Keskustelut Metsänomistus Susi saa nopean tappotuomion kaupunkialueella

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)
 • Susi saa nopean tappotuomion kaupunkialueella

  Susi oli kulkenut päivänvalon aikaan alueella sijaitsevien asuinrakennusten pihoilla.
  Turun Ohitustiellä tehtiin perjantaina aamulla kello 06.18 näköhavainto sudesta.

  Paikallisten riistanhoitoyhdistysten (Maskun alue/Turun Seutu) petoyhdysyhenkilöiden vahvistamien havaintojen mukaan susi oli liikkunut päivän aikana mm. Ohitustien ja lentokentän maastoissa.

  Sudesta tehtiin iltapäivällä noin kello 16 tuoreita jälkihavaintoja Moisiontien ja Tampereen valtatien välisellä alueella.

  Poliisi ja Turun seudun riistanhoitoyhdistyksen toimijat jäljestivät sutta noin kello 17-19.30 välisenä aikana Moisiontien, Vaistentien, Vähämoisiontien ja Tampereen valtatatien (VT 9) välisellä alueella.

  Poliisi oli antanut tilanteessa määräyksen, että susi lopetetaan, jos se havaitaan kyseisellä rajatulla alueella.

  Jäljestys lopetettiin tilanteessa, jossa suden todettiin suurella todennäköisyydellä poistuneen kyseiseltä alueelta Tampereen valtatien itäpuolelle alueelle, joka ei ole asutuksen välittömässä läheisyydessä.

  Jäljestystä haittasi kohtalainen lumisade ja kova tuuli.

  Jäljestyksessä tehtyjen havaintojen mukaan susi oli kulkenut päivänvalon aikaan alueella sijaitsevien asuinrakennusten pihoilla.

  IS

 • jees h-valta

  Olen viikolla useamman kerran pimmeenhämyissä metsäkierroksella ja ei pelota ms200:n
  Raukat metsästäjät niitä pelkää ja siksi pitää porukalla ja konevoimalla niitä lähteä saloille vainoamaan.
  Kyllä eläinten kanssa aina pärjää. Pyssykahojen kanssa on vaarallisempaa liikkua samaan aikaan metsillä.

  Metsuri motokuski

  Kyllä tuo AC:n ajatusmaailma on jostain sieltä….. Millähän perusteella hän on puuntuottajien edustaja ? Minusta näillä sivuilla vain kourallinen ihmisiä on samaa mieltä kuin AC tästäkin susiasiasta. Puuntuottajia lienee kuitenkin hiukkasen enemmän. Mutta siinä hän on oikeassa persaukisia ihmisiä on olemassa mutta sitä en oikein ymmärrä mitä henkilökohtaisella varallisuudella on tämän susi asian kanssa tekemistä.

  Puun takaa

  Lapinlahden Varpaisjärvellä Pohjois-Savossa asutusten keskellä liikkunnut susi on ammuttu. Metsästäjät lopettivat suden torstaina iltapäivällä poliisin päätöksellä.

  Susi ammuttiin noin kilometrin päässä Varpaisjärven taajamasta. Eläin oli vajaan vuoden ikäinen urossusi.

  Susi oli selvästi aliravittu, sillä sen paino oli vain reilut kaksikymmentä kiloa. Eläimellä oli lonkassa avohaava sekä rustoutumia. Poliisi ei tiedä, mistä vammat ovat peräisin. Susi on voinut joutua liikenneonnettomuuteen tai se on saattanut saada vammoja esimerkiksi piikkilianka-aidasta.

  Poliisin apuna suden lopettamisessa oli 30 metsästäjää sekä kolme miestä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitokselta.

  Susi oli liikkunut viimeisen kahden viikon aikana Varpaisjärven alueella useissa pihoissa. Pihakäyntejä oli laskettu noin kaksikymmentä.

  Poliisi toimittaa sudenraadon Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tutkittavaksi Ouluun.
  Yle

  jees h-valta

  Vammautuneen suden lopetus on luonnostaan selvä asia koska saalistusmahdollisuus heikentynyt olennaisesti. Olisi tosin saattanut selvitä kesään asti mutta tuo asutukseen tulo oli huono juttu. Vammojen paraneminen olisi varmasti ollut kesää kohti mahdollista ja normaalikuntoon pääsy. Vammojen syntyyn on monia mahdollisuuksia ja ihmisen toimetkaan eivät lainkaan mahdottomia. Mutta tuskin selviää tarkemmassakaan syynissä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  On erittäin hyvä, että poliisilla on tälläinen valtuutus lopettaa häirikköpeto. Tässä Varpaisjärvenkin tapauksessa, näin jälkeenpäin, voidaan todeta lopettaminen myös suden suhteen eläinsuojelulliseksi teoksi. Aina tätä perustetta ei kuitenkaan ole.

  Se että poliisi on tullut lähes ainoaksi mahdollisuudeksi asiassa on valitettavaa. Kyllä poliisin valtuuksiin turvautuminen pitäisi kuitenkin olla poikkeustapaus. Nykyiseen tilanteeseen on kuitenkin ajauduttu, koska riistahallinto ei ole tehtäviensä tasalla. EU:n painostus on toki olemassaoleva asia, mutta sen taakse piiloutuminen on naurettavaa.

  Ne ponnistelut, jotka nyt suunnataan väestön käännyttämiseksi susimyönteiseksi, pitäisi suunnata EU:n suuntaan että siellä saataisiin järjen ääni kuuluviin. Mutta turhaahan se on toivoa EU:lta järjen voittoa, kun Suomessa päättävät tahot, ympäristöministeriä myöten, on miehitetty susien suojelijoilla.

  Jatkossakin pitää vain kääntyä poliisin puoleen. Jos lopettamispäätöksiä ei tule, niin sitten äkkiä kantelu oikeuskanslerille, ettei yhdenvertaisuus lain edessä toteudu. Hyvänä verrokkna on Turun susi, joka sai luvalliset pyssymiehet heti peräänsä, vaikka oli ensimmäinen vierailu alueella, eikä yritystäkään vahingon teosta ollut havaittavissa.

  Ilmeisesti riistahallinnon kielteiset päätökset olisi pantava myös oikeusviranomaisten tutkintaan. Tietysti jatkuva uuden haun rumpakin päälle, kun entinen tulee hylkynä ulos, niin uusi sisään.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  On moninaisia asioita joissa yhdenvertaisuus lain edessä ei toteudu.
  Tämä susien kanssa hysterisointi on turhaa kaahotusta.
  Vain selkeästi asutuksessa pitkiä aikoja viihtyvä susi pitää lopettaa.
  Mutta ensisijaisesti vain jäitä hattuun ja luontoon rauha.
  Nykyisin on mukava katsella kun luontoon alkaa ilmestyä hiukan kookkaampiakin jälkiä. Eilenillan lenkillänikin sotkin piiloon pitkän matkaa jomman kumman ilveksen tai nuoren suden jälkiä. Oli tullut edellisen illan käynnin jälkeen ja hiukan uutta lunta päällä ettei saanut enää selvää.

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)