Keskustelut Metsänhoito Suomen hallitus keksinyt ikiliikkujan?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 73)
  • Suomen hallitus keksinyt ikiliikkujan?

    Merkitty: 

    Lueskelin Hesarista Metsähallituksen uusia tavoitteita hiilinielun kasvattamiseksi.  Siis lisääntyvässä määrin siirrytään jatkuvaan kasvatukseen, joka todistettavasti kasvaa vähemmän kuin jaksollinen,  Hiilinielua saadaan lisättyä sitten vähentämällä hakkuita.  Hienoa eikö totta?  Luonto ja ilmasto kiittävät.

    Valitettavasti kyseessä on kuitenkin vain uusi yritys keksiä ikiliikkuja.  Suomen hallitukselta on nimittäin jäänyt tunnustamatta se tosiasia, että maailmassa käytetään puupohjaisia tuotteita yhtä paljon riippumatta siitä myykö Metsähallitus kalikkaakaan metsistään.  Jos puuta teollisuudelle ei saada Suomesta niin sitten jostain muualta.   Tästä oli pari päivää sitten mm UPM:n  Pesonen televisiossa huolissaan.

    Jos metsiä käsitellään tavalla, jolla niiden tulevaisuuden kasvuedellytykset pilataan, syyllistytään pahemman laatuiseen ryöstöviljelykseen.  Tästä on kyse laajamittaisessa jatkuvassa kasvatuksessa.  Siis hiilinielujen kasvattamisen sijaan todellisuudessa aiheutetaan niiden väheneminen.

    Asia erikseen on sitten se, että Metsähallitus lienee pahasti ylihakannut metsiään saavuttaakseen ylimitoitetut tuottotavoitteensa.  Silloin saattaa ollakin paikallaan, että hakkuita rajoitetaan, jottei hyvässä kasvussa olevia metsiä hakattaisi, mikä on tietysti järjetöntä.   Hakkuiden rajoittaminen pitää kuitenkin tehdä niin, että mahdollistetaan kasvun lisääntyminen jatkossa, ei sen väheneminen.

     

  • Kalle Kehveli

    Metsähallitus on pahempi kuin venäjä kuitupuun hinnan polkijana. Mutta kun poliitikot näin haluavat yhteiskunnan edun nimissä.

    Kurki

    MH:lla metsäkäytössä n. 3,5 milj.ha

    https://www.metsa.fi/pintaalatjaaluekartat

    Hakkuut n. 5 milj.m3/v.

    Hakkuupoistuma 1,43 m3/ha/v.

    Kurki

    Tämä linkki ei sopimut edelliseen postaukseen.

    https://www.ammattilehti.fi/uutiset.html?a18600=1882

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    ”uudehko metsänomistaja” taitaa kirjoittaa hieman kieli poskessa näin vappuaattona? Lienet huomannut että suhtaudun jatkuvan kasvatuksen vaihtoehtoihin yleensä ottaen kriittisesti? Kuitenkin: jos sitä jossain halutaan kokeilla, niin nimenomaan Metsähallituksen metsistä kannattaa aloittaa eikä yksityismailta. Metsähallituksen metsät kuuluvat meille kaikille ja niiden käyttöä suunniteltaessa pitää huomioida myös muut metsän hyödyt kuin puuntuotanto. Jos hieman nykyistä suurempi osa metsien hakkuista on jk-tyyppisiä, ns. ekosysteemipalveluja saadaan enemmän.

    Pohjois-Suomen ilmastossa uudistamiseen ei ainakaan karummilla mailla kannata uhrata yhtä paljon rahaa kuin etelässä koska odotettavissa oleva kasvu on pienempi. Kunnostusojituksenkin vaatima investointi voi olla liikaa paitsi rehevimmillä soilla. Tällöin poimintahakkuu voi olla monesti järkevää, jotta alue saadaan pidettyä metsätalouskäytössä ja hakkuupoistumaa lisäämässä. Kangasmaiden männikössä ei ole suurta eroa puhutaanko poimintahakkuusta vai siemen- tai suojuspuuhakkuusta. Suurin ero tulee siitä että jälkimmäisessä käytetään yleensää muokkausta uudistumisen varmistamiseksi. Myös poimintahakkuussa kannattaa jättää suurimpia puita siemenpuiksi.

    Pohjois-Suomen turvemailla kosteusolot voivat edellyttää kunnostusojitusta vaikka tehtäisiin jatkuvan kasvatuksen poimintahakkuu.

     

    Jätkä

    Turvemailla ihan järkevä puulaji nyt ja jatkossakin on hieskoivu. Jos vesitalous on kunnossa, se tulee sinne itsekseen, taikka nopeammin istuttamalla. Kasvu paranee vuosi vuodelta ja kasvatustiheys ei juuri haittaa. Jos alkaa olla liikaa, niin voi toki harventaa jonnekin 2500 -3000 r / ha.

    Hieksen kasvu hidastuu ja se alkaa rappeutua, jolloin se on syytä avohakata n. 30- vuotiaana. Uudistuskulut 0 € ja kasvu todella hyvä.

    Kun koivikko kasvaa kunnolla, ei kunnostusojituskaan yleensä ole kovin tarpeellinen.

    oksapuu

    Maastullin juttu 29.4.2020

    Ministeri Lepän mukaan Metsähallituksen hakkuut putoavat 100 000-200 000 kuutiolla vuodessa noin 6,5 miljoonaan kuutioon…

    Scientist Scientist

    Haba, kyllä metsähallituksen hakkuiden vähentäminen pikemminkin nostaa kantohintaa kuin laskee sitä. Jos tarjonta vähenee, hinta yleensä nousee.

    Varmasti hyvä ratkaisu on hieman vähentää Metsähallituksen tuottotavoitteita, etteivät hakkaa liian nuorta metsää. Ongelmia Metsähallituksen hakkuiden väheneminen saattaa aiheutta lähinnä pohjoisen sahoille, kuten Pölkky Oy:lle.

    Planter Planter

    Ei vaikuta mitään kantohintaan, jos metsähallitus vähentää hakkuita 0,1…0,2 milj. kuutiota vuodessa. Se on noin 0,2% Suomen vuosittaisesta hakkuumäärästä. Eri vuosien hakkuumäärät  vaihtelevat siihen nähden monikymmenkertaisesti, esim. 2018/2019 hakuumäärien ero oli noin 10%.

    Perko

    Metsä Groupin sellu- ja sahateollisuus sekä puutuoteteollisuus pyörivät alkuvuoden tappiolla.

    Riukujen hintaa on laskettava  ja tuontia pitää lisätä. Oletko valmis?

    metsänkasvattaja

    kyllä  hallituksen  tulisi  keksiä  ikiliikkuja  jotta   suomen talous  saataisiin kuntoon  sen  verran paljon  alkaa  olla   tuota menopuolta  tulossa  kun samaan  aikaan   verotulot  vähenee

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 73)