkut vaihtavat vain kerran sahan käyttöiässä. Arvata voi kumpi silti sahaa päivässä / kuukaudessa ja vuodessa enemmän?

  kkiila

  Kytkinrumpu kannattaa uusia myös jos kulunut liikaa.. ja se kuluu

  Jätkä

  Yleensä kytkinrummusta näkee, että se on muuttunut, Jos se on näkyvästi kulunut, se rasittaa kytkinkeskiötä, ja kytkinjousia tarpeettomasti, eikä maksa paljoa.

  Puu Hastelija

  ”Mikä yhteys pulttien katkeamiseen on ruostumisella? ”

  Ei varmaan mikään, sanoivat pulttien katkenneen sisälle, jolloin kustannustehokkaampaa vaihtaa koko roska, kuin alkaa askarrella vanhoja auki. Saha fs 480, lienee samanlainen kuin aloittajalla? Luultavasti vedetty pultit riittävän kireälle, kun ollut kerran aiemmin jousi poikki, eikä olisi enää kestänyt uutta vierailua?

  oksapuu

  Se jousien vaihto on turhaa hommaa…

  Uusi orkkis keskipakokytkin 50€. Jos kytkinrumpuun on kulunut uraa kannattaa vaihtaa samalla, hinta myös n. 50€ …

  Kytkin on kulutustavaraa, vaihdetaan tarvittaessa…

  Raivaaja

  Minulla vanhassa stihl 460:ssa alkoi tänä syksynä katkomaan jatkuvasti kytkinjousia. Oli kytkin rumpuineen kuluneet niin paljon että jouset venyi ja paukkui. Koko setti meni uusiksi.

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)