Keskustelut Metsänhoito Stimulaatiorakeet istutuksen yhteydessä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 39)
 • Stimulaatiorakeet istutuksen yhteydessä.

  Tässä mhy:n miesten kanssa keskustellessa, tuli ilmi että ovat kokeilleet jotain stimulaatiorakeita, jotka pudotetaan istutuskuoppaan ennen tainta.

  Nyt on kuulemma heillä myynnissäkin. Annostelu joko käsiannostelijalla, joka maksaa 40€ tai istutusputken ja annostelijan yhdistelmällä, joka on hirmu kallis.

   

  Onko jollakulla kokemusta hommasta?

   

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Turvekangas

  16 000 mäntyä ja jokunen sata kuusta keväällä istutettu näiden ruotsalaisten ihmerakeiden kanssa. Vaikutuksen näkenee ensivuonna paremmin.

  Hankin pari käsiannostelijaa ja pari putkea. Putken hankintahinta on korkea, koska putki on perusputki johon annostelijan mekanismi on lisätty. Yksi raepullo riitti n. 400 taimelle.

  Rakeilla on tarkoitus saada taimet nousemaan heinien yms. seasta mahdollisimman ripeästi. Jos toimii silminnähden näin, niin korkea putken hinta onsilloin sivuseikka.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jätittekö osan taimista ilman rakeita jotta vaikutuksen näkee selvemmin? Lannoitetut taimet ja lannoittamattomat pitäisi tietenkin myös merkitä kuitunauhoilla tms.

  Turvekangas

  Oli tarkoitus tehdä vertailuala. Päädyin kuitenkin arvioimaan yleisen kasvun pohjalta, referenssinä aijemmin istutetut alueet. Varsinkin männyntaimet oli jo istuttaessa pakastetaimia suurempia joten lähtökohdatkin ovat erilaiset.

  Panu Panu

  Pottiputki annostelijalla maksoi 350€ ALVeineen. Siitä ALVit pois ja loput vähennyksiin niin hinta menettelee. Tottakai se on vielä turhan kallis normipottiputkeen verrattuna mutta hinnat varmaan laskee edelleen jos näitä aletaan enemmän käyttää.

  MHY teki istutuksen ennen Juhannusta ja kävin kuukauden päästä katsomassa. Ei mitään ihmeellistä kasvua vielä mutta pääasia kunnossa eli taimet hengissä. Kuivuuden takia kasvukausi oli taimille eloonjäämistaistelua.

  ArGrown pitäisi vaikuttaa nimenomaan juurien kasvuun ja sitä kautta sitten taimen kasvuun.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Einari Varpu: ”On käytetty jo viime vuonna 6 hehtaaria ja tänä vuonna 3 hehtaaria. Voin laittaa kuvia viime vuoden taimista jos ketään kiinnostaa?”

  no niitä kokemuksia ja kasvujahan tässä juuri kysellään

   

  MHY lakeuden alvittomat hinnat: Annostelijalla varustettu putki 405€ ja käsiannostelija 40€.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Panu Panu

  Uittokaluston ALViton listahinta 318,55 €, tosin alkaa olla loppumassa sieltä. Sain kivijalkakaupasta vähän halvemmalla.

  rompe

  Tietenkin ravinteet pitää juuripaakun ympärille välittömään läheisyyteen laittaa sekoittamalla maata talikolla oikein kunnolla että puuntaimella on heti käytettävissä kaikki ravinteet.

  Jos ruiskuttaa boorin huja haja muttei taimet välittömään läheisyyteen kauan kestää ennen kuin juuret saavuttaa raninteen

  Puuki

  Yksi ve lisää :  Istutusreikä poralla ( metsäkuormaimen kouraa pyörittämällä ) ja sinne koloon ensin puuhiiltä (sitoo vettä ja ravinteita) ja perään maata ja pottitaimi.  Lisäksi voisi niitä kasvurakeitakin laittaa mukaan samaan koloon.  Siinä olisi semmonen kasvusatsi , että kyllä lähtee taimet ja juuret  kasvuun eikä aivan heti hyydy.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Stilaatiorakeista selvinnyt seuraavaa:

  1. Ruotsalaista tuotetta

  2. Kukaan ei tiedä vielä 2020 istutuksilta tuloksia.

  3. Paljon käytetty 2021 istutuksilla, sekä männyllä että kuusella

  Siinä se sitten onkin. Kiinnostaa vielä:

  1. Onko sieltä ruotsista vanhempia istutuskokemuksia?

  2. Keiallinen koostumus? Ilmeisesti ei normaali ravinteita, kun stimulaatiosta puhutaan?

  3. Kumpaa stimuloidaan taimea vai sen kanssa sympioosissa eläviä sienirihmastoja?

  4. Voiko kylvää vanhoille istutuksille, kokemuksia?

   

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Näin julkaisun jossa taimen massa / pituus oli kaksinkertainen 4 vuoden jälkeen istutuksesta arginiinin kanssa, mutta kyseessä lienee mainos. Heinittyvillä paikoilla valmiste voisi auttaa taimia karkaamaan nopeammin heinän yläpuolelle.

  En saanut vielä selville onko kyseessä pelkkä typpilannoitus, vai vaikuttaako aminohappo suoraan juurten kasvuun (proteiinisynteesiin). Arginiinia käytetään myös ihmisillä lisäravinteena.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 39)