Keskustelut Luonto Susien pantaseurannan puute uhkana metsästykselle

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)
 • Susien pantaseurannan puute uhkana metsästykselle

  Ei hyvää päivää mitä tämän päivän poliitikot suustansa päästelevät ja vielä perussuomalainen kehtaa olla ruinaamassa susille pantoja. Niin valtavaa rahamäärää mikä prosessiin käytetään ja aivan käsittämättömän turhaan koko homma, kuvittelevatko nämä oikeasti että jos maassamme on todellisuudessa lähempänä 500 sutta kuin 200 ja niistä kymmenkunta on pannoitettuja ja joiden olinpaikka ilmoitetaan tuntikausia vanhana jopa edellispäivän tietoa pelastavat metsästyksen. Ymmärtäisin tämän vihreän ihmisen näkökulmasta, mutta ei voi perussuomalaiselta näin ala-arvoista kannanottoa odottaa. On meillä pantasusi takapihalla jonka olinpaikka on ilmoitettu viimeksi yli 13 tuntia sitten, luuletteko että enää olisi 20km sisällä tuosta alueesta mihin aamulla on paikannettu?

 • rööri roope

  Kapula ajot on helppo toteuttaa.Metsästysporukka jaetaan kahtia.Toinen ajaa toinen passissa.Vaihto joka ajon jälkeen.

  Onkelma porukan ikä ja rapamaha åeli huono kunto.Ajon pituus kilometri -kaksi.Siinäkin kyllä osa eksyy metsään.

  Neljästä kuuteen ajoa kerkeää päivässä.

  Hirviseurueen porukan velvoite osallistua ajo/passi metsästykseen.

  Tietysti piiperöt voisi auttaa ajossa susialueilla.

  Tolopainen

  Paljonkohan noita hirvikoiria kuolee jahdissa, kun niitä hukkuu, jää auton alle ja ammutaan vahingossa, kun ovat yleensä lähellä hirveä ampumistilanteissa.

  jees h-valta

  Useita mutta eihän niistä huudella. Mutta se parku kun susi on jossain edes sadan kilometrin säteellä! Tuo röörin ajomiesmetsästys on aivan normaalia käytäntöä vielä kymmenkuntakin vuotta sitten. Mutta sitten tuli nämä kennelit ja valtasivat koko touhun omiin itsekkäisiin koulutustarpeisiinsa. Nyt olen itse esim. jo pari kertaa saanut lihaa mailtani jotka ovat kennelin jahtimaita. Ja hirviä jäi kuulemma runsaasti. Joten koulutus ja koirametsästys jatkuu taatusti. Muutama kerta oli sielläkin miesajo kun eivät saaneet tietämiään hirviä pienen järven rantamailta lainkaan koirilla ketjuun tulemaan. Mutta kun äijät lähti järveä kiertämään alkoi tulla saalista ja runsaasti. Mutta nyt on jälleen sadonkasvatus menossa eikä tuollainen taas käy laatuun.

  Metsänmies

  En kuulu hirvenmetsästäjiin, mutta olen muutaman kerran ollut työn puolesta ajomiehenä. Tuo rööri roopen idea passi- ja ajomiesten vuorottelusta on hyvä. Siinä rapamahaistenkin miesten kunto kohoaisi ja suunnistustaito pysyisi edes kohtuullisella tasolla. Täysin liikuntakyvyttömät voisi tietysti vapauttaa ajohommista. Hirvelläkin olisi tuossa metsästysmuodossa mahdollisuus selvitä hengissä. Nykyajan hirvenmetsästys on mennyt liian tekniseksi. Koirilla on tutkapannat ja karttaseurannat, kaikilla miehillä puhelinyhteys keskenään, autoilla ajetaan passipaikalta toiselle, valitaan hirvet joita saa ampua. Seuraava vaihe on varmaan, että pyritään pannoittamaan syntyneet vasat, on helpompi seurata. Metsästys alkaa olla, kuin ampuisi naudan laitumelta. En mielipiteestäni huolimatta vastusta hirven metsästystä, päinvastoin,hirvikantaa voisi huomattavasti pienentää. En vaan arvosta sitä, koska siinä ei ole juurikaan erähenkeä.

  suorittava porras

  Sen tuo susien yleistyminen saa ainakin aikaan , että jahdin alkua siirretään lumikeleille ,jotta voidaan edes jotenkin varmistaa koirien turvallisuus. Miesajokin saattaa onnistua ,kun jäljet näkyvät selvästi ja tiedetään ennakkoon saaliin sijainti.  Tuhansien hehtaarien selaaminen miesvoimin tuloksellisesti sulan maan aikaan on aika mahdoton rasti. Pelkkä raitis ilma saaliina ei kauaa motivoi ajomiehiä.

  rööri roope

  Hyvin onnistuu 5000:n ha alueella kapula ajokin.Runsas tiestö auttaa.Rajavyöhykkeellä ei muuten onnistukkaan.Jos rajan lähellä laittaa hupen jäljelle on huppe ja hirvi aina russian puolella.Joskus meni kauempaakin russian puolelle.

  Joskus ottivat russian sotilaat hupen kiinni ja metsästivät itse huppe apuna kun ovat itse laiskoja.Em huppe oli russian puolella usean viikon.

   

  A.Jalkanen

  Viikon toinen sitaatti: ”Hirvikannan pudottaminen 1970-luvun alun tasolle, 20000 talvehtivaan eläimeen, olisi ilmastonmuutokseen sopeutumisen kannalta perusteltua” (Matti Kärkkäisen kolumni Sekametsän kasvatus on taitolaji, Metsälehti 13.2.2010).

  Voisi harkita vaikka niin, että kaikkien sorkkaeläinten määrät puolitettaisiin noin aluksi  (määrät tuhansia eläimiä talviaikaan): porot 200 > 100, hirvet 80 > 40, valkohäntäpeurat 100 > 50 ja metsäkauriit ennallaan. Sorkkajalkaisten kokonaismäärä olisi noin 400 tuhannen kappaleen sijasta noin 200 tuhatta.

  Jätkäpätkä

  Taisi jäädä meidän porukan hirvi luvista puolet käyttämättä. Syynä oli alueella pyörinyt yli 10 suden lauma. Pari koiraa ne pisteli poskeensa

  Per Ä Reikäs

  Kolme päivää sitten oli iso susi nurkissa

  Perassic Park

  Oma käsitykseni ajoketjumetsästyksestä on että se kuuluu kyllä sinne ”muistojen maljahan”.

  -Tarvitsee ihan vain katsoa hirvenmetsästäjien ikärakennetta ja määrää.

  Koirien käytön muodostuminen pääasialliseksi tavaksi suorittaa jahti ei ole mitään sattuma. Se on tehokas ja turvallisenpi tapa, ja haavottamistilanteissa ylivoimainen.

  Monelle on yllätys ettei homma lopu kaatoon, vaan oikeastaan työmaa alkaa siitä.  Metsästä  haku,  nylky ja kinteriinlaitto on verrattain iso työ.Siksi seuruehirvijahti toimii luontevana tapana verrattuna esim. kyttäysjahtiin. Vetomiehiä ja käsipareja on enemmän.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)