Keskustelut Luonto Susien pantaseurannan puute uhkana metsästykselle

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)
 • Susien pantaseurannan puute uhkana metsästykselle

  Ei hyvää päivää mitä tämän päivän poliitikot suustansa päästelevät ja vielä perussuomalainen kehtaa olla ruinaamassa susille pantoja. Niin valtavaa rahamäärää mikä prosessiin käytetään ja aivan käsittämättömän turhaan koko homma, kuvittelevatko nämä oikeasti että jos maassamme on todellisuudessa lähempänä 500 sutta kuin 200 ja niistä kymmenkunta on pannoitettuja ja joiden olinpaikka ilmoitetaan tuntikausia vanhana jopa edellispäivän tietoa pelastavat metsästyksen. Ymmärtäisin tämän vihreän ihmisen näkökulmasta, mutta ei voi perussuomalaiselta näin ala-arvoista kannanottoa odottaa. On meillä pantasusi takapihalla jonka olinpaikka on ilmoitettu viimeksi yli 13 tuntia sitten, luuletteko että enää olisi 20km sisällä tuosta alueesta mihin aamulla on paikannettu?

 • Tolopainen

  Helsingin vihreät rouvat ja herrat eivät ole vielä huomanneet, että hirvet syövät hiilinieluja. Kyllä kohta saadaan kaatolupia aivan rajoituksetta. On se hiukan erikoista, että vahinkoeläinten metsästykseen pitää anoa valtiolta lupia. Hirvien aiheuttama kokonaiskulu kansantaloudelle on kuitenkin miljardiluokkaa vuosittain. Kruunun hirvet ovat olleet aina yhteiskunnan erityissuojelussa, kun köyhä kansa on niillä yrittänyt nälkäänsä siirtää.

  Metsänmies

  Vuoden 2013 alusta lähtien Suomessa on pannoitettu 90 sutta. Osa niistä on tietysti kuollut. Mutta jo tuosta pannoitettujen määrästä voisi arvioida, että susien kokonaismäärä on huomattavasti suurempi kuin noissa arvioissa annetaan ymmärtää.

  jees h-valta

  Sitten kun jokaiselle suomen hirvelle löytyy peto sen syömään alkaa kanta olla kohdallaan, pedoissa. Syötävien määrää voi silti myös ihminen vähentää. Pedothan siirtyvät ruuan perässä aina sinne missä sitä tarjolla on.

  A.Jalkanen

  Voihan hirvieläimiä metsästää myös vaanimalla ruokinnoilta (lumitalvena) ja miesajona, jos ei voi koiraa metsään laittaa. Luulisi että paikallisesta luonnonsuojeluyhdistyksestä saa ajomiehiä.

  suorittava porras

  Ensi syksystä tulee mielenkiintoinen. Moni on vannonut jättävänsä koiran kotiin susialueella ja luopuvansa koko hirvitouhusta. Koiranohjaajat ovat olleet tähän asti aktiivisin metsästystä ylläpitävä voima. Märkiin risukoihin ei löydy vapaaehtoisia tarpomaan ja monen vahtimispaikalla odottelevan pyssymiehen aika käy pitkäksi , kun saalis ei suostu tulemaan hollille.

  Sinäänsä tuo pannoituksesta luopuminen on ihan hyvä asia. Koirallakaan ei pidetä pantaa läpi vuoden . Susi saa kantaa kyeistä riesaa niin kauaan , kun laite toimii. Tällä kohtaa ei eläinsuojelulla ei näytä olevan kovinkaan tärkeää roolia. Tarkoitus pyhittää keinot.

  mehtäukko

  Niinpä karhuillakin on tavattu vereslihalle syöpyneitä ja kuristuksessa olleita kauloja ! Tarkoitus todellakin pyhittää Luken uunojen nupit puupäiksi. No niitä ei monivuotinen panta nirhaisi poikkikaan?

  suorittava porras

  Karhun kohdalla järki onneksi voitti ja pannoituksesta luovuttiin. Susien kohdalla elää vahva epäilys siitä ,että pannat panttiin hiljaiseksi ,kun niiden kantajat viihtyvät vain ihmisten pihoilla. Tosin tätä pihalla viihtymistä on alettu aivan viime aikoina selittää susien jopa normaaliksi käytyäytymiseksi. Vielä pari vuosikymmentä sitten moinen väite ei olisi tullut kuuloonkaan.

  A.Jalkanen

  Ehkä kannattaisi keskittyä koirien suojaamiseen – esimerkiksi kunnon suojaliivit ja livekamera mukaan.

  mehtäukko

  Vai että suojaliivit ja livekamerat?! Onko muuten vallalla edelleenkin käsitys, että nämä piharakit ovat puhtaita susia?

  A.Jalkanen

  On.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)