Keskustelut Metsänhoito Stimulaatiorakeet istutuksen yhteydessä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 39)
 • Stimulaatiorakeet istutuksen yhteydessä.

  Tässä mhy:n miesten kanssa keskustellessa, tuli ilmi että ovat kokeilleet jotain stimulaatiorakeita, jotka pudotetaan istutuskuoppaan ennen tainta.

  Nyt on kuulemma heillä myynnissäkin. Annostelu joko käsiannostelijalla, joka maksaa 40€ tai istutusputken ja annostelijan yhdistelmällä, joka on hirmu kallis.

   

  Onko jollakulla kokemusta hommasta?

   

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Kuitupuunkasvattaja

  Eikös se ole aika selvä, ettei kyseessä ole pelkkä typpilannoite? Typpi annettaisiin ammonium- tai nitraattityppenä.

  Oma käsitykseni on, että arginiini toimii kasvuhormonin tavoin juurissa. Jostain syystä hormoni -termillä on niin huono maine, ettei sitä käytetä mainonnassa, vaikka luonnossa puiden kasvu perustuu osin hormoneihin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kiitos A.Jalkanen!

  Tuo, neljän vuoden jälkeinen, kaksinkertainen taimen pituus/massa lienee tosiaankin mainos, mutta antanee suuntaa kuitenkin. Nuo neljä ensimmäistä vuotta ovat melko kriittisiä taimelle. Vaikka kerroin olisi esim. 1,5, niin sittenkin jo saavutettaisiin valtava etu heinän ja vesakon suhteen.

  Kylläkai ruotsalaisilta löytyy oikein tutkimuksiakin aiheesta? Odotellaan, mutta lienee kai selviö että minäkin noita rakeita keväällä ripottelen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

   

  Tolopainen

  Neljän vuoden jälkeen taimia ei heinät muutenkaan tukahduta, kyllä ne on mättäissä jo reilusti yli metrin mittaisia. Kaksi vuotta sitten istutetuista osa oli jo yli 60cm, kun mittailin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Taimilla on muitakin varjostajia kuin heinät, vesakko esimerkiksi. Etelässä on kuusimailla ihan omat propleemansa, joista me emme Tolopaisen kanssa tiedä mitään.

  terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Kahden vuoden jälkeen, vesakkoa ei vielä ole niin paljon että se haittaisi taimien kasvua. Jos lähtötilanne on se että kaikki poistetaan ennen istutusta kuten on tapana tehdä. Se on hyvä metsänhoidon käytäntö myös etelän vetelille. Tietenkin käytämme varhaisperkaus Kemerat heti kun taimet on 80cm pituudessa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyllä jo näilläkin leveysasteilla kaksivuotinenkin vesakko on monesti haitaksi. Se on sieltä napapiirin tuntumasta helppo antaa ohjeita koskien koko Suomea. Koita nyt ymmärtää että Suomi on pitkä maa ja olosuhteet vaihtuvat sen mukaan missä kohtaa ollaan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  oksapuu

  Täällä etelässä rehevillä mailla pitää jopa keväällä istutettu koivuntaimikko heinätä samana vuonna…

  Ei tarvii uskoa mutta oma kokemus on tämä…

  Puuki

  Vesakko kasvaa vähän pohjoisemmassakin nykyään erittäin hyvin rehevillä mailla.  Kun hyvin kasvava havupuun taimi kasvaa 1 m, niin samalla lehtipuiden kantovesat ehtii n. 2 m:ksi.  Ennen riitti useimmiten yksi th-kerta  mutta nykyään kannattaa tehdä varhaisperkaus parikin kertaa, jos haluaa taimikon pärjäävän hyvin .  Koivun taimikoille ei tarvitse tehdä heinäämistä juuri koskaan.  Ne selviää heinikon yläpuolelle, jos maanmuokkaus on tehty kasvupaikalle sopivalla menetelmällä.  Etelässä voi olla toisin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kyllä tässä on ihan oikeaa tutkimustyötä takana.

  arGrow® bygger på professor Torgny Näsholms banbrytande forskning där han visat att träd föredrar organiskt kväve i form av aminosyror istället för nitrat och ammonium (s.k. handelsgödsel).  … Omfattande försök i samarbete med SLU, Skogforsk och skogsbolag.

  Suomeksi.

  arGrow® perustuu professori Torgny Näsholmin uraauurtavaan tutkimukseen, jossa hän osoitti, että puut suosivat orgaanista typpeä aminohappojen muodossa nitraatin ja ammoniumin (ns. kaupallinen lannoite) sijasta. … Laajat kokeilut yhteistyössä SLU: n, Skogforskin ja metsäyhtiöiden kanssa.

  Lisää selvitystä saa kun kopioi tekstiä Google Kääntäjään (muutama kappale kerrallaan pätkinä, siinä on merkkirajoite).

  http://www.arevo.se/produkter/

  kim1

  Meinaan keväällä niitä rakeita käyttää.(.9600 männyntainta tilauksessa…)..( joku saa sitten sen vähän käytetyn automaatti annostelijalla varustetun putken halvalla…).,p.s.olettehan ottaneet huomioon että kuusentaimille sen stimulantti rakeen vaikutus on huomattavasti pienempi…

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 39)