Keskustelut Luonto suojavyöhykkeet

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
 • suojavyöhykkeet

  Merkitty: 

  Makasiini lehdessä oli kysymyksiä niiden vaikutuksesta ja purojen ja vesistöjen varsilta.

  Onko kukaan ymmärtänyt millaista ruovittumista ainakin pieniin jokiin vyöhykepakko aiheuttaa.Joen yli kaatuu juurakkoineen isoja tukkipuita alalta.Pajukot röyhistyvät rannoilla aina jokeen asti pitkin rantoja tukkien kaiken näkyvyyden ja umpeuttaen joen täysin.Keräten vielä ruovikkoa ja muutaa rojua virtauksen mukana.Lopulta virtaus vähenee liruksi.Ainoa mikä liruttelee läpi on jätevesipuhdistamon vedet.

  Pahasti tukkiutuneena huomautin kuntaa raivaamaan rantoja ei auttanut.Kunnan metsänhakkuun yhteydessä motomiehelle puhuin jotta korjaisi veteen kaatuneet ja pajukot samassa yhteydessä.Ei saa korjata kun pitää olla suojavyöhykettä.

  Kumpi ompi tärkeämpää avoin joki/vesistö vai ruovittunut umpeenkasvattava suojavyöhyke?

 • Nauhaaja

  Metsälaki lähde ja serti lähde eroaa siinä, että metsälaki täyttävän lähteen ympärillä pitää olla luonnontilaisen tai luonnontilaisen kaltaista puu ja/tai pensaskerrosta, joka on veden läheisyydestä johtuvaa erityistä kasvuolosuhdetta tai pienilmastoa.

  mehtäukko

  Vesilakikin on. Olipa se minkä ”ominaisuuden” alla, pensaita tai ei,  se on säästettävä.

  Tolopainen

  Suomessa pitäisi tehdä samoin kuin Britanniassa, jossa metsitetään 20% pelloista. Täälläkin on ainakin puoli miljoonaa hehtaaria liikaa peltoa jo nyt ja lisää tulee, kun siirrytään kasviproteiineihin. Kauramaitoa ja linssikeittoa pöytään, niin maailma pelastuu ja verisuonet pysyvät auki. Suomalaiset syövät epäterveellisesti ja joutuvat hoidattamaan elintavoista johtuvia sairauksia niin suurilla summilla, että mitkään rahat eivät riitä, kun nuo pitää maksaa verovaroista. Kyllä alkaa rahat riittää, kun jokainen joutuisi maksamaan hoitoonsa itse tai ottamaan vakuutuksen.

  Täällä ei pitäisi tuottaa kiloakaan elintarvikkeita kiinalaisille.

  Miksi vesistön vieressä pitäisi olla puustoa ei sille ole mitään perustetta. Ei pelloillakaan tarvitse olla, jos rajoittuvat vesistöön 3m suojakaista riittää ja ojan reunassa puoli metriä viljelemätöntä kaistaa.

  Visakallo

  Tuo Britannian malli on siitäkin mielenkiintoinen, ettei siellä EU:n tapaan hivuteta kuluja ja käyttörajoituksia maanomistajille, vaan kaikki lähtee rehdistä korvauksesta. Onko palstalla niitä, jota ostivat 90-luvulla maita Britanniasta, kun silloinkin niiden metsittämisestä maksettiin suomalaisittain hyviä korvauksia? Olisi mielenkiintoista kuulla, miten ne puut ovat 30 vuodessa kasvaneet?

  Visakallo

  Tuossa Ylen juttu nykyisestä metsityskampanjasta:

  https://yle.fi/a/74-20091467

  Tolopainen

  Britanniassa luonnonsuojelualueella voi asua ja pitää lampaita. Eihän niihin tule silloin tule puita luontaisesti eikä juuri mitään kasvillisuutta, kun lampaat syövät kaiken vihreän. Eivät ole aiemmin halunneet nummille metsäpeitettä.

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)